Friday, October 26, 2007

Puzzled!

puzzled!! totally confused!!lost!! not motivated!!xtau hujung pangkal!!pening! tired!!bored!!headache!!backache!!hilang arah tuju!!lemah!!longlai!!Stomachache!!! brainache !!tensi!!hahhaha…semua sakit lah datang!!! those descibe how i feel rite now!! :( rase macam nak blah je dari sini!!enough for today!!!aicheh..btw, boss semua eilek harini..i supposed i can go back ealier today!!YEAYyyyy!!!! tapi tak tahulah bagai mana nanti..we wait n see sajalah..hmmmm
i just cannot understand why i hate ONHELL!!!can anyone explain it to me??mengapakah saya xsuka disini?huhuhu~~i have no answer for that.BUT!!!hatiku xtenteram!!biarpung gaji berkepok2..namun xtenang!!berbaloi kah??
tapi i think it still okey coz i still have time to update my blog!!hhahahah..maksudnye still ade masa terluang kan?SOoo...Appreciate it!!Please think obout some +ve things in onHELL walaupun nama dia HELL :p..
tadikan tetiba sometin kelaka berlaku!! Sasi sent me an email about "ideal job according ur name"..saya pun key la "mariam" n guess what?? ISTERI KETUA KAMPUNG...hahhaha.Sooo, kepada ketua ketua kampung yg masih single mingle..sila ke rumah haji yazid ek..hantarlah rombongan meminang!!!hahahha..mak kompen setuju je!!!xpayah risau..hahahhaa..and me setuju aje!!!huhuhuhu~~~lawak gila!!
today, i recieve my payslip..huhuhuhuh..sikitnye tinggal my salary!!ayayai...tapi nak soping la..mau beli jeans..macam dah lama je x p soping..huhuhuh~~~tapi duit eilek!!semua pasal raya la ni!!! xhengat donia btol la!!..hahaahha
oklah..till nextweek i hapdate lagi..n btw..doakan saya dapat kerja lain ek..i am actively apply for jobs..sape2 ade nak pakai orang..tolong saya ek..i will sent my resume..huhuhuh!

Thursday, October 25, 2007

Suffer

xde idea nak tulis..nantilah saya tulis

Tuesday, October 23, 2007

bond 2 years yang paling bodo!

hish...i do not know how long i can stand with this situation!! Contract 2 years yang paling bodoh i ever seen in my entire life!! n i am alsoOOOOOOOOOOOOO bodo jugak go n sign the contract bodo!!! everyting is BOdo la at this moment! my boss also bodo!!!wawawwawwawawawa..terasa diri ini sangat bodo!hentah lah...serious!! im suffering now!!!
Semua opismate dah keluar from this onHELL!! only 3 left, tu pun tunggu masa je..one indian boy,china girl,and me!!haiyoooOoO..really hard to decribe the situation n my feeling la..seeing people leaving everyday..techinician juga sama..semua macam nak lari from this "TOO BAD CAMPANY TO WORK WITH"<--mrs gew said!!!hahahhaha..
actually i have went through almost half of my contract!!Big achievement kan?? dont u think so?? one year in manufacturing industry... on 19/12 i will complete my 1yer.but, it still have 2 months to go!!wawawawaw.. i wish masa akan berlalu dengan cepat!!!cepat!!! teramat cepat!!!
nanti i sambung lagi la.. xde mood!

Thursday, October 18, 2007

eh..dah raya dah




Dah raya dah pung..raya tahun ni semua adik beradik balik beraya kat teluk intan..yeeepieeeee~~~kayap haku nak memberi duit raya..hahahaha..meriah gak lah raya tahun ni sbb anak2 buah yang senget2 semua ade....nak kumpul ramai2 macam ni mmg la susah.. sebab tahun depan kompem dorang raye sebelah mertua pulak kan..huhuhu~~ gamba tu semua adik beradik + akak n abang ipar+ ank2 sedara+mak n abah..ramai x??hahhahaha...dah le bebudak ni yaAmatla susah nak handle.. nak suh dok diam amik gambo pung nak terkeluar anak tekak wansu nye as organizer sesi amik gambo ni..dah le tu..camera punya stand pun xde..takat guna timer n meja je..aiyo..susah la...ade 5 camera lak tu.. main snap2 je..tu la yang muke lope nampak sebelah je..n muke kak long xnampak lak..hahhaha.. tapi ceriakan family saya???..huhuh~~~semuanye tersengeh je..ntah pape je la dorang ni..hahhahaha..


ni lemang yang kami buat.. lawak je la,, dorang ni xmulakan process buat lemang ni sbb tunggu mariam azwa balik..wawawawa..ntah pape la.. macam je mariam azwa tau buat..huhuh~~ tapi skill memasukkan daun kat dalam buluh lemang ni mmg susah ah... jenuh mariam azwa menggunaka suruluh skill yang diturunkan oleh arwah opah...lama gila baru nak siap beberapa batang lemang tu..hahhaha..kaksyikin membantu,,namun dia berjaya buat sebatang je..the rest.mariam azwa yang buat..mak pulak..mmg surender dari tahun2 dulu..hahhaha..kalau mariam azwa sampai lambat haritu..lambat la lemang masak..aicheh..hahahhaha...


suasana di petang raya.. semua orang dah penat..hahahha..perbincangan bapak2 orang diluar rumahh..huhuh~~~~

Thursday, October 11, 2007

SELamaT HAri RaYa Aidulfitri

Hahaha..lama dah tak mendesign ni.. lama jugak i did not asah my skill dalam photo editing ni.. since i have this laptop la kan..coz we are not allowed to install any software tat dont have comp's license...huhuh~~sOOo..xbuleh la saya nak menggunakan potoshop ke hape ke..kalu nak pun kena request the software from it dept n then must have approval from bos...hahhahah...i wish i can tipu my boss by saying tat i need those software to make my software more interactive...kui3..munaserawak sungguh alasan ek...

tak kesah la..sbb i just instal picasa to my laptop only for DESIGNing this kAD raya..hahahaha..Amacam?? Cun x? Nampak macam Alim kan...hahahhaha...gambo tu di ambil masa p putrajaya wit kak idah..i cant remember who snap the pic.. me or kak idah..huhuhu~~~but the pic look CooL je..soooOO.. just guna n edit sikit..sebb xberapa mahir to use the picasa's tools... saya back to basic image software editing.. iaitu PAINT!!!...paint is GOOD!!! Macam xcaya can do a lot of this using paint...hahhaha...

oklah..maybe i write to much about the kad raya n the result xde la cung mana pung..but it descibe how im so excited in photo editing..aicheh...n also masa nak tulis ayat tu..hahhha.. gile susah nak pikir ayat.. tapi last2 bile dah siap..ade ke perkataan "MENSUCIKAN"?? menyucikan ade kot..hahhhaa...xkesah la....janji maksud ter capai..aicheh...

Oklah.. TO all: SELAMAT HARI RAYA!! saya mohon ampoon dan maaf kepada semua jikalau ade terkasar bahasa ke..ter kecik ati ke.. ape2 lah...semoga Kita Semua menyambut hari kemenangan kita dengan baik...esok saya balik kampung..yeay!!!

Wednesday, October 10, 2007

Masak kueh


last week pulun wat kueh..hahahah

Monday, October 08, 2007

berbuka bersama adik-adik

pada hari sabtu yang lalu.. saya telah pun berbuka puasa bersama anak-anak yatim darul aminah..ramai jugak budak2 kat sini..smua dak2 dari umur sekolah rendah n sampai form5 je kot paling tua,, boys nd gurls macam seimbangla..xdpat sembang sangat dengan bdak2 ni.. sbb tempat dorang ni macam tak organize sangat..masa saya sampai ade dak2 beso sedang mengaji...maybe yang dah baca alQURAN la kot sbb xsmua dak2 ni baca,,.. n seorng gurl nama dia saliza kot if tak silap..yang sambut kitaorng..dok melayan dia ni je lah..sbb yang lain2 semua dok kat atas..tak tau nape dorang xnak turun..huhuh~~maybe segan kot..


rumah darul aminah ni nak kata ok..xdelah ok sangat...need some maintainence..need space yg lebeh beso..sbb rumah tu macam pack sangat..dengan barang2 yang banyaknye..daponye penuh dengan stok2 makanan banyak...

wokeyla.. sejarah p buat makan 2 kat umah anak2 yatim ni datang dari insan bernama Tuan Osman Tuan Din, dia la yang mmula tanya..mariam " aku ingat nk bagi ank yatim makan la...ko nak join x?" sOoO..saya setuju je la..memula xberapa ramai sangat yg setuju..tapi lasat2 ramai la ahlinye mariam,tuan,aweks,aina,mas,din,ajiz....tercapailah hajat kami nak bagi dak2 ni makan..lauk biasa2 je lah.. udang,ayam..+++ n kami ade bagi sikit sumbangn duit raya kat dak2 ni...kesian tgok dorang...insaf sekejap..

kita mmg patut hargai jasa ibu bapa kita n uwa sayang mak& abah ... muahs....

Wednesday, October 03, 2007

totally tired

i feel SoOOoo tired now.. with my eyes yg asik berair2...wit my line my tOoo far from my office..with all the codes that i wish i cound finished it today...with all the errors n no one helping me to fix it!!!with my backachenye yang serious coz sitting TOOoO long...it was majorly Toooo long ive been sitting here..when i try to sandar ke belakang kan.. all my bones akan bunyi2..katup..ketup...hahhaha...OOoohw..im getting Old!!! but yet Still prettier la kan..huhuh~~~this all maybe because xcukup calcium or terlebey calcium ni??hahhaha...lawaks je ek..