Friday, February 16, 2007

uwa still alone

harini still alone kat dalam lab ni,,,just finish installing the hansemi tapping machine punya camera,,huhuh~~~hentah main pasang je,,dah le tools pun dok pinjam2 org.,,gaggagagga

oklah,,esok pagi nak balik rumah dah..malasnye nak drive.!! sape naktolong jadi driver angkat tangan..hohohohoh
doakan keselamatan saya,,ye...huhu~~~

Why Worry?

Why Worry?

There are only two things in life to worry about:


Whether you are wellor whether you are sick.


If you are well,

then there is nothing to worry about.


But if you are sick,

there are only two things to worry about:


Whether you are going to get well

or whether you are going to die.




If you get well,

then there is nothing to worry about.



But if you die,

there are only two things to worry about:


Whether you are going to go to heavenor whether you are going to go to hell.


If you go to heaven,

then you have nothing to worry about.



But if you go to hell,

you'll be so busy shaking hands with all your friends,

that you won't have time to worry!

So, Why Worry?



Be Happy
eh..betull ke??hahhahah...so..be happy lah ye... :)

Thursday, February 15, 2007

CNY is coming..


mmmm..today my sv balik awal baru jam 1030 after morning break dia dah cabot dah..tak sabar dia nak meng"RAYA"kan CNy kot..
so,, i left alone in this tiny miny LAb..hahah..then hardware si mr vikey pulak sampai..isk3..tak pasal2 kena pasang camera dia tu,,tapi tak buat lagi sbb, nanti esok xde kerja pulak..hahahha
btw, saya dah present kat my manager last week lagi..huhuhuh dia kata ok je..but dia suruh saya belajar Visual C++ compare to what have i learnt is Visual basic..hhahah..c++ susah wo..ritu belajar pun macam nak mati jer
alamak..feel like nak balik n xmo tulis lagi,..baibai..

Tuesday, February 13, 2007

uwa recover........

uwa dah recover..selepas mendapat panggilan telefon dari my fren yg terangkan semuanye..semuanye ker?? aarrhh..assumelah semuanye..hahahha
uwa happy sekarang..lalallalalalallalalal...

Monday, February 12, 2007

uwa undercontrol

Saya minta maaf kepada siapa yang terlibat dalam post saya yang lepas..maybe agak kasar eh saya tulis macam tu..hohohoo...ampoon maaf dipinta!!

kesian uwa??

MMmmmm…I’m writing this post masa kat rumah.sedang tunggu waktu isya’ n listening to the IKM.fm. .huhuhu~~~
Last week, I just go through a very2,,,very,,, tuff week!! Hahahhaahahha..apa Mariam azwa dah buat sampai keadaan become worst and worst??
I think I just lost one of my fren last week..dia sendiri kata yang dia xnak kawan lagi dengan saya ni..n she will never ever forgive me..NAH,,,what u do mean my fren?? I did not do anything lor..arrghh..lantak lah.sedangkan nabi ampoonkan umat kan..

Eh..mmg betul eh,, pasal LOVE..semua orang jadi gila..semua org jadi tak tentu hala..jadi libang libu!!! One of my fren, dia tak kesah diri dia di control oleh ex-nya. You see..eX-gf also can control their bf’s life sekarang ni ..jgan main2 wo..that gurl relly powerful …how come tat it be??? All becoz love!!!..that guy,,sanggup bagi dia punya fren dimaki dan dibambu bambi oleh ex-nya dengan free-free sbb that ex-gf jelous dengan kehadiran kawannya itu.
Hello!!!! mr tolonglah tegas!!kalau ko tak kesian kat kita..kesian lah kat diri ko tu..u just let ur ex-gf ruined your life man...dia sedap2 dah ade bf baru while ko..nak kawan dengan orang lain pun dia sekat..hohoho..but, kalau ko yang nak macam tu..than, let it be lah..mariam azwa will sokong ko dari belakang… its ur choice beb..ke ko sengaja gunakan kita untuk membuat ex-ko jeles n then bile ex ko marah..then u know yang dia sayang kat ko lagi..then ko happy??? Sbb ko tau yang ex-gf masih sayang ko??? Hah? Hah?hah?

Oklah,,cukuplah nak marah2 org ni..kita dok maki2 org pun bukan dapat ape,,dapat dosa lagi ada kan…Cuma kepuasan sementara di hati lah..sekejap je..then rase marah tu datang balik..then what for????..kita kenalah control our emotion dengan baik..cool..cool…cool..hahahhahahahahahaha..ampoon maaf di pinta,,

Seems like this post akan jadi more2 panjang kalau kita tak stop kat sini..hahhaha..oklah kepada siapa yang terlibat..””sape makan cili dia terasa pedas”” kata karam sign walia..hahahha..mariam azwa menyusun 10 jari eh 20 jari including my jari kaki memohon ampoon dan maaf kepada kalian2…mariam azwa SAYANg korang semua..but is up to korang lah nak suka ke tak diriku yang serba kekurangan ini..aichey..huhuhuh~~ really hope that our friendship tak putus just sebab this minor-minor thing..to the ex-gf, maaf gak lah..walaupun rase macam tak besalah..just jangan jadi tamak kat dunia ni ek..renungkan lah..

Oklah,,Mariam azwa feel better now..sekali lagi amppon mahaf diminta kepada korang yang telibat..thanks juga sbb memberi Mariam azwa pengalaman untuk handle this kind of problem and also this kind of emotion…THANKS a lot to KORANG!!
Kepada teman2 seperjuangan seperti opy..yatee and kef,, thanks jugak sbb mmberi moral sapot sesapot2nya kepada saya dalam keadaan tertekan yang lalu..takde tempat lain lagi nak cita melainkan kat korang ni..hope korang xdelah terasa ati dengan kita eh.really hope that we will be frenz 4 eva.. yeah..yeah..

Friday, February 09, 2007

hidup ini should be indah kan?

HIDUP INI INDAH
Matahari menyinari seisi bumi seperti engkau
Menyinari roh didalam jasadku ini
Selamanya seperti hujan
Kau basahi jiwa yang kering
Hidup ini indah bila ku selalu
Ada disisimu setiap waktu
Hingga aku hembuskan nafas yang terakhir
Dan kita pun bertemu
Kau bagai udara yang kuhirup
Disetiap masa engkaulah darah
Yang mengalir dalam nadiku
Maafkanlah s'lalu... salahku...
Karna kau memang pemaaf
Dan aku hanya manusia
Hidup ini indah bila ku selalu
Ada disisimu setiap waktu
Hingga aku hembuskan nafas yang terakhir
Dan kita pun bertemu
Hanya kau dan aku dalam awal dan akhir

Thursday, February 08, 2007

~~KosONG~~~

CONFIDENCE
Once, all village people decided to pray for rain. On the day of prayer,
all the people gathered but only one boy came with an umbrella; that's
Confidence.

TRUST
Trust should be like the feeling of a one-year-old baby. When you throw
him
in the air, he laughs... because he knows you will catch him; that's
Trust.

HOPE
Every night we go to bed, we have no assurance to get up alive in the
next
morning but still we make plans for the coming day; that's Hope.


ALWAYS MAINTAIN YOUR CONFIDENCE
HAVE SOME TRUST IN OTHERS
and NEVER LOSE HOPE!
p.s :doakan semoga Mariam Azwa ada semua ini..........AMIN

Saturday, February 03, 2007

lamanye~~

uiiiksss...lamanye rase dah tak menghapdate menda ni.. entah banyak menda yang berlaku tapi malas je nak tulis..ni pun dah ngantok n mariam azwa feel malas nak type ape2...da~~~