Thursday, May 31, 2007

esok balik teluk intan

yeay!esok balik kampung....siap amik cuti half day lagi tu..lantak r..sape ikut saya dia kena amik cuti half day jugak..ehehhehe..so..sape nak ikot lagi ke kg bahagia?masih ada 1 lagi tempat kosong ni..mari2....tambang kira share bayo lah..xpun kira macam bus punya tambang la..huhuhuh~~~

oklah..kerja pun macam xda mood ni..huhuhuh~~~
rindu my mr su la..kapan mau pulang m'sia ni..udah ade gaji belagak gile mamat ni ek..xpe2..akan ku balas kebelagakkan mu itu...hauhuahuauahuauah~~~nada macam zalim je ek...hihihihii

Wednesday, May 30, 2007

rindu kat suhaib

hahhah...kak itah kompem2 gelak beso tgok tajuk ni kan..oleh sebab itu mariam azwa malas nak taip la...hahahhaha

Wednesday, May 23, 2007

Mr Red p service

last saturday i took my beloved mr red for a service..n ecah bring her car for betoi kan its timing belt yg bunyi macam moto bot..huhuh~~~
as usuall kan..malam tu gayut wit my mr su until our mouth tak larat kot..hahaha..then tdo la..tat time dah pkul bape pun i dunt know..rindu pulak gayut wit mr su lagi..seminggu sekali je boleh..huk3..
oklah, lets talk pasal servicing my mr red...b4 g tat kedai i p draw duit..afraid that my cash xcukup..waLAUPUN in my wallet dah ade rm200 hahahah..manatau incase banyak ke kena kan..draw lagi 200..hahahha..aleh2 60inggit je servicenye..my mr red...alamak..sambung esok la

hahha..post ini disambung pada 25 May 2007..kui3...
after tat i waitla my mr red di kerjakan oleh tat apek..kejap je..but ecah punya keta masyaALLAH punyale lama..kitorg kuar dekat2 zohor..dalam pukul 1 kot n siap keta 2 dalam pukul 4.i feel like want to sleep je kat kedai tuh,, dah le lapo..humang ai...mmg tahap dewa dewi remaja ni!!!..kui3...lucky we drop aina n ija at gianty..xdelah dorg suffer tunggu menda yg xde kena mengena dgn dorg ek..eheheheh..
oleh sbb lapo tahap dewa dewi remaja..to of us pun go la to makan at the 7E yg just beside the workshop..just walk there je..n guess what kirotg makan..MEGI KARI in my cup..ahahha..dah le share..ehehhe..n 1 air n 2 mesh potato(xtau eja..kui3).. xtaupulak rite now the kentang lenyek pun dah ade mesin..tekan 2 button je terus jadi kentang lenyek cap MAGGIE..huhuhuhu..taste dia quite oklah..oh maybe we terlalu lapa n bantai apa saja.. n about the MEgi kari kan.. mariam azwa dengan selambe..."""bang,boleh x kalau kitaorg beli megi ni n masak kat sini?"""wakakakkaka...lawak je..n mmg boleh pun la kan..as mmg 7E ni ade pulak la tempat air panas..huhuh lawak2...mari tgok gambo..ahhahaha

setelah itu pula..kami solat di gianty yang telekung wakafnye...MASYAALLAH!!!mau pengsan den..hahhahahha...n after tat kami ke paso malam...huhuhuhuhu..saya telah membeli 2 pasang tudung yang satu berharga 30..namun beli 2 50...lawak bangat abang yang jual tu..penat saya n ija senget yang mempengaruhi saya membeli sampai 2 helai unutk menawar..kui...but..xkesah lah..cantik tudung tu..purple kale and kuning susu...walaupun xde baju yang kele macam tu..isk3..pembaziran jangan....... jangan........hahhahaha

Friday, May 18, 2007

recap for my birthday week..

huhuhu~~~dah almost seminggu dah my bday berlalu.. n me dah jadi tua lagi setahun..banyak menda yang best2 berlaku dalm this week walaupun keadaan saya di tempat kerja amatlah menyedih kan...banyak sangat menda yang saya xpaham masa kerja ni..LOW signal?High Signal? berapa ohm resister nak kena solder to drop the valtage?ape kebenda nye tuh..siyes xpaham..maybe later2 i paham kot..huhuhuh~~~
oklah..as u all know my beday last saturday..malam tu my mr su call me la..awal dia call b4 pukul12 dah call sbb takut orang lain dah call katanye..so xkesah la..thanks la mr su for callin ek..banyak jugak dapat msg dari kawan2 semua..sorilah xreply..huhuh ampoon ek..ehehhehehe

then esok petang MY SAYANG datang senawang..huhuhuh~~ naik bus lagi..kesian dia!!jauh2 naik bus..sure basah ketiak tu...hahhahah...he decide to go to ALAMANDA..n mariam azwa ikut jelah..agak terkejut gak..jauhnye dia nak p..huhuh~~xkesahlah,.mr su punya pasal..i drive p sana la..wapun xtau sangat jalan..lama dah xp..ehehhe..then we had makan kat PIZA hut..tempat first jumpa my mr su dulu..tapi seat nye saya xingat sangat...hahhaha...makan2 n sembang3..n me yang sentisa gelak..n mr su yang makan asik tumpah2..hahhah...mat tum katanye..



lepas tu kitorg pun pulang la.sbb tiket mr su pkul 1130 malam tu..ingat dia nak tdo hotel ke..sekali dia balik pulak...xpelah..lain kali datang lagi..huhuhuhuhu

esoknye pulak kak KEF kita mai umah i kat senawang ni..huhuh~~ rindu gile xjumpa kef senget ni!! akhirnye ko sampai gak ek kef..walaupun ko sesat2..hahha..instruction kita yang mengkompius kan ko..huwahuauhahua...sori3...
we go to jusco Seremban....nanti la sambung nak p surau....


sambungan...huhuh~~~


p jusco n makan steam bot kat jonni (xtau eja)berhingus2 idung i tau..dah le first time makan staeam bot..kef n me nak order pun xtau macam ne..lepas tuh pulun nak habiskan macam hape je,...banyak gile!!!..hahahahah


petang tu pulak ina ngan lin datang umah..kef pun xpulang lagi..hape lagi bergulak ketawalah kami disitu...hahhaha..ni lagi lama xjumpa dengan dorng ni...banyak cita bes2..huahuahuahau..

kemudian pada hari isnin pulak saya telah di pau oleh minah umah saya cis cake SR sorang seketoi dengan belanja dia JOHAN tomyam..huhuhu~~~xpelah..rezeki kita untuk dikongsi bersama kan....so..saya xkesah pun...eheheheh




Monday, May 14, 2007

Mariam Azwa's life


nama saya MARIAM AZWA BINTI YAZID. nama mak saya yang saya sayangi FATIMAH bt OSMAN, and nama MY beloved AbahYAZID bin MOHD SHARIF. saya anak ke 8 dari 8 orang adik beradik..n di lahirkan pada 12 MAY 1984..jadi last saturday is my besday la..ehehehhe... ni thun 84..gambo pun dah kuning2..ahahha..comel x saya?



ni pulak masa 1987..bajet cute la pake baju seksi tu ek mariam azwa? hahahhaha



ni saya n kak idah..di luar rumah yang saya cintai..huhuuuhu~~~


lepas tu umur saya 5 tahun saya masuk tadika abim Nurul yakin..time ni saya dapat hadiah..menang peraduan mewarna..walaupun kak itah n kak idah yang banyak tolong pilih suh kale ape...hahahahhani time 6 tahun..cubalah cari saya...huhu~~~

ni masa hari penyampaian hadiah 6thn saya dapat no 2..huhu~~cuba cari saya lagi dalam pic dia tas..huhuhuh

dah masuk sek rendah...Sekolah Kebangsaan Sultan Idris II...dari darjah 1 sampai darjah 5 je..


ni darjah 6, lepas tu masuk sekolah menengah..form 1 to5 kat sekolah menengah convent teluk intan..huhuhu




lepas tu saya masuk matrikulasi N9 kek kola pilah..ehehhehe
lepas tu saya masuk ukm 3 tahun kat sana!! best2,,,,amik kos IT major in Industrial Computing

dan sekarang keje kat ONsemi tamat dah sudah cerita yang saya buat for this 23 years dok kat muke bumi tuhan yang luas ni...YA ALLAH aku bersyukur padamu kerana kau masih panjangkan nyawaku...








Tuesday, May 08, 2007

Hari pekerja

PEKERJA PRODUKTIF NEGARA KOMPETITIF....
hahhaha...last sabtu p this sambutan hari pekerja kat bukit jalil.Masitah yang letak nama saya..huuhu..okeylah enjoy tgok gambo saya yang cute2 tu as saya malas nak tulis..huhuhu~~
bertolak menaiki bus perkerja u...hanya 3 org engineer je yang pegi..hahahahhayang lain semua oparator..semangat tak kitaorg?hhhahah..tula masitah sebelah kanan saya yang letak nama saya n belah kiri saya aina tiptop my ousmate..huhuhh