Monday, March 12, 2007

tak dapat tdo

al kisah.. sekalang kepala saya sangat pening2 kerana malam tadi saya tidak dapat tdo..hentah lah...penat lah saya cuba nak tdo gak namun hanya berjaya untuk 1 jam sahaja..iaitu pada pukul 430 hingga around 530...lepas tuh hanya tutup mata n xdapat pun tido..

alkesahnya.. memula petang semlam come back from shah alam dalm pukul 330 dah sampai...punggah barang..susun2 sket...terus tido..dalam pukul 4- 6 lah..then ousmate umah lama datang...jamu teh and biskut kering...sembang2...dah maghrib...habis cita ct nurhaliza yg pantene tu..dorang pun balik..then saya mandi n solat maghrib..

lepas tu..sapu bilik n kemas2 tilam..sebb banyak sangat rambut...oh rambutku yang semakin rontok..hahhaha...lepas tu turun bawah..n tgok jom jom jom...heboh heboh heboh...hahhaha...tetiba lapo...masak megi n air indocafe yang kaw2...sedap giler...satu mug tinggi tu...huhuhu~~~

habis jom heboh,,,naik bilik..air tadi ade lebey n di bawa ke bilik..minum2 then buka laptop..sbb ade keje nak buat...then solat isya'....dalam pukul 130..mata dah ala2 mengantok...call kawan yang suh kengkunun kejut dia ade kerja gak...
lepas tu tutup lampu..mata terkebil lagi,,radio pulak pasang cd uwa@jiwangkarat..hahhaha..tak dapat tdo lagi...tutup radio...then tutup lampu...
masih lagi xdapat tdo.. buka lampu...baca buku retire rich..makin baca makin xmau tdo pulak..xleh jadi ni...tutup lampu,,,tak boleh tdo lagi...maybe kena dgr orang ngaji kot..buka radio pasang IKIM.,,tapi nasid2 je yang berkumandang...isk3,,,,,xleh jadi ni,,,
maybe panas kot....then tuka baju..dari pakai bj tdo panjang ke seluar panjang n tshrt...tak leh tdo gak...!! mariam azwa dah hamppir nagis ni nak tdo...p bilik air.,,maik wuduk pulak...isk3,,,tak dapat2 tdo lagi...
entah posisi dah berapa banyak tuka pun xtau la...bantal pun dah terbang2 sampai pintu..hahahhah...last2 dapat tdo kejap...pukul 530 terjaga,,,huhuhuh
tutup mata lagi...nak tdo nak tdo nak tdo...cleh tdo,,,dengar surau ade nagji2 pulak..then,,,alarm dah bunyi 615,,, bangun subuh,..then try tdo,,,dapat lah sejap dalam 15 min..huhuh
then mandi n siap2 p kerja...huhuhu~~~

sedeynye xdapat tdo...oklah kalau ade salah ejaan tu maafkanlah ye...sbb saya mmg sedang bengong gle ni...nak p surau kejap..tdo!!...huhuhuh~~
doakan saya malam ni dapat tdo dengan nyenyak



No comments: