Friday, December 28, 2007

Farah's last day


Today is farah's last day at ONHELL. Soo sedey :(.. Tak ada kawan nak gossip lagi. Tak ada kawan yang nak sent email to me every one second just like we r chatting at YM. Tak ada kawan yang saya kena miscall dulu before pergi kiara cafe and she will wait at the entrance door. Tak ada kawan yang nak Q bersama ketika beli roti canai (but, today i Q sorang coz farah makan nasi lemak). No more farah come to my cubicles n chit chat, lepas tu dia cuak-cuak nak balik opis dia sbb takut kena marah dengan boss dia hahahah. Tak ada kawan nak p shoping sambil sesat-sesat di KL. Tak ada kawan yang yang nak kata "ko kurus la dari aku" padahal mmg dah jelas dia lagi kurus.huhuhuhu~~. Oklah enough for memuji budak mata besar, mulut kecik, tudung putar ni. Kesimpulannya my life kat ONHELL akan manjadi bertambah BOSAN without farah..
Doakan saya dapat kerja lain eh. Farah, ko amik resume kita kasi kat boss ko. Bleh sewa sekali..hahahahha

Thursday, December 27, 2007

Maybank Senawang Hampeh!

Masa lunch break tadi saya telah ke Maybank Senawang. Motif pergi kesana sbb nak link my credit card account to my saving account. Jadi, nanti mudahlah nak bayar my credit card, sbb boleh online je bayar. Tapi tadi saya sangat geram dengan staff dekat maybank ni!! Nak kata orang ramai, depan saya ada 3 orang je. Saya tunggu for 1 hour pun tak dapat turn, end up GUA AMOOK ah! (kak itah sure tak terkejutkan?)hahahahaha.. sbb they took my IC and ATM card, so..kalau blah pun kena p kat counter amik semula. Sebenarnye dah banyak kali dah problem dengan maybank senawang ni.. cuba korang tgok eh :

1. Dulu masa my ATM card hilang
Pergi maybank, ingat nak buat report la kan. staff dia kata "maaf, server kami down. Adik telefon costumer service eh ". Lepas tuh jumpa another staff dia cakap macam ni pulak "Adik,balik rumah kasi cari dulu. Adik salah letak kalu. Nanti rugi bayar duit denda sbb mau buat card baru".hahahahaha. Lawak tak? end up saya topup rm10, and call costumer service. Lepas tu balance tinggal 4 ringgit! haiyooooooo!
2. Buat ATM card
I have to wait dari pukul 1230 tghari sampai pukul 4ptg just to get my new card. Alasan dorang, banyak orang dah buat appointment.
3. Kejadian hari ini
Tunggu satu jam dorang dapat setelkan for 3 person. Gila lembab! Bila tanya kenapa ada satu table untuk semua urusan? they simply say "Kami mmg one table jerrrr". Dan kami bagi priority kepada org yang buat appointment dulu. Then i said "kalau macam tu, kasi lah saya buat appointment.Nanti senang bila dah datang." they reply "maaf, appointment hanya untuk orang yang nak buka account aje. Kalau pasal card-card ni, datang terus je". Tak ke, kena menunggu jugak namanye tuh? Tak paham la dorang punya concept macamne. Dah la akak tu macam hagin2 je.

Lastnye saya blah macam tu aja, malas ah. And petang tu ada maybank call tanya nak buat bila. hahahahah tapi sebab dah tawar hati.. i just say that i want to do it at other branch.huhuhuhu~~
oklah,
TO All costumer service Staff. tak kira lah kat mana bank ke, hospital ke, manalah
we know that the authority is in your hand, but please appreciate our time eh.
n sapa2 yg xleh nak jadi costumer service janganla wey! bikin hati gua geram aje!

Monday, December 24, 2007

Ke Zoo Negara

I went to Zoo nagara with mr Su. Dah lama nak g sana tapi tak ada kawan yang betul2 nak pergi. Zoo negara ni besar gakla, lenguh jugak lah kaki ni berjalan. Almost lebey dari 3 jam la berjalannye. Dah le tak bawa air mineral. Dan mineral water dia RM 3 sebotol kat dalam tuh! mahalnye ek.. untung giler dorang ni. Oklah pasal zoo ni, macam dah terbela sangatlah. Rumput dah panjang, binantang pun banyak yang dah tak ada.. Lepas tuh cage dia besar gila! binatang dia cenonet je. Susah i nak berposing dengan binatang ni. Overall trip ke Zoo ni Best ah! n amik banyak gambo gak..Mr su try to mengasah skillnye mengambil gambo, yang kungkununnye baru berminat dengan photography. Hasilnye, refer to my fotopages la.. tapi tak upload banyak pun. Nak tgok semua gambar... refer to my laptop. xpasal2.hahahahha

Thursday, December 20, 2007

Selamat Hari Raya AidilAdha

Selamat Hari Raya Qurban kepada semua.Rite now kat kampung dengan menggunakan dial-up with 33.6kbp speed, saya update juga my blog ni. Sampai rumah petang semalam n semua persiapan dah siap. Lemang, rendang, kek semua dah settle by mum, kak itah and kak yang.huhuhuhu.So me balik goyang kaki ajelah.
Sekarang saya mengalami masalah sakit kepala, eh dia tak sakit tapi pening. Feel like floating je, macam tak seimbang. Ni dah hari ke 6 dah.Saya dah pergi clinic on last tuesday to check my BP, but its normal. Doctor yang nampak muda n blurry tu macam tak tahu kenapa. She just gave me ubat sakit kepala, vitamin B, vitamin C. Sebenarnya, saya mmg selalu rase floating, usually when im tOoooo tired, examplenya shopping seharian :). And sometimes, pitam kejap. Tapi sangat sekejap la, about 2-3 sec (boleh dikira pitam keh?). Masa bangun berdiri dari duduk rase pening-pening je.But, don't worry it is still undercontrol.hahaha..Maybe juga ni effect dari naik ferry ke langkawi tu? Tapi macam dah lama sangatla pulak kesannye ek.Btw, anyone tau tak nak buat macamana? Ada petua or petui ke?

Wednesday, December 19, 2007

Langkawi Trip



Saya bercuti-cuti Malaysia ke Langkawi with my ukm's friends.Tak ada lah ramai sangat pun.Cuma 4 org je yang ikot percutian ini.SANGAT BEST!! 4 hari 2malam kat sana,tapi termasuk waktu perjalanan la kan.hahahaha.Pergi menaiki bus transnasional dari kl sentral ke KUALA PERLIS. The jetty was beside the bus station, kire boleh jalan kaki je lah ke jati tu. We reach there at 530 la lebih kurang.Solat subuh kat jeti and naik feri jam 730 pagi.Ramainye orang kat jeti tu.Sbb musim cuti sekolah kot. Time ni lebih dari 24jam dah saya tak mandi.Sbb balik kerja direct terus ke terminal one->central market->kl sentral->pudu->hentian duta...wargggghh!!!banyakye tempat yang saya singgah!huhuhu~~sampai langkawi je dah pening-pening lalat.oklah malas nak type panjang-panjang. P tgok gamba kat fotopages ek.

Tuesday, December 18, 2007

TuangMan

Malam tadi ada orang india mabOOk tdo dekat tepi kereta saya yang dipark dia dalam pagar rumah.Saya tinggal seorang dirumah kerana housemate saya keluar makan. Selepas solat Maghrib, saya still with my telekung menunggu solat isya' terdengar bunyi tingkap diketuk dari bawah. From my room's window usya kebawah, n nampak akak sebelah rumah. Dia suruh saya turun, saya pun turun bawah la.Dia cakap ada orang tdo depan rumah saya. Tak sure dia mabok or orang gila.huhuhuhu~~saya sangat takut ketika itu.Memang kalau tengok muka saya mmg dalam ketakutan la kan.Husband akak sebelah rumah tak ada pergi kerja.Keadaan semakin pening.Lantas saya mengcall TUANGMAN..hahahahaha

Thanksla to TUANGMAN come with DENG n halau that orang.Kagum daku seketika tengok cara dorang halau orang tu. Macam kaki gadoh seyh! Ayat dia "U BUAT APA TDO SINI?"dengan garangnye..padahal TUANGMAN yang kukenali adalah seorang yang lembut ----auuuu....orang tersebut kata "INI RUMAH ANAK SAYA LA!"macam lawak je kan..Selepas berjaya menghalau orang tersebut, dia p tido didepan pagar rumah abang selang sebuah rumah kitaorg pulak. Lepas abang tu marah-marah orang tu still tak gerak2.Dia call polis datang, sangatlah lambat polis tu datang,dalam 30min kami setaman tunggu.Penat jugak polis tanya mana rumah dia.At last, polis bawa orang tu p balai kot. Sbb keadaan memang dah tak boleh nak buat apa-apa.

Tuesday, December 11, 2007

envirohunt

onhell menganjurkan environhunt, n saya jadi team leader!hahaha..xpasal-pasal cik farah,en tuan,en azahar dipaksa menjadi ahli kumpulan..thanks lah kepada semua..samada dengan rela hati atau tak..hahaha..wawawawa.environhunt ni sempena 50thn merdeka!tapi xde kesinambungan lansung kemerdekaan dengan alam sekitar??.hahahaha...layankan je la kan.Sempena tuh juga ONhell ada masuk malaysia book of record sbb buat bendera terbesar guna tempurung kelapa (pic sebelah)..huhuhu~~oklah, berbalik kepada hunt kami..jauh gakla kena bejalan,berkumpul kat depan on pukul 715pg.Sebagai team leader yg komited dgn kerjayanye,dengan kuasa veto saya suh dorang berkumpul pukul7pg la.tapi azahar lambat sket!but still boleh diterima la..huhuhuh sbb acaranya start lambat pulak dan ramai lagi yang tak datang masa tuh.dapat sehelai t-shirt and one cap for registration.Breakfast seketol roti kelapa n biskut di berikan kepada peserta.me n farah mmg tak makan lagi.habislah breakfast tersebut.Acara mula jam +-745,mula dari gate Onhell.solan2 adalah bertemakan ALAM SEKITAR! manalah nak tau air-air yang di alirkan dari kilang ke longkang.macamne nak lupuskan.halamak, macam kelab alam sekitar punya soalan la pulak...kitaorng hentam je la.hahahah..habis jalan, kembali ke onhell dalam pkul 910min la..banyak solan yang terjawab lagi, n clue dia dah lepas masa kitaorng jalan tadi! habislah, mmg bantai je lah.dengan kuasa veto saya benarkan menghentam..huhuhuhu.
kami balik awal sbb malas nak tunggu majlis penyampaian hadiah..lagipun mmg dha tau kalah..hahahaha..balik je la.huhuhu~~rupa-rupanya dapat hadiah saguhati. dapat tshrt sorang satu.. oklah kan..nanti i upload gambo yek.


to farah :thanks beb! lagipun ade gak kenangan ko n gue kat onhell ni..ahahhaha

Friday, December 07, 2007

curi tulang

my boss tak de.. soooOOo..saya nak cabut pukul 1230 ni!hahahah selambe balik umah.. kata kat sifoooO ambil halfday..hahahha..lagi pun nak p bank la..eh,yatee pun ada kat umah.kesian dia sengsorang..ehehehehek..

Thursday, December 06, 2007

Too much of thinking

i have problem to sleep last night..entah apa yang difikirkanla pun tak tahu la.. just sangat susah nak tdo.. sedey dengan keadaan sendiri..after solat isya, rase mengantok sesangat..tutup lampu and ingat nak tdo.tapi tak boleh tdo pulak..fikiran mula melayang..fikir masa depan..fikir nasib diri..huhuhuhuhu.kadang-kadang mungkin susah nak dapat orang yang faham saya.maybe saya mmg susah untuk di fahami kot..kadang-kadang bila orang tanya "marah?"i just simply say "no!" tapi deep down mmg marah pun.tapi just suka simpan sendiri.and ada sikit2 mengharap orang tu tanya lagi...hahahahahah..but kita mengharap je la tapi selalunye xde pun.kadang-kadang bila orang tanya "nak?" saya jawab "eh,xpelah"...kadang2 saya mengharap orang tu tanya lagi..and nak sikit..hahahahah kadang-kadang bila orang tanya "suka?"saya jawab "ya!"padahal saya tak suka pun...kadang-kadang saya suka expect benda yang maybe relevant to my thought, but not others...my thought selalunya tak sama with others..so end up, kadang- kadang keciwa sbb benda tak jadi seperti yang di predict oleh myself..tapi selalunye saya tak kesah pun.because everyone have their own thought and prediction. if something predicted happened, im happy!hahahahah...sound sellfish kan? nak semua ikut cara kita but, x consider others.hahahahaha..well that is me! tak pasal2.
one more thing, benda yang saya fikirkan malam tadi, have i choose the right one?terlalu banyak minor2 things yang berlaku that not up to my expectation sometimes make me :( ...am i expecting too high? or i dunt understand? it was so hard to determine others intention..maybe that is my problem
oklah maybe banyak menda yang saya perlu belajar.belajar jangan nak mengharap terlalu tinggi.belajar untuk terima seadanya..belajar untuk memahami orang lain,supaya orang akan fahami kita.:)

p/s: recap yang dijanjikan tu..nanti la ek

Wednesday, December 05, 2007

buzy?

i have soo much thing to write!! but dunt have timela..maybe tomorrow u will see the recap of it..hahahha..wait n see la.

Saturday, December 01, 2007

Destinasi Bajet Port Dicskson

Tetiba je kak itah kata nak pegi PD this week.dah le denga tak plannye, buget = eleek. Keputusan nak ikot jugak rombongan kak itah & kak idah ke pd ni. Dorang sampai almost pukul 10pg++ kot.kata awal bebeno nak betolaknye.sempat gakla saya membasuh kain.Tapi tak bsuh habisla.kak itah&kak idah datang membawa kueh cucur udang n teh ais yang sedap dari kedai depan.

Oklah sampai PD,aroud dah tghari gak la.penat turun naik hotel, dari hotel 2 star sampai la yang 4 star, all fully booked! tiring sungguhla..it was more than 5 hotel ek. Kak idah as driver duk lelek dalam keta while saya+kak itah yang energetic ni p cari hotel.Last sekali jumpala hotel ni yang konunnye tak ada lift sbb rosak.dah le tingkat 8 kot orang tu cakap.Dia tanya sanggup ke? Saya menjawab "ok je!"hahahah..Tapi masa pergi tu dapat bilik tingkat 2 n ade lift..YEAY!!huhuhu tapi tak dapat hotel yg facing beach.Tapi tak kisah la, dengan rm 110 satu malam, kira orait la!! tingtingting <---sound efek dari rancangan destinasi bajet.hahahahah..kami ke muzium tentera darat yang cool!! sangat cool! ada terowong sebenar yg digunakan oleh bintang 3 sebagai tempat persembunyian. Orang situ pesan, jangan amik gambo kat dalam tu, sbb nanti ada yang "ikut"balik..seram je ek.Dalam terowong ni saya banyak kali cakap "TUNGGU!,TUNGGU LA SAYA!"kak itah+kak idah suke tinggalkan orang!hahahahaha..sbb saya dok ngalit baca2 penerangan, dorang selambe tinggalkan!hahahahah..tapi saya cool aje..hahahaha Malamnye p makan tom yam,service dia lembab gila dengan budak-budak kerjanye macam lalok..hahaha...Lepas makan, balik hotel.tdo~~~ Esoknye, pagi2 lepas subuh dah turun pantai..nak tgok sun raise.huh?ade ke org tgok sun raise?bukan selalu sun set?hahahaha..belasah ajelah.amik gambo mmg tak tahan punya banyak! dahle ada 3 camera..huhuhu~~ paling banyak amik gambo teka sape??hahahaha..tentulah saya!!saya tukang amik gambo ye..bukan dalam gambo..hahahahaha..Lepas tu p ostrich farm.Kesian tgok ostrich ni, dah tak ada bulu! dulu-dulu masa baru-baru buka macam ostrich dia cantik-cantik, bulu lebat.sekarang ni haiyooooo..macam tersiksa je binatang tuh!saya sangat takut dengan ostrich ni sbb dia tinggi n macam bila-bila masa boleh langkah pagar n pijak saya!hahahahah..lepas tuh kak kami p nilai, tak beli apa2 pun.tapi kak idah kehilangan spec itam ELLEnye..cicor kat mana ntah..

Friday, November 30, 2007

yeeepiee!


berjaya beli tiket air asia!! balik langkawi nek flight!!...economy promo lak tu..hahahahha

EE Bowling

Junior Equipment Engineer organize bowling and pizza.But sebagai senior yang otai,Saya datang lambat lantas tak dapat makan piza, dapat main bwling saja.padan muke! i played quite well malam ni.aicheh sbb dah lama sangat tak main.last sekali rasenye last year kot.Kira boleh tahan la, pin dalam 90-120 kira oklah bagi pemain amatur macam saya.Nak kira mata pun tak tahu.hahahaha.
saya, tuan,ija,yin+ lim datang lambat sbb mmg macam malas gila nak datang!sbb esok kerja! lagilah kalau nak main2 bersungguh2 ni aicheh.saya satu team dengan ija+ other vision engineer.lawak je lain.main baling sesuki hati je..hahahah.kami dapat rm100 untuk makan sbb kami datang lambat n pizza dah habis..hahahhaha soOOOO,kami makan kat aleez.sedap gak la sbb dah lapo semua pun bantai..hahahahha
usya la my fotopages untuk melihat split terhebat abadini.hahahah

Wednesday, November 28, 2007

3 option

syukur Alhamdulillah sbb my company has changed our (EAP Program) contract policy!!yepie!!!tapi ada juga yang tak bestnye!we have 3 option :

1. stay with old contract. bond RM15k for 2 years..
2.volunteer give back "sign on bonus" ,RM 5k to company and the bond will be waived.if stay until 18 month, company will give back the 5k as an Incentive but in Sijil Simpanan Premium <-can resign anytime with 2 month notice
3.keep the 5k and serve the company until the 18 month. within this period,if want to resign.must pay back the bond.refer to the old contract bond calculation.

soOO.. which option should i choose??fening la pulak.. but saya prefer the option no2! mau pinjam duit dari sape ya? ALONG?huhuhuh...

Monday, November 26, 2007

sakit

bahu saya sakit kenapa ek? n hati saya sakit jugak..mengapa ek?

Wednesday, November 21, 2007

help!

banyak menda yang memeningkan kepala datang!!lots of problemo datang menimpa nimpa!!huk3..yesterday, my boss sent me an email yang really make me sick!! while im reading that email, tetiba pop out another email from QA that make me bertambah-tambahlah sick! haiyoO

Meeting minutes for Tsop6 vision system,
1.The benchmark vision will be changed to internal develop vision which will be taking over by Mariam.
1st proto type vision testing : ww51’07 Resp : Mariam
2.1st internal vision ready for fan out to other Tsop6
Due date : ww02’08 Resp : Mariam
3.Prepare reject sample for Tsop6 on chip package
Due date : ww51’07 Resp : Chris

macamne nih!ww 51?now already ww47!!MISSION impossible tuh!!tadi after meeting pun peningkan my kapla yg telah sedia pening..i know that im quite free now,but please give me some work that i know how to do!!oh boss,please understand my interest!! don't make me suffer running here and there but end up is nothing!! i am sick n tired to ask people, penat dah menyibok2 dengan org penat dah buat kerja yang yg ntah pape xtau hujung pangkal..Hmmm...duno lah..just follow the flow je lah, n don't go against the flow<-pesanan my bos.

Monday, November 19, 2007

Interview day

pening kepala to fikirkan baju ape yang nak pakai for interview.lastly, pakai kemeja n slack itam yang dah lama gile tak pakai sbb dia boot cut.n rase macam pelik.hahah..at first, i thought to wear baju kurung je.sbb kan senang n nampak ayu..xpasal2.tapi Yanie call n cakap better to wear blouse. i wear blouse coco color yang"boria " dengan farah..sbb kitaorng beli baju yang sama masa shopping at one utama haritu.one more benda yang pening adalah pasal kasut..saya yang ranggi-la ni mana ada kasut bertumit dan bertutup.luckly ade kasut konvo!yEppie...selesai masalah pakaian!btw, kasut konvo tu pakai sekali je masa konvo haritu n dah almost setahun dia berada dalam kotak kat dalam bonnet mr red.nasib baik tapak dia tak lekang sbb panas ek..tudung pulak pakai tudung yang dibeli kat pasar malam bangi kelmarin.

bangun agak pagi jugak, around 8am.sbb interview at 10am.so, bajet2 bertolak dalam pukul 845la.tapi! saya telah terlambat!maybe sbb saya make-up kot..kuar rumah dalam pukul 850.tapi! tetiba cek wallet, duit tarak! tinggal 15 inggit je.ngam2 untuk tol je tu.so..bergegas p ke BSN n kuar kan duit bertolak +- pukul 915! dan saya cuak gile sbb mmg macam tak boleh nak sampai pukul 10 kat motorola tuh..saya bawaklah laju2..hahhaha tapi hujan pulak.terpaksa jugaklah slow sikit..n sampai kat sana ngam2 sajalah pukul 10..hahahaha
sampai-sampai je dah suh amik test UNIX,JAVA and C.hahaha saya bawa notes masuk dalam bilik tu dan bajet-bajet nak tiru.tapi saya pun tak tau ape yang nak ditiru dari notes yang diseludup masuk tu.hahahaha..sejam test tu.mmg teruk gila la.. banyak gila yang tak jawab daripada yang jawab.hahahahaha..
lepas exam baru ada face to face interview.part ni lagi lah teruk nyer!! siyes teruk!! diaorang xpaham my current jobs.they just could not imagine how is the vision system.huhuhuhuhu~~~lepas tu,soalan dia xdelah techical pun,semua nye macam management saje.malangnye saya yang tak tahu nak jawab..hahhaha

habis interview dalam pukul 12 la..balik semula ke senawang,then singgah kat mcd beli nugget.sbb dah sangatlah laparnye!hahahah..lepas tu masuk opis semula and do my daily jobs la.

Saturday, November 17, 2007

trip to putrajaya

i went to cyberjaya n putrajaya.went to cyber coz want to "cari jalan"ke motorola..i have an interview on monday.sOOo,lebih bagus kalau tahu jalan ke sana kan? so, xdelah terkocoh-kocoh cari jalan nanti. i went with hija...Yepie!!kami tak sesat pun walaupun hija confused dengan map yang diberikan..pusing2 kertas dia tgok map tuh..lawaks je lah..tapi kami berjaya sampai dengan jayanye..huhuhuh MOTOROLA..hello..Moto..building dia cantik lah jugak tapi sangat kecil if nak compare with onHELL ni..maybe 1 per3 kot.huhuh..yelah, only IT dept je yang kat motorola cayberjaya ni..after berpusing2 dia cyberjaya melihat building2 yang cun dan cantek..siyes cantik..tapi kawasannye agak sunyi..n jalan raya macam xde keta.boleh bawak sesuki hati je la..hahahah..kadang2 termakan jalan orang sbb dok usya kirikanan.luckly xda papela.
Rite after berjaya menjejaki my MOTOROLA.we decided to go to putrajaya n have our solat ASAR at MASJID PUTRA.saya hentam2 saja drive ke putrajaya tu,sbb signboard mmg banyak.after solat.startlah sesi ambil-ambil gambo..i think more 100pic kitaorang snap.hahaha..sbb masa pergi tu my digicam memory agak kosong, n masa balik dah full hahahaha..mmg amik gambo sakan la.dengan aksi-aksi photographer amator hahahaha..nasib baik tak terjatuh camera tu.. tapikan mmg building-building kat sana sangat cantik..serious terkagum!along dataran rakyat mmg la kiri kanan dia penuh dengan pejabat kerajaan yang cantik-cantik.lepas tu kami p naik both jambatan.jambatan putra n tak ingat nama lagi satu jambatan.totally macam pergi ke dunia lain.smart ah building n lanskap dia.do visit my fotopages kalu nak tgok gambarnye =p
after bergambar diputrajaya, suddenly teringat yang ade pasar malam kat bangi!.yeeepiee lagi sekali..dah bertahun tak p pasar malam bangi yang hevoc tuh..n guess what, masuk-masuk je paso tu....saya nampak mamat yang "ehem-ehem"dulu selalu usya dia di cafe kolej.ke dia yang usya saya?ahaks..tapi dia xperasan saya pun..hahhha..xkesah lah..saya beli 2 helai tudung pramit.tdung ni susah nak cari kat senawang ni..so,walaupun harga dia agak mahal compare yang hija pernah beli.. saya angkut dua!hahahha..eh, lupa we had our solat MAGRIB at masjid ukm.Sampai senawang +- pukul 10 la kot.dan kami beli 3 dvd!ceritanye kami pun xpernah dengar sbb kat seremban ni susah sangat nak dapat dvd pirate..

Friday, November 16, 2007

azam

i think i've been talking too much!! orang kata banyak cakap nanti banyak dosa..then bila dipikir-pikirkan semula,sure2 dosa2 saya banyak bertimbun2 hasil dari cakap banyak..:( tuh baru dosa dari cakap banyak je..xcampo lagi dengan dosa2 dari aspek yang lain..YA-ALLAH...ampuni dosa hambamu ini..
oleh sebab itu, saya telah pun membuat AZAMuntuk tidak bercakap banyak lagi..maybe susah untuk berubah tapi saya MESTI berubah!!!
Kepada kawan2 maybe lepas ni saya akan kurang bercakap..soOo,kalau saya terlebey cakap..please tegur ek!!!Tolong ek!!!and jangan paksa saya cakap banyak!!hahahhahaha~~~~InsyaALLAH, doakan 4 me..
one more thing.i have some issue with someone...kesahnye melibatkan tentang terfoward msg melebihi dari satu kali.sound macam lawak je.. tapikan bukan saya je facing the same problem,FARAH juga!!! hahahha.farah kita senasib keh?xpasal2 kawan si farah ni nak cari gadoh dengan dia pasal fward2 email ni..siap balas2 SENGAL lagi.wakakakakah..siyes lawak gile situasi ini!!about my case,malas nak layan orang tuh sudah..setel..huhuhuhu..
pesanan : beware when fwarding any email or sms.hahahhahahah

Thursday, November 15, 2007

Hahahaha

Sepatutnya malam tadi saya study for interview, this coming Monday.But guess what happened??Sbb tak berapa dapat nak concentrate with my study dan dah lama tak study..Sooo my brain susah gila nak accept..macam dah tepu walaupun baru baca 2 baris ayat from 10 pages note!hahahhahahaa...Coz terlalu boring saya ternampak my camera lantas saya menjadi MOdel!!wawawawawa~~~oklah..lepas penat menjadi model,saya pun tdo!!hahahah
amacam ade bakat x? gaya pegang beg paling macho wit my baju zirafah(given by kef last 2 year)!hahhahah

Tuesday, November 13, 2007

tools


saya ade tools but seldom use..b4 ni bila desperate nak ade tools xde pulak la yang nak kasi..ni allen key sampai 2...ni smua sbb ramai dak2 yg berenti ko dapat kat saya la barang2 dorang..berat ah my bag,sbb kena carry menda ni kemana2 saja.. ke cafe..mahupun ke toilet...my tengkok selalu sakit2..sbb beg tu kena bawa silang..huhuhuh..oklah..xde pape nak nak tulis da..


Friday, November 09, 2007

Mungkinkah?

mungkinkah gembira menjadi ikan?
mungkinkah gembira menjadi pembela ikan?
mungkinkah gembira menjadi penternak ikan?
mungkinkah gembira menjadi pemancing ikan?
mungkinkah gembira menjadi pengail ikan?
mungkinkah gembira menjadi penonton ikan berenang?
mungkinkah gembira menjadi penjual ikan?
mungkinkah gembira menjadi suri2 rumah yang membeli ikan?
mungkinkah gembira menjadi pemakan ikan?
mungkinkah gembira penggoreng ikan?

mungkinkah gembira menjadi orang yang tulis blog ni?
mungkinkah gembira menjadi orang yang membaca blog ni?
mungkinkah gembira menjadi orang yang memberi komen di blog ini?

mungkinkah gembira menjadi mariam azwa?
mungkinkah gembira menjadi ibu mariam azwa?
mungkinkah gembira menjadi ayah mariam azwa?
mungkinkah gembira menjadi keluarga mariam azwa?
mungkinkah gembira menjadi sahabat-sahabat mariam azwa?

mungkinkah gembira menjadi...
mungkinkah gembira menjadi...

mungkinkah gembira tidak menjadi apa-apa di dunia ini?
hurmMmmmm...entahla..kan..huhuhuhu~~~
mungkinkah gembira menjadi ape ek? any suggestion?

Monday, November 05, 2007

Bankrupt!!


last saturday saya telah ke midveli bersama cik farah adila si kaki soping =p..dia telah mempengaruhi saya untuk membeli barang-barang yang mmg saya impikan..aicheh..kerana farah adila si kaki soping ni la saya berhutang dengan bank...hahahhahah...PEACE!!huhuhuhhu~~ xdelah..saya telah membeli
1.sehelai seluar jeans levis
2.segalas handbag esprit
3.sehelai tshirt conbes..
huhuhh~~~Duit terbang tapi penuh kepuasan!! aicheh,,huhuhuhu~~berbaloi jugak sbb hari2 tensen2 p opis.lepas tuh go shopping!!!hahahha...
again!! my work still.........na...............malas nak cita..kang korang muntah nak baca..lagi2 mr su yg dah xlaarat nak layan ..hahahahahhaha

Friday, November 02, 2007

Terrible, horrible, miserable


Hohooho..pening nak pikirkannye..
Masuk harini dah 3 days beturut2 saya pulang lewat ke rumah!!ayayai.N masa kerja..sangat lah penat..sebab kena berdiri dengan lamanye.Can u image about 5 hour of my working hours saya berdiri?N can u imagine in 5 hour saya berdiri saya akn berdiri at least 2 hour non stop eh..non duduk..huhuhuhu.Sangat sakit tumit saya..bagaikan nak tumbuh lagi satu tumit rasenye.Then mariam azwa akn buat aksi taknak pakai kasut di line..hahahahha..siyes rase dah xnak pakai kasut da..

Btw..along this 3 days, we(me n then) has tested his(then’s) project. “Agilent Vision Conversion".menda ni sbb nak replace existing vision that we bought from vendor n sbb dah lama..vendor dah tak nak datang to support.sOO..we r migrating it to inhouse punya softwarela.. faham x?hahahhaha...This damn susah punya project shold be completed by end of this year. According to the schedule la kan.But till now it was still under testing stage .the code, hardware stup,triggering,monitor,keyboard,signal,wiring and all the things was done by then before.
Me!! Me!!! And again ME!!!Mariam azwa the blurry and ntah papenye vision engineer was assigned to continue the damn project as then is resigning!!!And he only left about 4 days in ONHELL…what the HELL la kan..huuhuh~~~it is a hard time 4 me!! Ive tried to go through the code, but coz im not that good n usually get bored with looking at the bunch of same dull character on the skrin….soooOoO…I just can tahan about 1 hours per day to understand the code.hahahhaha…teruk betoi la…I need something Interactive! Yang ade calor2 ke..animation ke.. Programming is a dull thing!!!! Serious!!!
Ok, lets talk about tesing the progam..i don’t think that this program can be by off by QA before then leave…sbbnye tOoo much of bugs!!! It creates a lot of over rejects and under rejects!!!
Operator need to do reworks for the unit that go through under this damn program!.hahahahha..Sooo…after this all this issue akan berada diatas bahu Seorang budak pendek dan gemuk bernama mariam azwa!!she need to manage all the rejects.. n she need to fanned out to 7 machine.hahhahaha..ajaiblah kalau budak pendek n gemuk itu mampu lakukan.. And one more thing, my work load semakin bertambah!!! Saya ade more then 100 machine to take care!! 1 technician and budak pendek dan gumuk itu..hahahhaha

Oklah..i really pray that I will get new job…u guys pray for me jugak eh..oklah maybe new job is TOOOO much..
At least an interview…huuhuhuh~~~

Btw, 2 morrow im going for midveli…soping2…walaupun duit xde!!hahhaha…tapi kad kredit ade… bulan depan baru baya..huahauuahuahuahuahah

Friday, October 26, 2007

Puzzled!

puzzled!! totally confused!!lost!! not motivated!!xtau hujung pangkal!!pening! tired!!bored!!headache!!backache!!hilang arah tuju!!lemah!!longlai!!Stomachache!!! brainache !!tensi!!hahhaha…semua sakit lah datang!!! those descibe how i feel rite now!! :( rase macam nak blah je dari sini!!enough for today!!!aicheh..btw, boss semua eilek harini..i supposed i can go back ealier today!!YEAYyyyy!!!! tapi tak tahulah bagai mana nanti..we wait n see sajalah..hmmmm
i just cannot understand why i hate ONHELL!!!can anyone explain it to me??mengapakah saya xsuka disini?huhuhu~~i have no answer for that.BUT!!!hatiku xtenteram!!biarpung gaji berkepok2..namun xtenang!!berbaloi kah??
tapi i think it still okey coz i still have time to update my blog!!hhahahah..maksudnye still ade masa terluang kan?SOoo...Appreciate it!!Please think obout some +ve things in onHELL walaupun nama dia HELL :p..
tadikan tetiba sometin kelaka berlaku!! Sasi sent me an email about "ideal job according ur name"..saya pun key la "mariam" n guess what?? ISTERI KETUA KAMPUNG...hahhaha.Sooo, kepada ketua ketua kampung yg masih single mingle..sila ke rumah haji yazid ek..hantarlah rombongan meminang!!!hahahha..mak kompen setuju je!!!xpayah risau..hahahhaa..and me setuju aje!!!huhuhuhu~~~lawak gila!!
today, i recieve my payslip..huhuhuhuh..sikitnye tinggal my salary!!ayayai...tapi nak soping la..mau beli jeans..macam dah lama je x p soping..huhuhuh~~~tapi duit eilek!!semua pasal raya la ni!!! xhengat donia btol la!!..hahaahha
oklah..till nextweek i hapdate lagi..n btw..doakan saya dapat kerja lain ek..i am actively apply for jobs..sape2 ade nak pakai orang..tolong saya ek..i will sent my resume..huhuhuh!

Thursday, October 25, 2007

Suffer

xde idea nak tulis..nantilah saya tulis

Tuesday, October 23, 2007

bond 2 years yang paling bodo!

hish...i do not know how long i can stand with this situation!! Contract 2 years yang paling bodoh i ever seen in my entire life!! n i am alsoOOOOOOOOOOOOO bodo jugak go n sign the contract bodo!!! everyting is BOdo la at this moment! my boss also bodo!!!wawawwawwawawawa..terasa diri ini sangat bodo!hentah lah...serious!! im suffering now!!!
Semua opismate dah keluar from this onHELL!! only 3 left, tu pun tunggu masa je..one indian boy,china girl,and me!!haiyoooOoO..really hard to decribe the situation n my feeling la..seeing people leaving everyday..techinician juga sama..semua macam nak lari from this "TOO BAD CAMPANY TO WORK WITH"<--mrs gew said!!!hahahhaha..
actually i have went through almost half of my contract!!Big achievement kan?? dont u think so?? one year in manufacturing industry... on 19/12 i will complete my 1yer.but, it still have 2 months to go!!wawawawaw.. i wish masa akan berlalu dengan cepat!!!cepat!!! teramat cepat!!!
nanti i sambung lagi la.. xde mood!

Thursday, October 18, 2007

eh..dah raya dah




Dah raya dah pung..raya tahun ni semua adik beradik balik beraya kat teluk intan..yeeepieeeee~~~kayap haku nak memberi duit raya..hahahaha..meriah gak lah raya tahun ni sbb anak2 buah yang senget2 semua ade....nak kumpul ramai2 macam ni mmg la susah.. sebab tahun depan kompem dorang raye sebelah mertua pulak kan..huhuhu~~ gamba tu semua adik beradik + akak n abang ipar+ ank2 sedara+mak n abah..ramai x??hahhahaha...dah le bebudak ni yaAmatla susah nak handle.. nak suh dok diam amik gambo pung nak terkeluar anak tekak wansu nye as organizer sesi amik gambo ni..dah le tu..camera punya stand pun xde..takat guna timer n meja je..aiyo..susah la...ade 5 camera lak tu.. main snap2 je..tu la yang muke lope nampak sebelah je..n muke kak long xnampak lak..hahhaha.. tapi ceriakan family saya???..huhuh~~~semuanye tersengeh je..ntah pape je la dorang ni..hahhahaha..


ni lemang yang kami buat.. lawak je la,, dorang ni xmulakan process buat lemang ni sbb tunggu mariam azwa balik..wawawawa..ntah pape la.. macam je mariam azwa tau buat..huhuh~~ tapi skill memasukkan daun kat dalam buluh lemang ni mmg susah ah... jenuh mariam azwa menggunaka suruluh skill yang diturunkan oleh arwah opah...lama gila baru nak siap beberapa batang lemang tu..hahhaha..kaksyikin membantu,,namun dia berjaya buat sebatang je..the rest.mariam azwa yang buat..mak pulak..mmg surender dari tahun2 dulu..hahhaha..kalau mariam azwa sampai lambat haritu..lambat la lemang masak..aicheh..hahahhaha...


suasana di petang raya.. semua orang dah penat..hahahha..perbincangan bapak2 orang diluar rumahh..huhuh~~~~

Thursday, October 11, 2007

SELamaT HAri RaYa Aidulfitri

Hahaha..lama dah tak mendesign ni.. lama jugak i did not asah my skill dalam photo editing ni.. since i have this laptop la kan..coz we are not allowed to install any software tat dont have comp's license...huhuh~~sOOo..xbuleh la saya nak menggunakan potoshop ke hape ke..kalu nak pun kena request the software from it dept n then must have approval from bos...hahhahah...i wish i can tipu my boss by saying tat i need those software to make my software more interactive...kui3..munaserawak sungguh alasan ek...

tak kesah la..sbb i just instal picasa to my laptop only for DESIGNing this kAD raya..hahahaha..Amacam?? Cun x? Nampak macam Alim kan...hahahhaha...gambo tu di ambil masa p putrajaya wit kak idah..i cant remember who snap the pic.. me or kak idah..huhuhu~~~but the pic look CooL je..soooOO.. just guna n edit sikit..sebb xberapa mahir to use the picasa's tools... saya back to basic image software editing.. iaitu PAINT!!!...paint is GOOD!!! Macam xcaya can do a lot of this using paint...hahhaha...

oklah..maybe i write to much about the kad raya n the result xde la cung mana pung..but it descibe how im so excited in photo editing..aicheh...n also masa nak tulis ayat tu..hahhha.. gile susah nak pikir ayat.. tapi last2 bile dah siap..ade ke perkataan "MENSUCIKAN"?? menyucikan ade kot..hahhhaa...xkesah la....janji maksud ter capai..aicheh...

Oklah.. TO all: SELAMAT HARI RAYA!! saya mohon ampoon dan maaf kepada semua jikalau ade terkasar bahasa ke..ter kecik ati ke.. ape2 lah...semoga Kita Semua menyambut hari kemenangan kita dengan baik...esok saya balik kampung..yeay!!!

Wednesday, October 10, 2007

Masak kueh


last week pulun wat kueh..hahahah

Monday, October 08, 2007

berbuka bersama adik-adik

pada hari sabtu yang lalu.. saya telah pun berbuka puasa bersama anak-anak yatim darul aminah..ramai jugak budak2 kat sini..smua dak2 dari umur sekolah rendah n sampai form5 je kot paling tua,, boys nd gurls macam seimbangla..xdpat sembang sangat dengan bdak2 ni.. sbb tempat dorang ni macam tak organize sangat..masa saya sampai ade dak2 beso sedang mengaji...maybe yang dah baca alQURAN la kot sbb xsmua dak2 ni baca,,.. n seorng gurl nama dia saliza kot if tak silap..yang sambut kitaorng..dok melayan dia ni je lah..sbb yang lain2 semua dok kat atas..tak tau nape dorang xnak turun..huhuh~~maybe segan kot..


rumah darul aminah ni nak kata ok..xdelah ok sangat...need some maintainence..need space yg lebeh beso..sbb rumah tu macam pack sangat..dengan barang2 yang banyaknye..daponye penuh dengan stok2 makanan banyak...

wokeyla.. sejarah p buat makan 2 kat umah anak2 yatim ni datang dari insan bernama Tuan Osman Tuan Din, dia la yang mmula tanya..mariam " aku ingat nk bagi ank yatim makan la...ko nak join x?" sOoO..saya setuju je la..memula xberapa ramai sangat yg setuju..tapi lasat2 ramai la ahlinye mariam,tuan,aweks,aina,mas,din,ajiz....tercapailah hajat kami nak bagi dak2 ni makan..lauk biasa2 je lah.. udang,ayam..+++ n kami ade bagi sikit sumbangn duit raya kat dak2 ni...kesian tgok dorang...insaf sekejap..

kita mmg patut hargai jasa ibu bapa kita n uwa sayang mak& abah ... muahs....

Wednesday, October 03, 2007

totally tired

i feel SoOOoo tired now.. with my eyes yg asik berair2...wit my line my tOoo far from my office..with all the codes that i wish i cound finished it today...with all the errors n no one helping me to fix it!!!with my backachenye yang serious coz sitting TOOoO long...it was majorly Toooo long ive been sitting here..when i try to sandar ke belakang kan.. all my bones akan bunyi2..katup..ketup...hahhaha...OOoohw..im getting Old!!! but yet Still prettier la kan..huhuh~~~this all maybe because xcukup calcium or terlebey calcium ni??hahhaha...lawaks je ek..

Tuesday, September 25, 2007

empty

mmm..rase macam dah lama xupdate blog ni..xde pape yang terlintas nak tulis kat sini pada harini..just rase otak kosong...huhuhu..hati kosong...xde feel lansung nak p kerja..macamne kah perlu mermotivasikan diri supaya suka p kerja n suka ape yang kita buat..Susah...susah...sangat susah pada saya untuk rase macam tuh sekarang ni...bagun pagi nk p opis bagai dipaksa2!!..otak cakap xnak!! xnak!! tapi what to doOOO~~ i deserve what i deserve kan.. maybe after this kerja semakin seronot..be +ve Mariam Azwa!!! maybe ade hikmah kat sini.. like farah said la kan.. ade hikmah ni.. maybe nanti dapat offer yang lagi best with more more more GAJI $$$$...hahahaha..mata duitan sungguh..hahahahaha..YA Allah...tolunglah hambamu ni nak dapatkan kerja lain yang lebih sesuai dengan jiwa ini...huk3..really SOooOOo hard to get work nowdays,,,bukan work nak kena panggil interview pun susah sekali!! apply banyak2 yang panggilnye satu!!huk3...nampak sangat saya ni tere!!!padahal dah ade experience 1 year..but.. it seem xde impak to me.. i just feel that i still fresh grad..xde ilmu yang bertambah...if ade pun,,,sangatlah sedikit..sometimes feel like i've wasted my 1 year here without getting anyting!!!xcept experience facing boss yang gatal..hahahahahha...Dengar cerita ramai kawan yang dah stat lompat2 kerja..maybe bila dah ade experience 1 yer, senang sikit nak lompat ++ gaji bertambah3..huhuhu..bagusnye kalau dapat lompat nak kuar dari ONHELL ni..huhuhuh~~
OKlah..sometimes kita kena bersyukur dengan ape yang kita dapat sekarang.,,oklah Mariam Azwa still bersyukur..Alhamdullillah sbb still ade kerja...tapi~~~hahhahahah..entahlah..

Monday, September 17, 2007

Semput

semput...sesak napas...kerja dah makin tak tentu hala.. yaALLAH bantulah hambamu ini!!!...

Wednesday, September 12, 2007

Selamat berpuasa

to All Muslims...

Selamat berpuasa....

Tuesday, September 04, 2007

saya dipaksa pindah..


harini malas nak taip sangat sOOo...hayati all the pic ...hhhahahha

my tempat lama..huk3.. di SOSM Office..

Sedey je..huk3.. sedang kemas barang time ni.. nak kena agkut ke new tempat
saja malas nak kemas.. Protes!protes!protes!!

malAs dok sini!!!

nampak my boss punya bilik... betoi2 depan je...n Tuan kata ritu masa saya MC dia tgok tempat saya yang kosong dengan muke yang sangat sedey...wawawawaw...seram!!!

Thursday, August 30, 2007

Happy Birthday

mMmm..Happy birthday to mr SU!!! sudah tua dah kamu n xleh nak belagak muda seperti selalu ok!!! his bday was on 26 ogos..sOoOo..macam dah basi je cerita ni kan..sbb skrg dah 30 ogos...hhahahha..but xkesah la.. story da mori lah sikit..
sAya telah keJB pada 25 ogos kerana ija ingin mengambil cenderahati kunvonye disana..SooOO..secara tidak lansung saya pun P lah berjumpa dengan mr su di sana...agak awal jugak kami bertolak.. aroud 947 dah masuk hiway utara selatan..n sampai around lunch time..sampai2..kami nak terkench sbb xsinggah mana2 pun on da way..so,we dicided to p jUsco Taman U.. yang indah kununye lebih perkasa n macho dari JuscO seremBan seperti yang di war-warkan oleh cik Aina..JUsco tu... macam giant la..or tesco..je pung...hahahhaha..xkesahla..we had luch at Sedap Corner..n mr su come al da way from utm to have lunch sesama.. lepas lunch.. dia blah pulak ke UTM semula?? haiyOOoo... ini olang r.,,penat i mai jauh2 dia blah pulak eh..then xkesah la..i pun p la jalan2 dengan ija kat JJ tu.. Usya ade tshirt mcm cung.. tapi bile piki2 balik.. mai ai...Jauhnye kamu nak beli baju cik Yam..hahhaha..so xbeli la..lepas tu masuk ke UTm..pak gad lansung xcek pape..yeay!!!nampak sangat saya ni muke student yang innocent..hahhaha..pusing uTM untuk mencari Topup..sbb My topUp dah tinggal 2 hengget je time tu...hahahahaha..lepas tuh mentuju ke k-10..bilik kawan ija.. n mr su come n pick me there..huhuuhuhuhu~~
we go tgok wayang yang tajuk ceritanye saya pun dah xhengat tapi jetli yang belakun..punya ganas cerita yang di tunton ketika first time tgok movie dengan mr su ini!! hish,,,nasib bek mr su dok seblah kalau ina ke jlo ke lin ke mmg dah kena pulas2 tangan n jerit2 la..huhuhuhuh...alamak.. my boss calling pulak to chit chat pulak..
ok~~~sambungan..Ohw..my Bossnye Birthday esok He is ANAK MERDEKA in 1954..huhuhuu~~~
oklah.. citanye macam bes gak la..kitaorg tgok kat mana ntah..jauh dari utm la tp..ape nama tempat tuh?? apa ek mr su??lupa pulak la..bukan angsana mahupun city square..ahh..lantak p la..but.. is a huge soping complex..n i X sempat nak p soping ape2 pun...wawawawaw,,,farah!!!! jom p sopin esok ek!!!xpueh ati ni...huahauahuahau..lepastu makan at pizza Hut n then pulang ke UTM..lepak bilik ina yang senyap gile..then solat-->then ke bilik nisa agak kecoh di ktc...lepas tuh mr su yang baru pulang dari rumahnye amik saya di bilik nisa..then.. dia bawa saya ke his studioOoOo...buruk gak la tempat nye..n menyeramkan je..hahhaha..tapi ade aircond...kire oklah..kecian je tgok mr su nye tempat.. macam nak tulung kemas je..tapi macam Poyus je la kan.. mai2 terus kemas kan..wawawawa..bajet pengemas giler ek...lepak2 dia sana sampai saya dah pening lalat tgok org kat dalam studio itu.. selambe je cina apek pake baju macam nk tdo..amoi pun pun sama..dok kat studio..buat ape pun xtau ngadap pc sampai la malam2.. isk3..dorang ni xngntok ker?? xtdo ke hape dorang ni... life dorang terbalik kot ek...hahhahah...saya punyalah ngantok n lapo!!! dah le kat situ xda pape yang leh di makan!!!!wawawawawaw..akhirnya minum mineral water hasil pembelian encik maol..huhuuhuh..mr su anto saya pulang sbb saya dah ngantok giler!!! kalau dia xnak anto balik saya tdo kat kosi aje lah sbb saya xtau jalan balik...hahahahhaha....

26/8/07

esoknye nye bangun lewat.. then g makan kat ape ek??lupa lagi ...nasi briayani la tapi..then g danga bay n beli secret recipi..huhuhuu..HAPPY BeStdaY mr su!!! lepas tu kami pung pulang ke utm.. n siap2 nak pulang ke seremban..masa kat bilik nisa..dorang sedang masak2 pulak.. so Saya makan lagi!!!! hahahha..gumuk3...kami bertoloak pulang dalam jam 5 kot..n sampai senawang magrib..huhuhu~~ kecian mr su sbb xda tiket nak pulang semula ke jB.. saya yang bersalah kot sbb saya yang menyuruh mr su anto saya pulang ke senawang..huhuhuhu..cari tiket ketapi pung xda!!wawawwaw..saya dah nak nagis time tu sbb dah tak pasal2 susahkan orang...huuuuuhuhuhu...SoorYYY mr su.. n mr su pun bergerak ke KL umah kawan dia..huhuhuhuuhuh~~

oklah.. lain kali saya hapdate lagi dah panjang sangat ni.. n dah lenguh nak taip

Wednesday, August 22, 2007

tak larat dah...

dah xlarat dah... nak tuka keje lain... sape nak bagi saya pinjam duit untuk bayar contract saya ni?? bantuan di perlukan...

RM 15,000 bernilai for 2 years
2 years ada 24 months
24 months ade 730 hari
.....so....
RM15000 /730days = RM20.55per day
my day bernilai RM20.55 setiap hari..hahaha
i've passed 8 months
8 months ada 240 hari
day left =730-240
= 490days
=16.3 bulan
= 1 year and 4 months
oleh sebab itu jumlah yang perlu dibayar = 490days*RM 20.55
=RM 10,069.5
huk3..bantuan diperlukan~~~dermalah di tabung Mariam Azwa~~~

Wednesday, August 15, 2007

my weekend

last week my comp cuti pada hari isnin..soOooo..we had 3 days off..sonotnye xterhingga..sbbkan cuti ni kan.. soOoOOO..banyak juga menda yang saya buat during 3 hari yang sangat berharga..

sabtu :
makan angin kat melaka..sangat mengkompiuskan saya ketika nak p melaka ni..huhuhuh~~~ sbb mr su kata nak mai seremban..n then my sis ajak p Melaka..n saya macam nak p melaka..n dah lama gile xjumpa my mr su..huhuhuhu~~saya telah berjaya mengajak mr su pergi ke Melaka,tapi my sis macam segan2 lak..huhuhu..soOoooo..end up i pun p dengan kak itah n kak idah je..best jugak.,sbb dah lama gile x p berjalan2 ni..yang paling sonot adalah kak itah.,,,sebb dia punya lah dah lama nak ke Melaka..akhirnye dia manjejaki juga ke bukit st pOul tu...huhuhhhhU~~~ kegembiraan tergambar di wajahnye..hahhaha,,lawak je la both of my sis...huhuuhu..penat gak ah pergi tu sbb banyak sangat muzium yang dilawati..buat as kak itah said uwa kan MINAH SEJARAH...(xpsal2 je saya minah sejarah..)soooOoo..agak lama la kat satu-satu tempat tu sbb saya suka baca Elaboration dia kan...cheh kunung..wahahhahah...oklah setelah pnat ke muzium n a'famosa..kami pun p mencari belacan as kak itah kata mak pesan..then around petang2 tu pun pulang ke sewanang..lepas magrib n makan2 my kakak pun pulang ke shah alam...




n malam tu jugak mr su kata dia nak mai seremban.. ingatkan dia udah pulang ke seremban sbbkan dia kata dia nak pulang pada pagi sabtu..saya kena marah sbb lambat menjemput mr su n kanwanye..ahhaha... yelah orang kata dah sampai tiroi boleh lepak2 depan tv...ahahahhah... then solat isya baru amik.. ampOoon maaf ek bancik n mr su sbb tunggu lama gak..ahhahahahah..lepas tuh g makan n then dorang pun pulang...


on daway pulang ke rumah dari berjumpa mr su..saya n ija telah ke pameran peladang..n membeli pokok cili..huhuhuhu.n kaktus.. hope dia dapat idup lama as saya suka makan menda yang pedas2....hahahhaha


ahad:
ahad lak dok umah je..namun rase bosan sangat pada hari tersebut lantas telah ke giant mencari kertas2 untu projek saya ..hahha...tgok xmo nye dok umah mariam azwa ni...hahhahah

isnin:
telah ke terminal 1 membeli seluar jeans baru..anda jangan tak percaya.. saya telah menerai seluar ber saiz 26!! n guess what?? MUAT!!! ok..MUAT!!! wahahahha... tapi my *** nampak macam mantap giloooo.. so saya amik saiz 27 .tapi the promoter tuh cakap baik amik yang ketat sikit sbb seluar tuh akan expend..huhuhuhu..tetiba saya tersa saya kurus pulak sebab muat saiz 26...hahhaha..petang nye pulak pulun menyiapkan saya punya projek tampal2..hahahha...

Thursday, August 09, 2007

waiting is painful

huhu..siyes!!! penantian satu siksa!!!wahahaha

Monday, August 06, 2007

sakit kaki



last wiken saya pergi bermain bola jaring..awal pagi dah kuar dari rumah..main dekat padang sekolah mana ntah..n my team dapat tempat ke-4..huhuhuhuhu~~..n dapat hadiah sehelai tuala berwana kuning yang ada tulis net ball inter dept ONsemi..wahahhaha..xkesah lah...saya main sbb saya dah lama exercise je..sbb kalau tgok gambo kat atas tu..mmg la saya xkenal pung sapa kat dalam team saya..susah gile nak communicate sbb xkenal..dah le jadi center lak tu..kesimpulannye saya hanya lari2 ke sana dan kesini dengan melambai tangan kunun2 nak suh org kasi bola..wahhahah...padahal xdpt bula pung..hahhaha..saya xkesah janji dapat lepas gian main bula ni.. dekat 3-4 tahun dah tak turun padang ni..hahhahah...lepas ni ade badminton..saya nak masuk gak ah...hahahha..


lepas pulang dari men bula..saya p soping..sampai sakit2 dada saya suping...huhuhuh..penat main bula pun xhabis..huhuh~~ saya telah membeli hendbeg marie clair(xtau eja)...seluar nicole..baju voir...n selipa bata yang huduh...keseluruhannye tidak sampai 150 pung..hebatnye saya membeli belah..wahahha kagum saya,, tapi sangat sedey sbb saya amat2 berminat dengan satu kasut piere cardin yang saya xpunyai saiz~~~huk3..macam nak nagis..lama dah aim kasut tuh,aleh3..mintak3 xda saiz..huk3..kata promoter tu kat semban xde jual kat tempat lain...
jom farrah p mid veli!!!wakakakakaak


Tuesday, July 31, 2007

still in pening mood

rite now i suffer learning visual c++..dah le masa belajar dulu dah nak muak belaja..ni dah keje pun still kena belajo..siap ade timeline lagi tu...n ada xam lak tu...gila ah..macam belaja kat uni.. if i lulus xam macam ne ek?? kena terminate x?? if yes...i guess i should fail kan je..hahahhaah...

emMmm..i have some issue with mr su lately..the problem is not coming from both of us but from"orang persekitaran"..hahahhahah..sound simple je kan..buat ape nak kisah with org luar kan??..huhuhuhu~~like what mr su said.."menda ni simple je" ok!!!..hahahah..and its look like me yang mempebesarkan masalah yang sememangnye kecil..ye ke kecil..ye lah..yekan je lah...kak itah..sure kompius ek..btw ni bukan kisah ina naim lagi..sudah ade pelakon lain dalam drama ini...huhuhuh...

isk3.oklah.. kepada mr faiz good for ur intibiu next week.. sbb sedang taip2 ni email ko masuk lak..so..kalau dapat jagan lupa johan tom yam ek... xpun DOLL...dia punya kerabu mangga bapak sedap!!!huhuuhu...

oklah nak p paso malam ni..btw..harini saya puasa..huhuhu~~~

Thursday, July 26, 2007

today is new day kot?

hahhahaha..new daylah sangat kan..huhuhuh..btw,semalam saya telah dimarahi oleh'technician yang berlagak terel...eh..bukan technician but technical specialist..wahahahahah,,, ok maybe is was my salah kan. sbb xsimpan all those wire kat dalam that damn machine!! is tat my job?? wahahhaha.,,dia simply marah je!!! n he da one who asik tanya when the vision want to turn on.. i just said tat...i wait for the process eng to give me the spec..dia cakap.."""u tak boleh tunggu orang... u kena prepair..nanti big boss said nak ON..u punya x prepair then u jugak yang susah..huhuhu~~~hentah lah so hard to explain the situation is...
korang pernah tak mula-2 ada orang yang sangat xcited suruh korang buat sumtin..then kita yg xtau pape ni berusalah untuk buat kan menda tu untuk orang tersebut..tapi,,,, in order to do it..u need that person punya kerja sama to decide how the things should be...n that person just said very simple n xda apa2 isi kat dalamnye.. ikut u lah lah nak design lagu mana pun.. then u already design the thing.. then again u need that person nye kerjasama lagi to varify whether ur design is ok or not.. then that person said dia xda masa!!! boleh imagine tak??? hentah lah.. i just do what eva i can do.. walaupun i realised yang banyak menda perlu di improvekan dengan i punya design tuh.. lantak lah...dah orang pun macam xnak layan saja kan..huhuhuh,,,,

oklah..lets talk about that tech yang berlagak!!! guesss what??? malam tadi sampai termimpi2!!! mimpi kena marah dengan that tech sbb my manager nak ON kan menda tu.. n saya xsiapkan lagi...wahhahahha...lawak je...siyes macam nak nagis masa tu...kui3.. jaga2 then terus call my honey... dia lak baru layan karoke kot.. so dia pun ala2 macam pening2 n malas nak layan kot..n keadaan ketika itu sangatlah bising..xberapa nak dengor... end up..saya tidur semula dengan keadaan ketakutan untuk ke opis pada hari ini...hahhaha
lawak ke kisah saya ini?? saya pun xtau la...

moral of da story : make sure u done all works b4 balik rumah..ok??mariam azwa seorang yang hebat!!!wahahhahah

Tuesday, July 24, 2007

rase macam bola

huuhuh..bad news or good news ek??? im so confused!!! should me be worry?? or should me menyahut cabaran??hak3..oklah.. around 145 i was called by my boss for reassigning me as EQUIPMENT ENGINEER YANG PENING to be engineer yang dah tak pening dah..huhuhuhu~~~ punyalah lama..about 3pm baru lah my meeting finish.eh can call meeting keh?? lantak ah!!!...in the discussion i was asked about my work n my feeling towards my work... im so confused to asnwer the question la..oklah..esok baru sambung..

esoknye~~
etahlah,,feeling sangat2 lah geram with myself..i should be happy kan.. i have new assignment!! new Challenge!!...but.. hentah lah..maybe i just dunt like this job!!hahhaha..saper suh ko sain the contract in da first place?? they u go.. i keep on blaminn on myself!!! itu xbagus mariam azwa..but blaming others is worse kan!! baik sedar diri je ..rite>???isk!!! i just dont like this feeling...help me..help me!!!!

Wednesday, July 18, 2007

12 hour with mr su yg pening

last sunday my mr su mai sini..n bawa me p kl wit his pren yang xpenah kenal b4 ni..ehsan &his gf linda..segan gler!!!dia orang nak p ke pam Exhibition (persatuan akitek malaysia kot kalau xsilap)hahhaha..memula macam xjadi..tapi jadi jugak..wahahhaha.... dalam pukul bape ntah mr su call, kata dorg nak btolak,.then end up sampai kat depan rumah saya di senawang around jam 10++ la kot..agak laju gak la dia ni bawak kot..sbb mariam azwa sempat sambung sekejap je after mr su call yang dia kata nak betolak tu...

lepas tu p umah linda, dia nak amik barang n anto barang if xsilap la..saya megikot je kan..so, xkesah lah..ape2 je lah dorang ni..lepas tu p umah cik.... alamak..lupa la nama kawan mr su ni.. ape ek??nanti kalau saya ingat saya tulis ek..huhuhuuhuh~~ni lagi la segan gile..dah le p umah org yg xkenal, makan lak kat sana..isk3..mariam azwa xkeruan..hohohoho...dah le masa g umah cik... ade kawan2 dia yg lain..hohoho lagi la,,,dorang kata.."""ooo ni la awek suheb ek""..walauwey.. segannye!!! macam nyesalnye ikot!!! dalam hati...saya nak balik ....nak balik nak balik!!!well, saya kan pemalu orgnye..mana biasa beramah mesra dengan org yang xdikenali ni..huk3...then lepak tgok cita puchong..yang xtakut lansung..wahahha..ade ke hantu jilat2 orang?? hantu gatal hape..wawawaawaw...

lepas tu makan nasi..then solat then bergerak ke OU...

~~~sambungan..20/07/07
sebenarnye postni has been in my draft from friday lagi..thinking to continue writing this post today..but..suddenly rase malas sangat n dont want to talk anytin about tis la pulak...hohohoho..MmMMmmmmmm...ape-apelah.. btw, saya di kampung halaman ni...sonotnye!!! rase macam xnak pulang hari ahad ni..waawawawaawaw................

Monday, July 16, 2007

070707 yang lalu

hahahha..macam xpercaya je terpakasa stay back sbb nak update blog..huhuhu..oklah..as u all know yang saya amat2 xcited nak bercerita ttng tarikh keramat 070707 yang lalu..tapi almaklum la..xda kesempatan nak tulis..aicheh..huhuhu..
oklah, tarikh tu sound special x?? pada kitaorng (ina+lin+jlow n me) amat la special..almost 3 tahun dah kitorang menghitung hari for tat tarikh...sejarah bermula masa first-yer di UKM..kat kolej ungku omar. di bawah payung kat depan kolej.. waktu malam,xberapa nak malam..sambil makan2 n borak2..we all 4 orgla..dok usya2 orang yang baru balik dating n sedang berkapel2 disitu..huhuhuh..lepas tu tetiba xtau la sape yang kata kita kena set TARGET..waklu..target..hhahahha..sbb masa tu seko dari kitaorang pun xberkapel...nak kata xcun..semua tiptop..body shape habis...kakakkah...tapi xseorang pun mamat yang terpikat kat kitaorng ni,,, so, tarikh 070707 dipilih as tarikh yang kitaorg kena bawa pasangan masing2..hahhaha...masa tuh terus cek tarikh tu hari ape..tup2 elok pulak hari sabtu...chantekkkkkkkkkk!!!.....jlow kata..kalau aku kat sarawak sanggup fly ke semenanjung..alamak..esok la sambung nak balik...
sambungan~~~~
every year sure kitaorng ingat kat tarikh ni..if xcaya tgok frenster,,sure ade testi yang igtkan pasal menda ni every year..hahhha...janjinye..sape xbawa bf kena belanja semua kos perjumpaan..or kena belanja makan beso2an..hahaha..masa awal2 perjajian dibuat..semua dok belagak..ade yang berani kata..masa tuh sure dah ade anak..paling cikai sorang..wakakkaakah..cekap beso betul orang tu ek...huhuhuhu..almaklumla..setahun selepas grad,sure kunun2 dah kawen...hahahha...ade yang mmg dah surrenderla..huhuh..ade yang dok pikir2..xkan la xlaku2 sampai 3 tahun ek..hahahhaha..lawak je ina+lin+jlow..huhuhuhuhuh..

OKLah..END up..masa 070707 yang lalu..semua solo da molo...huk,,me pun solo gak..i wish mr su would come sekali..tapi dia pun baru je balik dari sgpore..what to do..redho je la..hukhukhukhukhuk....afer magrib bertolak dari senawang ke kl..taman melati(lin yang drive) sbb mariam azwa yang amat2 la xlaratnye..huuhuhuhuh..thanks lin..tapi xtdo pun on da way to..sembang2 je..lin dok korek2 my kesah chenta la kan..dorang ni mmg tau..suke korek-korek..hahahhaha..(mr su u xkesah kan...)hahaha :)...sampai umah ina dalam pkul 10 kot sbb jalan jem..jlow dah ade kat sana..JLOW!!!lamanye dah xjumpa minah senget ni..makin berisi dia ni,,,ye la hati senang kot..gaji riban2,,,huhuhuh~~~ina laks..buntots makin mantap..sbb b4 this minah ni amatlah sekepeng..wow ade kemajuan ek..huuhhuh,,lin pulak semakin bersikap ke cikguan almaklum lah...dah jadi cikgu cikgi sekarang ni..wahahahah..

malam tu asik la sembang2..sbb dah lama xjumpa kan..then tiba2..tit.tit...mr su call!!..hahhahah..ina nak angkat..so,kasi jelah..hahhah..sayang..ina said u cOOL la...huhuuhu...well mr su is always cool kan?? kan?? kan??..hahhaha..then..pukul 12 je..kecoh giler..sbb nak selebrate 070707..huhuhu~~~lepas tu dorang kata cepat pilih date baru nak jumpa lepas ni nak tgok progress kita..huhuhuhuh..mula2 pilih..090909 kot..tapi xjai..sbb harini lain..so amik 101010..equal to ten ten ten...hahahahahah..so mr su, 10 10 10..musti mai ek..hahahah...lepas tu kitaorng pun tdo as tiket nak p genting pada esok hari jam 930 di terminal putra..huhuhuhhu...
masa hari tu mariam azwa xberapa nak sihat.. sakit2 kepala..macam nak demam..tapi demi kawan2 saya pergi ak..siap bawa panadol lagi..huhuhuhu..g genting biasa la..dok main2..then pukul 5 balik..sonot gile..tapi ramai gile org banyak buang masa sbb nak tunggu turn dari main..solero xmain pung huk2~~frust giler!!!huk3...balik rumah sangat lah penat,,,,kaki rase nak tercabut...rase sangat diri dah tua compare to dulu2..sbb dulu kitaorg p lagi bali lambat n naik banyak menda..xda la penat macam ni..kesimpulannye..KAMI dah Tua..hahahhaha..

esoknye..p tgok wayang kat midveli..cita tranpomes..penat mariam azwa book..akhirnya dapat gak,terpakasa guna maybank 2 u baru boleh!! hampehnye online bookin!! nak duit je..tapi xpela mmg kompem nak p tgok pun..huhuhh~kemudian kami pun pulang ke seremban..jlow ke kajang..ina ke taman melati..huhuhuhu...
tamat la sudah my wiken with kawan2 on 070707..huhuuhuh..tunggu la cita 101010 pulak ek...ahahhaha..if nak tgok gambo2 p la dekat http://mariamazwa.fotopages.com ek..malas nak upload..sbb penat dah dok upload kat sana..huhuuhhuh...

Thursday, July 05, 2007

i just noticed..hahhaha

hahahaha..saya tau muke saya waktu pagi sure lawak sejak dari sekolah lagi muka saya pagi2 lambat nak bertukar menjadi normal..haahha..gambo di bawah menunjukkan bahawa muke saya macam xmandi walaupun saya dah mandi sebenarnye!! malah sedang siap2 nak p kerja dah tu...wawawawaw...hahhha lawak gile mata sembab gila..kui2...

last week p umah kak uda sbb nak p amik new road tax..wow dah setahun dah saya menggunaka my mr red..so far my mr red tiptop!!! so...ada lagi 6 tahun to go untuk habiskan hutang..tapi i guess lagi 3 tahun macam nak tuka keta..at least hunda city kale itam..ke ape2 keta lah yang kale itam..smart gile kete kale itam..even kancil pun smart..hahah..tapi nak buat camno..my mr red kale red kan..ahahha..xpe2 nanti tuka jadi mr black..hahhaha...


oklah berbalik kepada cerita...my anak sedara sudah sama tinggi dengan emak sedaranye...baru darjah 4..gila mantap ciah tu...isk3..nanti my anak macam ne ek??kot darjah 4 dah sama tinggi susah la..lawak gile..kui3...dah le i ni cumey..silap2 orang kompius mana mak n mana anak..ahahahha..eh..i kawen ker?..wawahahahha.....

Friday, June 29, 2007

my kaki terpeleot..:(

...lama gak x blogin kan.huhu..oklah..tadi my kaki terpeleot la pulak..masa turun dari tangga surau..hahhaah..lawak je..sakitnye tuhan saje yang tahu time tu..entahla tetiba je my kaki menjadi lembik n cecah tanah then terpeleot..huk3..nasib bek saya ni macho..cool gile..akak tanya ok x dik...mariam azwa as always gelak je lah..tapi sekejap je sakitnye..lepas tuh jalan xbetoi sangat..but lama2 dah ok n xrase pape pun..yeay..----------alamak...xleh mintak mC..huk3...hahhahaha..
oklah..lastnite saya sebagai """KAKAK beSO""" n kengkonun engineer yang baik hati telah membawa sorang budak trainee yang bernama seri..dia last day harini.So..dia dok dari haritu dok sebut2 pasal secret recepi...soalan yang selalu di ajukan kepada saya "kak bila nak resipi rahsia?"wahahhaha...so..malam tadi angkut la minah ni senget orang batu pahat yang banyak gile cakap ni ke sana((sori seri radix..huhuhu))so kat bawah adelah gambo saya malam tadi..selambe je saya memakai tshirt tdo malam sebelumnye yang belum basuh..tapi wangi beb..yang ija lak pakai baju p opis pagi tadi..padahal pergi makan ni pukul 9..kui..((sori ija..pecah rahsia hang)).yang cik seri lak..pakai baju p keje 2 hari lepas..dah basuh ke belum saya kurang pasti..kuikuikuikuikui...setelah itu kami ke kedai makan n makan nasi..me as usual xpenahnye habiskan..so..tolak nasi kat ija..huhuuh~~lalu ija menghabiskannye..cik seri hanya minum saja..sbb dia dah kenyang makan nasi dirumah katanya,,,hahahhahaha

Tuesday, June 19, 2007

oh my botol air

kesian saya~~~ my beloved botol air penutup dia patah...!!! huk3..sedey....sape2 belanja la i satu botol ek..kui3... ni kan dah kali kedua..dulu beli masa kat ukm..patah gak..tu lagi lah..siap boleh masuk semut lagi..harap je felton!!! bek beli brand nanyang siang pau kat kedai 2 ringgit..hahhahahah
oklah...saya sedey!!!...sayang my botol!!huk3...

terkulai layu

nyawa2 ikan nak putus tuh huk3..dah patah dah..huk333

Thursday, June 14, 2007

my Epoxy project

hahahhha...lama pulak rasenye dah xmemblogin kan diri.macam je la ade org pasan mariam azwa xhapdate blog dia..diri sendiri je tau kan..ahahahha...sbb saya x hapdate adalah macam sibok gak la..n saya sudah ade fotopages sekarang...mariamazwa.fotopages.com.itu pun xde dia update2kan dah..huhuhuh..

oklah lets talk about ape yg i sibok sangat ni...currently im abit biiizzzzzziiii with my epoxy project!! too much of problem..huhuhh~~~ everytin is about this damn NEW bOM for the strips!!! mangkuk..sape suh tuka!!

the project look like simple je..motif..to make sure that circle always at the center of the square..but ade tolerence dia la..tapi..huhuh~~ n that square ade its own measurement fo the placement on that black color thing that we call flag..

bunyi mudah kan??hahhahahha..but.. i xpandai la sangat,,,

alamak...esok lah sambung...dah lewat nak p solat..huhu n balik..hahhahahaha


sambungan..eheheh mari menyambung cerita.. below is my project currently on testing stage..hahah..tgok letak atas troli je..n no space for me ti sit acually kat situ..always curi2 the operatornye kosi unutk duduk..hahahhah...so far my software ok la..xtaula..korang please pray for me ek..department dah kuar modal banyak gak la...monitor baru..lighting dah cost berapa k ntah..hahhah..kok kalau xjalan project ni..mau kena baya banti rugi...wahhahaha..oklah...malas dah nak taip..adios..

Thursday, May 31, 2007

esok balik teluk intan

yeay!esok balik kampung....siap amik cuti half day lagi tu..lantak r..sape ikut saya dia kena amik cuti half day jugak..ehehhehe..so..sape nak ikot lagi ke kg bahagia?masih ada 1 lagi tempat kosong ni..mari2....tambang kira share bayo lah..xpun kira macam bus punya tambang la..huhuhuh~~~

oklah..kerja pun macam xda mood ni..huhuhuh~~~
rindu my mr su la..kapan mau pulang m'sia ni..udah ade gaji belagak gile mamat ni ek..xpe2..akan ku balas kebelagakkan mu itu...hauhuahuauahuauah~~~nada macam zalim je ek...hihihihii

Wednesday, May 30, 2007

rindu kat suhaib

hahhah...kak itah kompem2 gelak beso tgok tajuk ni kan..oleh sebab itu mariam azwa malas nak taip la...hahahhaha

Wednesday, May 23, 2007

Mr Red p service

last saturday i took my beloved mr red for a service..n ecah bring her car for betoi kan its timing belt yg bunyi macam moto bot..huhuh~~~
as usuall kan..malam tu gayut wit my mr su until our mouth tak larat kot..hahaha..then tdo la..tat time dah pkul bape pun i dunt know..rindu pulak gayut wit mr su lagi..seminggu sekali je boleh..huk3..
oklah, lets talk pasal servicing my mr red...b4 g tat kedai i p draw duit..afraid that my cash xcukup..waLAUPUN in my wallet dah ade rm200 hahahah..manatau incase banyak ke kena kan..draw lagi 200..hahahha..aleh2 60inggit je servicenye..my mr red...alamak..sambung esok la

hahha..post ini disambung pada 25 May 2007..kui3...
after tat i waitla my mr red di kerjakan oleh tat apek..kejap je..but ecah punya keta masyaALLAH punyale lama..kitorg kuar dekat2 zohor..dalam pukul 1 kot n siap keta 2 dalam pukul 4.i feel like want to sleep je kat kedai tuh,, dah le lapo..humang ai...mmg tahap dewa dewi remaja ni!!!..kui3...lucky we drop aina n ija at gianty..xdelah dorg suffer tunggu menda yg xde kena mengena dgn dorg ek..eheheheh..
oleh sbb lapo tahap dewa dewi remaja..to of us pun go la to makan at the 7E yg just beside the workshop..just walk there je..n guess what kirotg makan..MEGI KARI in my cup..ahahha..dah le share..ehehhe..n 1 air n 2 mesh potato(xtau eja..kui3).. xtaupulak rite now the kentang lenyek pun dah ade mesin..tekan 2 button je terus jadi kentang lenyek cap MAGGIE..huhuhuhu..taste dia quite oklah..oh maybe we terlalu lapa n bantai apa saja.. n about the MEgi kari kan.. mariam azwa dengan selambe..."""bang,boleh x kalau kitaorg beli megi ni n masak kat sini?"""wakakakkaka...lawak je..n mmg boleh pun la kan..as mmg 7E ni ade pulak la tempat air panas..huhuh lawak2...mari tgok gambo..ahhahaha

setelah itu pula..kami solat di gianty yang telekung wakafnye...MASYAALLAH!!!mau pengsan den..hahhahahha...n after tat kami ke paso malam...huhuhuhuhu..saya telah membeli 2 pasang tudung yang satu berharga 30..namun beli 2 50...lawak bangat abang yang jual tu..penat saya n ija senget yang mempengaruhi saya membeli sampai 2 helai unutk menawar..kui...but..xkesah lah..cantik tudung tu..purple kale and kuning susu...walaupun xde baju yang kele macam tu..isk3..pembaziran jangan....... jangan........hahhahaha