Friday, March 30, 2007

Visual C++ Training

huhuhuh~~ harini last day bertraining dekat MCSB ni..dah 5 hari training kat sini..lama kan.tapi yg absorb mcm 40 % je dari ape yang di ajar..yelah benda yg xpernah guna n susah lagi nak over2...hahhha..like my boss said..we built the fundamental first..we must build the toilet b4 sakit perut..huhuhuh~~~

sekarang ni time break..ok lets see what was happen dalam this 5 days: banyak wo...menda baru..ahahahha

1st day : isnin
kak uda hantar sampai titiwangsa then naik monorail ke hangtuah jalan kaki sampai this training center la..habis kelas p jalan kaki p hotel pulak..MANDRIN COURT hotel ek..huhuh~~~..bilik dia for 2 but we add 1 extra bed..kecik gile bilik dia..me kongsi bilik with 2 amoi as u all know saya sorg je bumiputra comerce dlm kelas ni ek..nak solat pun susah gak lah sebb one on the minah suka bawa msuk kasut sampai katil..but nasib baik saya membawa sejadah..walaupun tebal ku angkut juga dari rumah..mak yg bagi sejadah tuh masa mula2 nak mai senawang.siap ade tulis nama mak sbb dia guna sejadah tu masa kah Mekkah last 2 years..warrghhh..tetiba RINDU mak!!!..huk3...but bila tgur that suruh letak kasut dekat pintu..that that minah pun ok je..huuhuhuh
that night p jalan2 at times square..dengan amoi sorg n apek sorg..ahhaha..n me.xpernah in my live p kuar dengan cino and only me as muslim..huhuh~~tapi dorng je..nak makan pun dorg cari kedai yg halal..masa p 1 kedai tu..alamak..looks macam xhalal la..then p tempat lain..end up makan kat kopitiam which is halal la...

2nd day : selasa
wake up as usual la.615 subuh then tdo 730 bangun siap2 la..g kelas.. balik kelas..malam..malam ni pulak janji dengan kef jumpa dekat midveli..dengan jai and khai..again 1time p teman org laki beli seluar slack sbb jai nak start keje next monday..senang ek laki ni beli barang..padahal xbagi kitorg minah2 cun ni ikut..ahahhaha...last2 jumpa tanya jugak lah//ehehheheh... then balik je

3rd day: rabu
bangun p kelas..balik kelas..malam ni pulak p makan kat tgi..which is i xpernah pergi pun ek.. dah le kena buli kat sana..anan sewel lah...xpsal2 birthday saya jadi harini..siap org nyanyi lagi2..mangkuk..anan kata baru fun n dia tau saya ni sporting lo..hahhahah

4rd day : khamis
bagun p kelas ..balik kelas..malam ni lak p times squre sorg diri which i xpernah buat sbb xde kawan dorg semua p kuar mana dengan geng masing2..lepas jalan2 makan mcd sorg2..huhuhu,,jalan2 jumpa tshrt comel..saya beli 1 rm 15 but 3=40...then saya beli la 3la..murah2..hahha..lepas tu tetiba vikey tepon suh beli tiket wayang..nasib bek kedai tu dekat dengn GSC tau..p beli la then saya pun join tgok wayang..hahahha xpernah mariam azwa p tgok wayang dengan lelaki ni.dah le malam lak tu...hahah 1 time lagi ni,,tapi i tgok dengan anan n vikey la..kena ikot diaorg sbb nnti balik jalan kaki sorg2 takut pulak..ikot dorg jela..huhuhuh~~~

5day: jumaat
chekout..p kelas.. n now update this la..hahhahhahah

oklah...think banyak dosa i buat la datang sini.huk3..YA ALLAH ampunilah hambamu...~~amin~~~

ps: nnt i upload gambo eh..hu3

Thursday, March 22, 2007

lupa letak tajuk ek ritu??hahaha

today a bit buzy with my work..aicheh..r u really buzy??kui3..nah,,,xdelah sebuzy mana pun..if buzy xde masa nak hap date blog kan?? am i rite??hahahhahahahah,,,

rite now..im doin the calibration form,,this application might be useful for my project which is tak gerak2 in about 6 month..and my boss already making alot of noise about it..hohohohhho..to create a simple application like this also takes alot of time for me lah..many things to consider!! user friendly is amust..this software is new software only me as

Monday, March 19, 2007

cukai pendapatan??


MALAYSIA
CUKAI PENDAPATAN
PENYATA SARAAN DARIPADA PENGAJIAN
BAGI TAHUN BERAKHIR 31 DEC 2006
hari ni.. pagi2 dah dapat surat ni..isk3..nak kena baya tax pulak dah..padahal kerja tak genap pun lagi setahun..hentah lah.. dah le xtau nak buat macamne ni...xde pangalaman...apeda kerajaan..dak2 hingusan macam saya pun kena bayar incometax!! saya baru 23 tahuan tau..huk3..hahhaha...gaji pun xdelah banyak mana...dah le every month kena potong rm 31 inggit for PCB...huhuhu..
betoi ke orang kata baya tax sbb nak bagi dak2 yang sedang belajo ni dapat pTPTN...tapi every month saya baya PTPTN rm 150 tau..huhuhuh...xpelah..demi untuk kerajaan ni nak membagun kan,..
tapi rase macam dah beso gile..n dah tua gile.ye la sbb dulu3 dengar je abg nawir cakap dia kena baya income tax dekat 10k setahun kengkununnye..dia kata..dia baya sebab """NAK BAGI KORANG PINJAM PTPTN lar"""hahhaha...rite now uwa lak yang kena bayar.. lawak2...isk3..xpelah demi kawan2 saya yang sedang belajo...seperti suheb...rose..dsb...bila korang nak habis nih??hahahhaha
oklah,,saya baru mendapat duit claim dari p training haritu..dalam rm219..hoho rm 50 dah terbang sbb beli perfume baru...body shop spesel edisen..hahhah sape nak uwa punya anynya(xtau eja..hahahha)???walhal itu kak itah punya,,,tapi kak itah, ritu tuka dengan saya punya gak kan..huhuh..sbb2 saya tuka perfume baru dari tommy gurl kepada body shop adelah :
1. boss suka kata saya wangi..sampai tahap memelukan aje..ade hari tu boleh dia cakap..wow..smells good lar...then dia mengambil bau..hmmm...really la smells good..no wonder i follow this smell until reach here..hampeh je...dah le time tu ade siew mei..ayoyoyo...tua kutuk,,,ahhaha
2. saje nak tuka bau sbb dah dekat setahun +++ dah pakai bau yang sama..mau nak ubah cita rase n stail lah kunun..padahal kat kg..berbotol2 avon punya perfume..sape nak amik je lah..
3. sebab ade kawan saya kata saya busuk...adakah mmg betoi busuk ataupun dia saje je jeles sbb kita wangi.....hahhahaha
oklah,,penat dah tulis ni...waktu balik pun dah lama lepas...ok2..sayo nara,,nanti saya hapdate lagi..hohohoh

Friday, March 16, 2007

i have realized




so...renung- renung kan lah ye... betoi ker???hahhah,,,esok wiken nak cari gas unutk my dapo..hohohoh


Monday, March 12, 2007

tak dapat tdo

al kisah.. sekalang kepala saya sangat pening2 kerana malam tadi saya tidak dapat tdo..hentah lah...penat lah saya cuba nak tdo gak namun hanya berjaya untuk 1 jam sahaja..iaitu pada pukul 430 hingga around 530...lepas tuh hanya tutup mata n xdapat pun tido..

alkesahnya.. memula petang semlam come back from shah alam dalm pukul 330 dah sampai...punggah barang..susun2 sket...terus tido..dalam pukul 4- 6 lah..then ousmate umah lama datang...jamu teh and biskut kering...sembang2...dah maghrib...habis cita ct nurhaliza yg pantene tu..dorang pun balik..then saya mandi n solat maghrib..

lepas tu..sapu bilik n kemas2 tilam..sebb banyak sangat rambut...oh rambutku yang semakin rontok..hahhaha...lepas tu turun bawah..n tgok jom jom jom...heboh heboh heboh...hahhaha...tetiba lapo...masak megi n air indocafe yang kaw2...sedap giler...satu mug tinggi tu...huhuhu~~~

habis jom heboh,,,naik bilik..air tadi ade lebey n di bawa ke bilik..minum2 then buka laptop..sbb ade keje nak buat...then solat isya'....dalam pukul 130..mata dah ala2 mengantok...call kawan yang suh kengkunun kejut dia ade kerja gak...
lepas tu tutup lampu..mata terkebil lagi,,radio pulak pasang cd uwa@jiwangkarat..hahhaha..tak dapat tdo lagi...tutup radio...then tutup lampu...
masih lagi xdapat tdo.. buka lampu...baca buku retire rich..makin baca makin xmau tdo pulak..xleh jadi ni...tutup lampu,,,tak boleh tdo lagi...maybe kena dgr orang ngaji kot..buka radio pasang IKIM.,,tapi nasid2 je yang berkumandang...isk3,,,,,xleh jadi ni,,,
maybe panas kot....then tuka baju..dari pakai bj tdo panjang ke seluar panjang n tshrt...tak leh tdo gak...!! mariam azwa dah hamppir nagis ni nak tdo...p bilik air.,,maik wuduk pulak...isk3,,,tak dapat2 tdo lagi...
entah posisi dah berapa banyak tuka pun xtau la...bantal pun dah terbang2 sampai pintu..hahahhah...last2 dapat tdo kejap...pukul 530 terjaga,,,huhuhuh
tutup mata lagi...nak tdo nak tdo nak tdo...cleh tdo,,,dengar surau ade nagji2 pulak..then,,,alarm dah bunyi 615,,, bangun subuh,..then try tdo,,,dapat lah sejap dalam 15 min..huhuh
then mandi n siap2 p kerja...huhuhu~~~

sedeynye xdapat tdo...oklah kalau ade salah ejaan tu maafkanlah ye...sbb saya mmg sedang bengong gle ni...nak p surau kejap..tdo!!...huhuhuh~~
doakan saya malam ni dapat tdo dengan nyenyak



Tuesday, March 06, 2007

murah rezeki

Semoga Allah murahkan rezeki kepada hambamu ini yaALLAH...
emMmm...nothing much to write this time..before buka blog ni rase macam nak tulis banyak giler..but rite now...entah,,,dont feel to write anything pulak...
isk3...saya dengar cerita kak itah nye kaki xbetoi2 lagi...apenak jadi kepada cikgu paling glamor tahun lepas ni?? tak kan tahun ni nak dapat anugerah cikgu paling banyak MC kot..huhuhu~~~tu la, cuba awak beli elastic bandage tu..then balut kaki tu..with that, awaknye tulang kaki xgerak2..kalu boleh ketat2...posture tulang awak xgerak.kalau gerak3 yg sakit kan??.but make sure masa balut tu..betol2 kan kaki..maksud balut di tempat yang selesa ok?? tu la suruh masuk PBSM xnak..hahhah...kan nak balut pun xtahu..hahhaha..macamlah saya tahu,,,dulu selalu la practice..sekarang dah lupa la pulak..kui3...
kepada kak idah pulak..banyakkan minum air ek..aicheh..macam doktor pulak..air adalah ubat paling mujarab..kalau xsilap saya lah..kalau nak slim pun minum banyak air jugak orang kata.. sebab air dia meneutralkan benda2 dalam badan kita..but make sure air tu bersih la ek..huhuh~~~
oklah...xtau nak tulis hape dah..so..SEMOGA ALLAH ANUGERAHKAN KESIHATAN KEPADA FAMILY HAJI YAZID n HAJJAH FATIMAH.....janganlah sakit korang...uwa sayang korang!! aicheh.,,ikhlas dari adikmu uwa yang comel ini...hehehheheheh (^_^)

Thursday, March 01, 2007

...Last week..

Assalammualaikum..agak lama gak tak hapdate ek..oklah lastweek punya cuti agak bizy kat umah.macam2 menda buat..jahit langsirlah..ketok paku lansir lah..hehhehehe
as u all no kita kan dah pindah rumah baru...heheheh..mari kita lihat berbezaan masa mula pindah dengan the latest...hehheheheh...

memula dulu semua pun xde.ni pun bukan memula sangat sbb dah ade kapet..hihihihi
semua barang pun letak atas lantai je..hahhah..kasihan gila..

tgok isk3..nampak tak my lil lady bird..tu tabung saya..everymonth sekali je dia kenyang,,kumpul duit nak beli hadiah untuk orng kot..hahhahhahaMARI LIHAT BILIK SAYA kiNI....
tak ada ape2 pun yang terbaru just kemas sikit je..n oklah..maybe pada pandangan korang daif je kalau tgok..tapi mariam azwa rase dah cukup selesa dengan bilik ni...hehhehe..
langsir dah ade dah..hehheheh
barang letrik mmg dah ade..just susunan je baru kot..hhehehehalmari macam dah nak roboh je..nak beli almari kayu je rasenye nantilah..sbb lemari zip ni pun mak belanja sayang je..so kena pakai sampai dia rebah...huhuhu~~~siap ade menara kl tu..ntah pape je design dia ek..ni xde pape saje2 je..kemas x??hahhahahah
hari sabtu kitaorg p joging..amacam?? ada gaya atlet x???this is ecah sewel my housemate...
and lastly sekadar gambar hiasan...oklah... penat dah hapload ni..huhuhuhuh