Thursday, August 30, 2007

Happy Birthday

mMmm..Happy birthday to mr SU!!! sudah tua dah kamu n xleh nak belagak muda seperti selalu ok!!! his bday was on 26 ogos..sOoOo..macam dah basi je cerita ni kan..sbb skrg dah 30 ogos...hhahahha..but xkesah la.. story da mori lah sikit..
sAya telah keJB pada 25 ogos kerana ija ingin mengambil cenderahati kunvonye disana..SooOO..secara tidak lansung saya pun P lah berjumpa dengan mr su di sana...agak awal jugak kami bertolak.. aroud 947 dah masuk hiway utara selatan..n sampai around lunch time..sampai2..kami nak terkench sbb xsinggah mana2 pun on da way..so,we dicided to p jUsco Taman U.. yang indah kununye lebih perkasa n macho dari JuscO seremBan seperti yang di war-warkan oleh cik Aina..JUsco tu... macam giant la..or tesco..je pung...hahahhaha..xkesahla..we had luch at Sedap Corner..n mr su come al da way from utm to have lunch sesama.. lepas lunch.. dia blah pulak ke UTM semula?? haiyOOoo... ini olang r.,,penat i mai jauh2 dia blah pulak eh..then xkesah la..i pun p la jalan2 dengan ija kat JJ tu.. Usya ade tshirt mcm cung.. tapi bile piki2 balik.. mai ai...Jauhnye kamu nak beli baju cik Yam..hahhaha..so xbeli la..lepas tu masuk ke UTm..pak gad lansung xcek pape..yeay!!!nampak sangat saya ni muke student yang innocent..hahhaha..pusing uTM untuk mencari Topup..sbb My topUp dah tinggal 2 hengget je time tu...hahahahaha..lepas tuh mentuju ke k-10..bilik kawan ija.. n mr su come n pick me there..huhuuhuhuhu~~
we go tgok wayang yang tajuk ceritanye saya pun dah xhengat tapi jetli yang belakun..punya ganas cerita yang di tunton ketika first time tgok movie dengan mr su ini!! hish,,,nasib bek mr su dok seblah kalau ina ke jlo ke lin ke mmg dah kena pulas2 tangan n jerit2 la..huhuhuhuh...alamak.. my boss calling pulak to chit chat pulak..
ok~~~sambungan..Ohw..my Bossnye Birthday esok He is ANAK MERDEKA in 1954..huhuhuu~~~
oklah.. citanye macam bes gak la..kitaorg tgok kat mana ntah..jauh dari utm la tp..ape nama tempat tuh?? apa ek mr su??lupa pulak la..bukan angsana mahupun city square..ahh..lantak p la..but.. is a huge soping complex..n i X sempat nak p soping ape2 pun...wawawawaw,,,farah!!!! jom p sopin esok ek!!!xpueh ati ni...huahauahuahau..lepastu makan at pizza Hut n then pulang ke UTM..lepak bilik ina yang senyap gile..then solat-->then ke bilik nisa agak kecoh di ktc...lepas tuh mr su yang baru pulang dari rumahnye amik saya di bilik nisa..then.. dia bawa saya ke his studioOoOo...buruk gak la tempat nye..n menyeramkan je..hahhaha..tapi ade aircond...kire oklah..kecian je tgok mr su nye tempat.. macam nak tulung kemas je..tapi macam Poyus je la kan.. mai2 terus kemas kan..wawawawa..bajet pengemas giler ek...lepak2 dia sana sampai saya dah pening lalat tgok org kat dalam studio itu.. selambe je cina apek pake baju macam nk tdo..amoi pun pun sama..dok kat studio..buat ape pun xtau ngadap pc sampai la malam2.. isk3..dorang ni xngntok ker?? xtdo ke hape dorang ni... life dorang terbalik kot ek...hahhahah...saya punyalah ngantok n lapo!!! dah le kat situ xda pape yang leh di makan!!!!wawawawawaw..akhirnya minum mineral water hasil pembelian encik maol..huhuuhuh..mr su anto saya pulang sbb saya dah ngantok giler!!! kalau dia xnak anto balik saya tdo kat kosi aje lah sbb saya xtau jalan balik...hahahahhaha....

26/8/07

esoknye nye bangun lewat.. then g makan kat ape ek??lupa lagi ...nasi briayani la tapi..then g danga bay n beli secret recipi..huhuhuu..HAPPY BeStdaY mr su!!! lepas tu kami pung pulang ke utm.. n siap2 nak pulang ke seremban..masa kat bilik nisa..dorang sedang masak2 pulak.. so Saya makan lagi!!!! hahahha..gumuk3...kami bertoloak pulang dalam jam 5 kot..n sampai senawang magrib..huhuhu~~ kecian mr su sbb xda tiket nak pulang semula ke jB.. saya yang bersalah kot sbb saya yang menyuruh mr su anto saya pulang ke senawang..huhuhuhu..cari tiket ketapi pung xda!!wawawwaw..saya dah nak nagis time tu sbb dah tak pasal2 susahkan orang...huuuuuhuhuhu...SoorYYY mr su.. n mr su pun bergerak ke KL umah kawan dia..huhuhuhuuhuh~~

oklah.. lain kali saya hapdate lagi dah panjang sangat ni.. n dah lenguh nak taip

Wednesday, August 22, 2007

tak larat dah...

dah xlarat dah... nak tuka keje lain... sape nak bagi saya pinjam duit untuk bayar contract saya ni?? bantuan di perlukan...

RM 15,000 bernilai for 2 years
2 years ada 24 months
24 months ade 730 hari
.....so....
RM15000 /730days = RM20.55per day
my day bernilai RM20.55 setiap hari..hahaha
i've passed 8 months
8 months ada 240 hari
day left =730-240
= 490days
=16.3 bulan
= 1 year and 4 months
oleh sebab itu jumlah yang perlu dibayar = 490days*RM 20.55
=RM 10,069.5
huk3..bantuan diperlukan~~~dermalah di tabung Mariam Azwa~~~

Wednesday, August 15, 2007

my weekend

last week my comp cuti pada hari isnin..soOooo..we had 3 days off..sonotnye xterhingga..sbbkan cuti ni kan.. soOoOOO..banyak juga menda yang saya buat during 3 hari yang sangat berharga..

sabtu :
makan angin kat melaka..sangat mengkompiuskan saya ketika nak p melaka ni..huhuhuh~~~ sbb mr su kata nak mai seremban..n then my sis ajak p Melaka..n saya macam nak p melaka..n dah lama gile xjumpa my mr su..huhuhuhu~~saya telah berjaya mengajak mr su pergi ke Melaka,tapi my sis macam segan2 lak..huhuhu..soOoooo..end up i pun p dengan kak itah n kak idah je..best jugak.,sbb dah lama gile x p berjalan2 ni..yang paling sonot adalah kak itah.,,,sebb dia punya lah dah lama nak ke Melaka..akhirnye dia manjejaki juga ke bukit st pOul tu...huhuhhhhU~~~ kegembiraan tergambar di wajahnye..hahhaha,,lawak je la both of my sis...huhuuhu..penat gak ah pergi tu sbb banyak sangat muzium yang dilawati..buat as kak itah said uwa kan MINAH SEJARAH...(xpsal2 je saya minah sejarah..)soooOoo..agak lama la kat satu-satu tempat tu sbb saya suka baca Elaboration dia kan...cheh kunung..wahahhahah...oklah setelah pnat ke muzium n a'famosa..kami pun p mencari belacan as kak itah kata mak pesan..then around petang2 tu pun pulang ke sewanang..lepas magrib n makan2 my kakak pun pulang ke shah alam...




n malam tu jugak mr su kata dia nak mai seremban.. ingatkan dia udah pulang ke seremban sbbkan dia kata dia nak pulang pada pagi sabtu..saya kena marah sbb lambat menjemput mr su n kanwanye..ahhaha... yelah orang kata dah sampai tiroi boleh lepak2 depan tv...ahahahhah... then solat isya baru amik.. ampOoon maaf ek bancik n mr su sbb tunggu lama gak..ahhahahahah..lepas tuh g makan n then dorang pun pulang...


on daway pulang ke rumah dari berjumpa mr su..saya n ija telah ke pameran peladang..n membeli pokok cili..huhuhuhu.n kaktus.. hope dia dapat idup lama as saya suka makan menda yang pedas2....hahahhaha


ahad:
ahad lak dok umah je..namun rase bosan sangat pada hari tersebut lantas telah ke giant mencari kertas2 untu projek saya ..hahha...tgok xmo nye dok umah mariam azwa ni...hahhahah

isnin:
telah ke terminal 1 membeli seluar jeans baru..anda jangan tak percaya.. saya telah menerai seluar ber saiz 26!! n guess what?? MUAT!!! ok..MUAT!!! wahahahha... tapi my *** nampak macam mantap giloooo.. so saya amik saiz 27 .tapi the promoter tuh cakap baik amik yang ketat sikit sbb seluar tuh akan expend..huhuhuhu..tetiba saya tersa saya kurus pulak sebab muat saiz 26...hahhaha..petang nye pulak pulun menyiapkan saya punya projek tampal2..hahahha...

Thursday, August 09, 2007

waiting is painful

huhu..siyes!!! penantian satu siksa!!!wahahaha

Monday, August 06, 2007

sakit kaki



last wiken saya pergi bermain bola jaring..awal pagi dah kuar dari rumah..main dekat padang sekolah mana ntah..n my team dapat tempat ke-4..huhuhuhuhu~~..n dapat hadiah sehelai tuala berwana kuning yang ada tulis net ball inter dept ONsemi..wahahhaha..xkesah lah...saya main sbb saya dah lama exercise je..sbb kalau tgok gambo kat atas tu..mmg la saya xkenal pung sapa kat dalam team saya..susah gile nak communicate sbb xkenal..dah le jadi center lak tu..kesimpulannye saya hanya lari2 ke sana dan kesini dengan melambai tangan kunun2 nak suh org kasi bola..wahhahah...padahal xdpt bula pung..hahhaha..saya xkesah janji dapat lepas gian main bula ni.. dekat 3-4 tahun dah tak turun padang ni..hahhahah...lepas ni ade badminton..saya nak masuk gak ah...hahahha..


lepas pulang dari men bula..saya p soping..sampai sakit2 dada saya suping...huhuhuh..penat main bula pun xhabis..huhuh~~ saya telah membeli hendbeg marie clair(xtau eja)...seluar nicole..baju voir...n selipa bata yang huduh...keseluruhannye tidak sampai 150 pung..hebatnye saya membeli belah..wahahha kagum saya,, tapi sangat sedey sbb saya amat2 berminat dengan satu kasut piere cardin yang saya xpunyai saiz~~~huk3..macam nak nagis..lama dah aim kasut tuh,aleh3..mintak3 xda saiz..huk3..kata promoter tu kat semban xde jual kat tempat lain...
jom farrah p mid veli!!!wakakakakaak