Sunday, April 29, 2007

bilik terjelabak

huhuhuhuhu...saya update ni saya di kampung bahagia yang indah lagi permai..huhuhuhuh~~~dihadapan tv kat atas..huhuh~~
esok nak p buat lesen baru..uhuhuh~~
alamak..xtau nak tulis ape pun...just sonok balik kampung yang dah lama tak balik ni..
nak p kedai kereta pulak..uhuhuhu~~ hope bunyi2 tikus dari kereta saya tu boleh ilang lah..huhuhuh~~hahahhaha

eh..berbalik pasal bilik..bilik ku terjelabak!!hish..penat je kemas2 masa balik dulu..anak2 sedare ku mmg hampeh...nak tumpang tdo wat2 la tumpang..ni habis semua kena kimbo..dah le mmg banyak sawang2 n habook3...xtau lah mana datang habook2 tuh... esok nak kena vacooom kot..huhuh~~ mmg leh sesak napas kat dalam bilik usang ku itu....mak,,,,nak katil baru~~~hak3....penuh sangat bilik tuh dengan katil king size mak ni...hahhahaha...xpelah..bukan selalu balik pun ek..hahhahaha....tapi~~~aaaaa....
dah2...apeda merepek ni...

oklah..xtau nak tulis hape..adios..

Friday, April 27, 2007

sate 6 cucuk

pada hari rabu yg lalu = dengan 25/4..my mr su datang ke senawang dengan seorang kawannye yang agak lawak,..mereka ini sungguh lawak..mariam azwa keje gelak je..dengan lawak2 mereka yang sungguh lawak,,,adakah mariam azwa akan gelak jika menda itu tidak lawak???mungkin tidak..sesungguhnya mereka ini sungguh lawak..hahahhaha..

mereka sampai around pukul 9..gile bawa 20km/j kot dorang ni..dari klia ke senwang sampai 2 jam??isk3...mariam azwa dari shah alam pun paling lama 1jam 15min je....xkesah lah...tapi sampai gak kan.huhuuhuh~~~
sampai2..kena tolong cas kan hp mr su lak..nasib bek aina pakai nokia so..leh la tumpang sekali...huhuhuh~~
then gerak ke SATE KAJANG pak aji samuri di TAIpan senawang..huhuhuh~~~
oklah,, nanti sambung...draf dulu..
ok sambungan..
makan di sate kajang..mereka makan banyak gile..mr su lagi le..order 50 cucuk kot..xsure sbb bukan saya yg order n dorg ade tambah2 order...saya makan 6 cucuk sahaja..jadi..ade lagi 44cucuk...kawan mr su makan 9 cucuk je kalau mengikut bilangan lidi kat tempat dia..huhuuhuh..so, mr su makan bape ek??cuba korang kire..aioyoyoyo..itu gurgasi makan banyak woooo~~~hahhahahahha.....

oklah..nak balik rumah dah..xsabo nak balik ke kampung esok...huhuh~~~

Wednesday, April 25, 2007

~~sakit perut~~

harini perut xberapa nak betoi la..maybe disbbkan saya telah makan dengan banyaknye n dengan jayanye...sbb dalam beberapa hari yang lepas seorng kakak yang bernama kak salabiah telah menegur saya gumuk.

--------yam, kamu nampak berisilah----
yam pun mengamok dan berkata...
--------akak..tipooo ni....tipoooo...--------
akak membalas dengan kecuakka...
--------ye lah..dah berisi je akak tgok-----

huk3...alangkah hancoor luluh hatiku...ohw..hatiku luka lagi~~~~harapan setinggi gunung....berderai menjadi debu..aicheh...punyalah agak2 control gak diet ni..tapi xdelah over sangat untuk turun kan berat aleh2 orang kata gumuk...keciwa!!huhuhu~~ kemudian mariam azwa pun membalas dendam dengan makan dengan banyak nye!!
stat hari isnin ritu...mariam azwa makan dengan banyak nye tanpa mengira waktu..huhuhuhu~~dan sebab itu jugaklah perut ku xberapa nak sedap sbb maybe dia terkejut kot tuan dia ni makan banyak sangat..hahahahhahah...
but,,,xpelah perut kan..xkesah lah..janji kenyang..ahahhah love my peroott...ape dah ko merepek ni??
oklah...doakan saya kurus sedia kala n my perut x kena culture shock dengan perubahan diri ini..uhuhuhuhuh~~~amin...

Tuesday, April 24, 2007

Never


NEVER, EVER GIVE UP


There maybe times when things aren’t the way we hope it to be,
Everything looks impossible and we feel like just giving up..
But then, sometimes,
We just have to give another chance,
Another try..just one more time..
Take things a step at a time.
Do what works best for you.
Be hopeful as you embrace each moment.
Use your inner strength and qualities.
Keep on believing that you can do it.
Look out for the positive light to shine on you
You may just find that
What seem difficult has just been made right.
sukati ko lah mariam azwa oii..

Friday, April 20, 2007

~boring~

harini rase boring giler..walaupun dah kena wat banyak kerja..kenapa saya boring??siot je rase boring..ahahahah...new words mariam azwa...syabas!!!akceli, saya xtau nak guna tat word,,huhuhuh~~ bantai je lah ek..kui2...

oklah..sbb nak ilangkan boring malam ni mariam azwa akan basuh semua t-shrt!! yang xpakai pun nak basuh gak ker?? ahahahhaa...xkesah la...janji penat n boleh tdo sampai pukul 11 esok pagi!! yeah!!esok cuti!! sonontnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....................

Friday, April 13, 2007

waaaaaaaaarrrghhhh~~~

eeemmm....semalam somting just happen kat opis.. kalau korang nak tau nama saya tak dilisted kan didalam projek yang saya dok ngadap selama almost 10 bula kat sini!! saya sangat tensen!!!hahaha..ni semua pasal tua kutuk tu la..ade ke dia xinform my sv punya boss yang kitaorg dok tolong my sv buat tat project...end up..masa semalam punya meetting untuk all the managers,,baru my boss realized tat my name and my friend's name xda on da list..so..
who should be blame??hahahahah..boss saya buduh!! selambe je kutuk org ek..tapi kan boleh pulak my boss macam ala2 marah pada my sv..dia tu xtau apa2 lah..septutnya orang atasan yang inform kan..so..tat person should be my boss la kan..so, saya pun xtau lah saya bekerja unutk siapa..ape2 pun hope my gaji berkat lah ek..saya dok simpan dalam tabung aji tuh,,,huhuhu~~~

kesihan saya kan..mmg sangat keciwa..mau cakap dekat orang..semua orng sedang sibok!!!huk3..so,terpaksa tanggung sendiri la..but..im used to it b4..ape2 just tanggung sendiri..orite mariam azwa..mariam azwa cool aje..but..ade opy gak la yang melayan sumpah seranah mariam azwa malam tadi..ahahhaha thanks opy ek..agaknye minah tu baru top up dah kena layan kak yam ni mengarut2 ek..huhuhuhu~~~

Monday, April 09, 2007

.........\\(^-^)//............

how im gonna descripe my feeling to day ek..hohohoho..hope someone can explain to me what is this feeling??hahhaha...la..xkesah lah ape2 pun kan..janji hidup hepi n life must go on...

lets talk about job..nah...xnah lah...mmmm....nak cita pasal ape ek..oklah,last night something sweet just happen..i just xsangka..ingatkan nak kena tegur pasal ape ke.,,,sebab org tu kata i want to tell u somethin,tapi jagan marah ye..
punyalah risau kot2 ade buat salah ke ape kan.ada xpueh ati ke kan..huhuh~~ dah le suruh cakap..then dia xnak cakap...hish..lagi merisau kan..n xpueh ati giler..tanya la dia lagi dah lagi,,ape ke benda yang dia nak cakapnye...huhuuh~~~ akhirnya dia cakap gak..wuhu~~~ just let me keep what he just said..ok sayang,,,hahhahahahah..

oklah,,adios..

Monday, April 02, 2007

hari yg xberapa indah

isnin!! night mare betoi la harini monday ni..sbb pagi2 830 dah ade meeting dengan boss..kali ni mmg kena fire2 gitu...hahahha,,,u better perform or we will relocate u..haahha..eee..what evalah boss..anything u can do la..its up to u kan sebenarnye..eheheheh...lagi mau takut2 kan org...

harini mr su punya tepon kena bar pulak..bosan lak nak msg dengan sape ek...keff xreply pun..nasib bek sv xde so,boleh la meng 'meebokan' diriku dengan suka ati...tapi kan,, keja tak siap lagi..ni dah separuh hari dah..at least harini mesti boleh detect the ball dah..ok mariam azwa u need to prove it ok..b4 balik ball mesti dah dapat run..ok??

huhuh~~oklah xde ape sangat yang nak di tulis kan as mariam azwa still bengkek dengan bebelan boss di pagi hari tadi..eheheheh...hope mariam azwa dapat bertahan..seem like dah separuh dari quater of my contract mariam azwa dapat bertahan...so..kalau takat nak than lagi 20 bulan should not be any problam kot..aahhaha..may ALLAH bless me la..n doa dari korang juga diperlukan lah..
oklah,,ni nak hapdate gambo masa trainin..

pic 1 : as u all kow im the all only bumiputra commerce kat situ kan..eehehheh..

pic 2: masa dalam bilik..malam last tu..ntah bape kali la amik gambo tu...amoi2 tu lawak je



banyak pengalaman baru..huhuh~~~