Friday, December 08, 2006

onsemi

idup..mesti terus..
idup..mesti makan..
idup...mesti minum..
idup..mesti ada duit..
..syukur kepada ALLAh im still here..

ada duit baru boleh hidup??or kita hidup untuk duit...or my boss said money can buy anything including the happiness..is it true??hentahlah..for me...both should be balance la..but rite now ill try my best to plan my financial correctly..like my boss said..we must learn how to be rich.hohhhoho..so, janganlah membazir..isk3,,apelah mariam azwa merepek ni..

agak lama juga saya xupdate ni kan..ye lah last mon-wed saya p training kat alson..then thurs half day sbb ada review dengan GM pasal ONSEMi's plan for 2007..ada free lunch kat adelphi pulak..hohoh..so 4 hari makan di hotel.,,hohohoho..

sebenarnya ada banyak yang nak story,,tapi lupa dah..btw,hari tu saya masuk ON's magazine..tapi dia latak nama saya MARIAMA AZWA BINTI YAZID..apada..macam keling lak jadi nye..kalau korang nak access xtau la boleh ke x..sbb dia intranet..

http://serviton2.onsemi.com/sbnportal/images/HR_Communication/Pancaran/Year%202006/4th_Edition_Nov/newbies.htm

cubalah.. i f xboleh..kenalah datang ON ni..hehehhehe..:)

btw, saya bersyukur sebb dapat sambung contract here..but i did not sign the contact yet,,hahha..entah ape yang nak difikir...oklah,,inSYAALLAH saya akan sain sebb

1.i have no other job offer
2. working here is quite ok
3. although i xsuka sangat with this job..but i think i can control it
4. like kak uda said 15k xdelah banyak sangat compared to what we will get..
5. bukan senang nak cari kerja sekrang ni kan??
6. mak kata sambung je lah..rejeki tu
7. gaji dan bonus yang ditawarkan adalah amat lumayan..dak IT xde dapat de macam ni kata vikey
8.cost living kat sini oklah..xdelah tinggi sangat
i think that is enough to tell me that i need to sign this contract,,just after sign xboleh lari for 2 years,,,if nak lari bayar 15k..hahhaha...so..saya tidak dapat kawen dalam masa 2 tahun ni...wahhahahahahhahaha......................:)

No comments: