Tuesday, July 31, 2007

still in pening mood

rite now i suffer learning visual c++..dah le masa belajar dulu dah nak muak belaja..ni dah keje pun still kena belajo..siap ade timeline lagi tu...n ada xam lak tu...gila ah..macam belaja kat uni.. if i lulus xam macam ne ek?? kena terminate x?? if yes...i guess i should fail kan je..hahahhaah...

emMmm..i have some issue with mr su lately..the problem is not coming from both of us but from"orang persekitaran"..hahahhahah..sound simple je kan..buat ape nak kisah with org luar kan??..huhuhuhu~~like what mr su said.."menda ni simple je" ok!!!..hahahah..and its look like me yang mempebesarkan masalah yang sememangnye kecil..ye ke kecil..ye lah..yekan je lah...kak itah..sure kompius ek..btw ni bukan kisah ina naim lagi..sudah ade pelakon lain dalam drama ini...huhuhuh...

isk3.oklah.. kepada mr faiz good for ur intibiu next week.. sbb sedang taip2 ni email ko masuk lak..so..kalau dapat jagan lupa johan tom yam ek... xpun DOLL...dia punya kerabu mangga bapak sedap!!!huhuuhu...

oklah nak p paso malam ni..btw..harini saya puasa..huhuhu~~~

Thursday, July 26, 2007

today is new day kot?

hahhahaha..new daylah sangat kan..huhuhuh..btw,semalam saya telah dimarahi oleh'technician yang berlagak terel...eh..bukan technician but technical specialist..wahahahahah,,, ok maybe is was my salah kan. sbb xsimpan all those wire kat dalam that damn machine!! is tat my job?? wahahhaha.,,dia simply marah je!!! n he da one who asik tanya when the vision want to turn on.. i just said tat...i wait for the process eng to give me the spec..dia cakap.."""u tak boleh tunggu orang... u kena prepair..nanti big boss said nak ON..u punya x prepair then u jugak yang susah..huhuhu~~~hentah lah so hard to explain the situation is...
korang pernah tak mula-2 ada orang yang sangat xcited suruh korang buat sumtin..then kita yg xtau pape ni berusalah untuk buat kan menda tu untuk orang tersebut..tapi,,,, in order to do it..u need that person punya kerja sama to decide how the things should be...n that person just said very simple n xda apa2 isi kat dalamnye.. ikut u lah lah nak design lagu mana pun.. then u already design the thing.. then again u need that person nye kerjasama lagi to varify whether ur design is ok or not.. then that person said dia xda masa!!! boleh imagine tak??? hentah lah.. i just do what eva i can do.. walaupun i realised yang banyak menda perlu di improvekan dengan i punya design tuh.. lantak lah...dah orang pun macam xnak layan saja kan..huhuhuh,,,,

oklah..lets talk about that tech yang berlagak!!! guesss what??? malam tadi sampai termimpi2!!! mimpi kena marah dengan that tech sbb my manager nak ON kan menda tu.. n saya xsiapkan lagi...wahhahahha...lawak je...siyes macam nak nagis masa tu...kui3.. jaga2 then terus call my honey... dia lak baru layan karoke kot.. so dia pun ala2 macam pening2 n malas nak layan kot..n keadaan ketika itu sangatlah bising..xberapa nak dengor... end up..saya tidur semula dengan keadaan ketakutan untuk ke opis pada hari ini...hahhaha
lawak ke kisah saya ini?? saya pun xtau la...

moral of da story : make sure u done all works b4 balik rumah..ok??mariam azwa seorang yang hebat!!!wahahhahah

Tuesday, July 24, 2007

rase macam bola

huuhuh..bad news or good news ek??? im so confused!!! should me be worry?? or should me menyahut cabaran??hak3..oklah.. around 145 i was called by my boss for reassigning me as EQUIPMENT ENGINEER YANG PENING to be engineer yang dah tak pening dah..huhuhuhu~~~ punyalah lama..about 3pm baru lah my meeting finish.eh can call meeting keh?? lantak ah!!!...in the discussion i was asked about my work n my feeling towards my work... im so confused to asnwer the question la..oklah..esok baru sambung..

esoknye~~
etahlah,,feeling sangat2 lah geram with myself..i should be happy kan.. i have new assignment!! new Challenge!!...but.. hentah lah..maybe i just dunt like this job!!hahhaha..saper suh ko sain the contract in da first place?? they u go.. i keep on blaminn on myself!!! itu xbagus mariam azwa..but blaming others is worse kan!! baik sedar diri je ..rite>???isk!!! i just dont like this feeling...help me..help me!!!!

Wednesday, July 18, 2007

12 hour with mr su yg pening

last sunday my mr su mai sini..n bawa me p kl wit his pren yang xpenah kenal b4 ni..ehsan &his gf linda..segan gler!!!dia orang nak p ke pam Exhibition (persatuan akitek malaysia kot kalau xsilap)hahhaha..memula macam xjadi..tapi jadi jugak..wahahhaha.... dalam pukul bape ntah mr su call, kata dorg nak btolak,.then end up sampai kat depan rumah saya di senawang around jam 10++ la kot..agak laju gak la dia ni bawak kot..sbb mariam azwa sempat sambung sekejap je after mr su call yang dia kata nak betolak tu...

lepas tu p umah linda, dia nak amik barang n anto barang if xsilap la..saya megikot je kan..so, xkesah lah..ape2 je lah dorang ni..lepas tu p umah cik.... alamak..lupa la nama kawan mr su ni.. ape ek??nanti kalau saya ingat saya tulis ek..huhuhuuhuh~~ni lagi la segan gile..dah le p umah org yg xkenal, makan lak kat sana..isk3..mariam azwa xkeruan..hohohoho...dah le masa g umah cik... ade kawan2 dia yg lain..hohoho lagi la,,,dorang kata.."""ooo ni la awek suheb ek""..walauwey.. segannye!!! macam nyesalnye ikot!!! dalam hati...saya nak balik ....nak balik nak balik!!!well, saya kan pemalu orgnye..mana biasa beramah mesra dengan org yang xdikenali ni..huk3...then lepak tgok cita puchong..yang xtakut lansung..wahahha..ade ke hantu jilat2 orang?? hantu gatal hape..wawawaawaw...

lepas tu makan nasi..then solat then bergerak ke OU...

~~~sambungan..20/07/07
sebenarnye postni has been in my draft from friday lagi..thinking to continue writing this post today..but..suddenly rase malas sangat n dont want to talk anytin about tis la pulak...hohohoho..MmMMmmmmmm...ape-apelah.. btw, saya di kampung halaman ni...sonotnye!!! rase macam xnak pulang hari ahad ni..waawawawaawaw................

Monday, July 16, 2007

070707 yang lalu

hahahha..macam xpercaya je terpakasa stay back sbb nak update blog..huhuhu..oklah..as u all know yang saya amat2 xcited nak bercerita ttng tarikh keramat 070707 yang lalu..tapi almaklum la..xda kesempatan nak tulis..aicheh..huhuhu..
oklah, tarikh tu sound special x?? pada kitaorng (ina+lin+jlow n me) amat la special..almost 3 tahun dah kitorang menghitung hari for tat tarikh...sejarah bermula masa first-yer di UKM..kat kolej ungku omar. di bawah payung kat depan kolej.. waktu malam,xberapa nak malam..sambil makan2 n borak2..we all 4 orgla..dok usya2 orang yang baru balik dating n sedang berkapel2 disitu..huhuhuh..lepas tu tetiba xtau la sape yang kata kita kena set TARGET..waklu..target..hhahahha..sbb masa tu seko dari kitaorang pun xberkapel...nak kata xcun..semua tiptop..body shape habis...kakakkah...tapi xseorang pun mamat yang terpikat kat kitaorng ni,,, so, tarikh 070707 dipilih as tarikh yang kitaorg kena bawa pasangan masing2..hahhaha...masa tuh terus cek tarikh tu hari ape..tup2 elok pulak hari sabtu...chantekkkkkkkkkk!!!.....jlow kata..kalau aku kat sarawak sanggup fly ke semenanjung..alamak..esok la sambung nak balik...
sambungan~~~~
every year sure kitaorng ingat kat tarikh ni..if xcaya tgok frenster,,sure ade testi yang igtkan pasal menda ni every year..hahhha...janjinye..sape xbawa bf kena belanja semua kos perjumpaan..or kena belanja makan beso2an..hahaha..masa awal2 perjajian dibuat..semua dok belagak..ade yang berani kata..masa tuh sure dah ade anak..paling cikai sorang..wakakkaakah..cekap beso betul orang tu ek...huhuhuhu..almaklumla..setahun selepas grad,sure kunun2 dah kawen...hahahha...ade yang mmg dah surrenderla..huhuh..ade yang dok pikir2..xkan la xlaku2 sampai 3 tahun ek..hahahhaha..lawak je ina+lin+jlow..huhuhuhuhuh..

OKLah..END up..masa 070707 yang lalu..semua solo da molo...huk,,me pun solo gak..i wish mr su would come sekali..tapi dia pun baru je balik dari sgpore..what to do..redho je la..hukhukhukhukhuk....afer magrib bertolak dari senawang ke kl..taman melati(lin yang drive) sbb mariam azwa yang amat2 la xlaratnye..huuhuhuhuh..thanks lin..tapi xtdo pun on da way to..sembang2 je..lin dok korek2 my kesah chenta la kan..dorang ni mmg tau..suke korek-korek..hahahhaha..(mr su u xkesah kan...)hahaha :)...sampai umah ina dalam pkul 10 kot sbb jalan jem..jlow dah ade kat sana..JLOW!!!lamanye dah xjumpa minah senget ni..makin berisi dia ni,,,ye la hati senang kot..gaji riban2,,,huhuhuh~~~ina laks..buntots makin mantap..sbb b4 this minah ni amatlah sekepeng..wow ade kemajuan ek..huuhhuh,,lin pulak semakin bersikap ke cikguan almaklum lah...dah jadi cikgu cikgi sekarang ni..wahahahah..

malam tu asik la sembang2..sbb dah lama xjumpa kan..then tiba2..tit.tit...mr su call!!..hahhahah..ina nak angkat..so,kasi jelah..hahhah..sayang..ina said u cOOL la...huhuuhu...well mr su is always cool kan?? kan?? kan??..hahhaha..then..pukul 12 je..kecoh giler..sbb nak selebrate 070707..huhuhu~~~lepas tu dorang kata cepat pilih date baru nak jumpa lepas ni nak tgok progress kita..huhuhuhuh..mula2 pilih..090909 kot..tapi xjai..sbb harini lain..so amik 101010..equal to ten ten ten...hahahahahah..so mr su, 10 10 10..musti mai ek..hahahah...lepas tu kitaorng pun tdo as tiket nak p genting pada esok hari jam 930 di terminal putra..huhuhuhhu...
masa hari tu mariam azwa xberapa nak sihat.. sakit2 kepala..macam nak demam..tapi demi kawan2 saya pergi ak..siap bawa panadol lagi..huhuhuhu..g genting biasa la..dok main2..then pukul 5 balik..sonot gile..tapi ramai gile org banyak buang masa sbb nak tunggu turn dari main..solero xmain pung huk2~~frust giler!!!huk3...balik rumah sangat lah penat,,,,kaki rase nak tercabut...rase sangat diri dah tua compare to dulu2..sbb dulu kitaorg p lagi bali lambat n naik banyak menda..xda la penat macam ni..kesimpulannye..KAMI dah Tua..hahahhaha..

esoknye..p tgok wayang kat midveli..cita tranpomes..penat mariam azwa book..akhirnya dapat gak,terpakasa guna maybank 2 u baru boleh!! hampehnye online bookin!! nak duit je..tapi xpela mmg kompem nak p tgok pun..huhuhh~kemudian kami pun pulang ke seremban..jlow ke kajang..ina ke taman melati..huhuhuhu...
tamat la sudah my wiken with kawan2 on 070707..huhuuhuh..tunggu la cita 101010 pulak ek...ahahhaha..if nak tgok gambo2 p la dekat http://mariamazwa.fotopages.com ek..malas nak upload..sbb penat dah dok upload kat sana..huhuuhhuh...

Thursday, July 05, 2007

i just noticed..hahhaha

hahahaha..saya tau muke saya waktu pagi sure lawak sejak dari sekolah lagi muka saya pagi2 lambat nak bertukar menjadi normal..haahha..gambo di bawah menunjukkan bahawa muke saya macam xmandi walaupun saya dah mandi sebenarnye!! malah sedang siap2 nak p kerja dah tu...wawawawaw...hahhha lawak gile mata sembab gila..kui2...

last week p umah kak uda sbb nak p amik new road tax..wow dah setahun dah saya menggunaka my mr red..so far my mr red tiptop!!! so...ada lagi 6 tahun to go untuk habiskan hutang..tapi i guess lagi 3 tahun macam nak tuka keta..at least hunda city kale itam..ke ape2 keta lah yang kale itam..smart gile kete kale itam..even kancil pun smart..hahah..tapi nak buat camno..my mr red kale red kan..ahahha..xpe2 nanti tuka jadi mr black..hahhaha...


oklah berbalik kepada cerita...my anak sedara sudah sama tinggi dengan emak sedaranye...baru darjah 4..gila mantap ciah tu...isk3..nanti my anak macam ne ek??kot darjah 4 dah sama tinggi susah la..lawak gile..kui3...dah le i ni cumey..silap2 orang kompius mana mak n mana anak..ahahahha..eh..i kawen ker?..wawahahahha.....