Monday, July 16, 2007

070707 yang lalu

hahahha..macam xpercaya je terpakasa stay back sbb nak update blog..huhuhu..oklah..as u all know yang saya amat2 xcited nak bercerita ttng tarikh keramat 070707 yang lalu..tapi almaklum la..xda kesempatan nak tulis..aicheh..huhuhu..
oklah, tarikh tu sound special x?? pada kitaorng (ina+lin+jlow n me) amat la special..almost 3 tahun dah kitorang menghitung hari for tat tarikh...sejarah bermula masa first-yer di UKM..kat kolej ungku omar. di bawah payung kat depan kolej.. waktu malam,xberapa nak malam..sambil makan2 n borak2..we all 4 orgla..dok usya2 orang yang baru balik dating n sedang berkapel2 disitu..huhuhuh..lepas tu tetiba xtau la sape yang kata kita kena set TARGET..waklu..target..hhahahha..sbb masa tu seko dari kitaorang pun xberkapel...nak kata xcun..semua tiptop..body shape habis...kakakkah...tapi xseorang pun mamat yang terpikat kat kitaorng ni,,, so, tarikh 070707 dipilih as tarikh yang kitaorg kena bawa pasangan masing2..hahhaha...masa tuh terus cek tarikh tu hari ape..tup2 elok pulak hari sabtu...chantekkkkkkkkkk!!!.....jlow kata..kalau aku kat sarawak sanggup fly ke semenanjung..alamak..esok la sambung nak balik...
sambungan~~~~
every year sure kitaorng ingat kat tarikh ni..if xcaya tgok frenster,,sure ade testi yang igtkan pasal menda ni every year..hahhha...janjinye..sape xbawa bf kena belanja semua kos perjumpaan..or kena belanja makan beso2an..hahaha..masa awal2 perjajian dibuat..semua dok belagak..ade yang berani kata..masa tuh sure dah ade anak..paling cikai sorang..wakakkaakah..cekap beso betul orang tu ek...huhuhuhu..almaklumla..setahun selepas grad,sure kunun2 dah kawen...hahahha...ade yang mmg dah surrenderla..huhuh..ade yang dok pikir2..xkan la xlaku2 sampai 3 tahun ek..hahahhaha..lawak je ina+lin+jlow..huhuhuhuhuh..

OKLah..END up..masa 070707 yang lalu..semua solo da molo...huk,,me pun solo gak..i wish mr su would come sekali..tapi dia pun baru je balik dari sgpore..what to do..redho je la..hukhukhukhukhuk....afer magrib bertolak dari senawang ke kl..taman melati(lin yang drive) sbb mariam azwa yang amat2 la xlaratnye..huuhuhuhuh..thanks lin..tapi xtdo pun on da way to..sembang2 je..lin dok korek2 my kesah chenta la kan..dorang ni mmg tau..suke korek-korek..hahahhaha..(mr su u xkesah kan...)hahaha :)...sampai umah ina dalam pkul 10 kot sbb jalan jem..jlow dah ade kat sana..JLOW!!!lamanye dah xjumpa minah senget ni..makin berisi dia ni,,,ye la hati senang kot..gaji riban2,,,huhuhuh~~~ina laks..buntots makin mantap..sbb b4 this minah ni amatlah sekepeng..wow ade kemajuan ek..huuhhuh,,lin pulak semakin bersikap ke cikguan almaklum lah...dah jadi cikgu cikgi sekarang ni..wahahahah..

malam tu asik la sembang2..sbb dah lama xjumpa kan..then tiba2..tit.tit...mr su call!!..hahhahah..ina nak angkat..so,kasi jelah..hahhah..sayang..ina said u cOOL la...huhuuhu...well mr su is always cool kan?? kan?? kan??..hahhaha..then..pukul 12 je..kecoh giler..sbb nak selebrate 070707..huhuhu~~~lepas tu dorang kata cepat pilih date baru nak jumpa lepas ni nak tgok progress kita..huhuhuhuh..mula2 pilih..090909 kot..tapi xjai..sbb harini lain..so amik 101010..equal to ten ten ten...hahahahahah..so mr su, 10 10 10..musti mai ek..hahahah...lepas tu kitaorng pun tdo as tiket nak p genting pada esok hari jam 930 di terminal putra..huhuhuhhu...
masa hari tu mariam azwa xberapa nak sihat.. sakit2 kepala..macam nak demam..tapi demi kawan2 saya pergi ak..siap bawa panadol lagi..huhuhuhu..g genting biasa la..dok main2..then pukul 5 balik..sonot gile..tapi ramai gile org banyak buang masa sbb nak tunggu turn dari main..solero xmain pung huk2~~frust giler!!!huk3...balik rumah sangat lah penat,,,,kaki rase nak tercabut...rase sangat diri dah tua compare to dulu2..sbb dulu kitaorg p lagi bali lambat n naik banyak menda..xda la penat macam ni..kesimpulannye..KAMI dah Tua..hahahhaha..

esoknye..p tgok wayang kat midveli..cita tranpomes..penat mariam azwa book..akhirnya dapat gak,terpakasa guna maybank 2 u baru boleh!! hampehnye online bookin!! nak duit je..tapi xpela mmg kompem nak p tgok pun..huhuhh~kemudian kami pun pulang ke seremban..jlow ke kajang..ina ke taman melati..huhuhuhu...
tamat la sudah my wiken with kawan2 on 070707..huhuuhuh..tunggu la cita 101010 pulak ek...ahahhaha..if nak tgok gambo2 p la dekat http://mariamazwa.fotopages.com ek..malas nak upload..sbb penat dah dok upload kat sana..huhuuhhuh...

1 comment:

mr su said...

ok ok 101010 eh...hehe..kat mane tuh? genting lagi ka?