Wednesday, November 29, 2006

someone coming

semalam..my fren mr su datang melawat me..ade gak orang nak datang melawat saya yang jauh diperantauan ini..huhuh~~~actually, dia dari kl dan on da way pulang ke joho..so, ondaway dia singgah la sini...daku terharu~~~ahahahha...dah le cari jalan sendiri to my ONSEMI kilang ni..huhuhuhuh~~..namun dengan ke- expertan mr su..dia berjaya sampai dengan jayanya...huhuhu~~btw, sorilah sbb tersesat2 eh..

then kitaorng pun p la makan..that time is around 8++ kot..not too sure la..dah le susah bangat nak decide makan ape..dah le mariam azwa tak fasih kedai makan kat sini,,,huhuahuhauhauh~~~last2..bawa p makan sate..first oder 10aym, 10 daging.makan2..this mr su makan sikit punya banyak,,,tup2 tinggal 2 batang je..then dia malu2 da kucing want to order more..hahhah..then order lagi 10ayam and 10 daging...huhuh~~mmg kuat makan mr su ku ini..habis 32 batang dia makan.. saya hanya 8 batang sahaja...namun begitu..kesian gak kat su ni..mariam azwa paksa dia makan sampai habis,,walhal dia dah tak larat.mmg muka dia pun mencerminkan yang dia tak larat..wahhahhha.....sorilah ek su,,,nak buat camno.malas nak tapau..walaupun begitu..mariam azwa memaksa kan diri untuk makan 8 batang..ni semua atas desakan membe ku ini!! xpernah2 makan sate samuri sampai 8 bantang...max pun 6 je kot..mmg tahap nak muntah2 dah yang last cucuk tu!!!huhuhu~~~~

oklah..affter makan2 n cit chat ...my mr su pun pulang..huhuh~~~anyway to mr su..thanks for menjenguk diriku disini..and i really have a good time last nite,,:)

pantun dari mariam azwa to mr su

after traficligth terus aja
jangan belok2 sampai yang ke lima
nak mai sini mmg senang ja
so, lain kali datang lagi ma..
huhuh~~~ adios..mau pegi terminal 1 cari tiket ke telk intan..heheheh

Tuesday, November 28, 2006

paint ball picture






hehehe~~harini boleh nak letak gambo paint ball sebb dah upload da..ok just tgok je la gambo tu ya..

ni gambo my grup..each group ade 1 ppuan je..i 1 grup with my big..big..big..boss..the department manager..hahhaha.. and also vikey and my sv lo..
it was me yang angkat tangan tu..heheheheh...


me lagi after manjadi hero...hahahahah

posing b4 balik...hahhaha..oklah.. malas dah nak upload lagi..

Monday, November 27, 2006

pain

harini isnin..semalam ahad..semalam lagi sabtu..masa hari sabtu p main paint ball dengan equipment grup dari ONSEMI lah..best giler main tapi apakan daya,,, kalau shot mmg lah lebam..siap ade bulat kat tengah lagi..hahhha...nak cita banyak pasal paint ball ni..

saya telah mencatat rekod paling pantas..0.37 saat untuk my team menang..hahhah...gila glamer time tu..dah le all da bing2 bosses ade..hahahha...semua kata mariam hero..actually bukan hero ek..HEROIN..air gun yg digunkan quite berat wo..sbb dia pakai pressure tank kan..tapi larat jugak lah saya angkat menda tu..

masa first game.. i kena shot kat lutut..time tu kitaorang menang jugak..tapi agak lama gak la the battle..huhuh..after kuar padang..terus p toilet..sbb nak tgok..darah ke kena shot tu..nasib bek blueblack je....tak de sakit sangat,,just sengal2 je..

second game saya adalah orang yang membawa bendera ke base!!(kirenye menanglah kan)..dah touch base tu, still ade orang fire..so kena kat peha belakang!! this one really hurt man!!!tapi mariam azwa ni kan lasak orngnyer buat cool je..huhuh~~~~ semua orang kata saya lari laju..hahhaha...nak buat camne mmg keturunan sprinter..tak gitu kakitah??hahahahha...

3rd game lagi teruk..saya di shot di kepala..hohoh..berdengung otak sekejap..but our team still menang..my sv yang bawa bendera tu..but yang lawak is.. the guy who shot at my head adalah my team sendiri..whahahahahhaha~~~ last2 before balik dia bagitau..sori ek...hahhaha...dia kata..masa dia sedang syiok tembak2..i cross kat depan dia..tuh yang tertembak tu...benjol pale ku ini..hihihihih...

n masa paint ball ni juga..saya telah menjadi seorang nurse..hahha...ada 3 orang injured lah..sbb bullet tu kuat juga..if xpakai lengan panjang n kena tak skin..INSYAALLAH..terkeluar kulit..so,mmg b4 p sana i was assign by my boss to be the nurse..sbb saya kan ahli PBSM yang berjaya...hohoho~~~walaupun dah lama dah x buat first aid nye menda ni..hihihih~~..kesian mandip,dia punya lengan darah2 lagi.. mariam azwa cuci luka n then balut la..huhu~~macam tak caya je..but i boss sangat terkejut..hahahha..lepas tu dia kata u can be a qualified nurse,,,dia tak tau padahal lesen firstaider i pun dah mati setahun lepas..hahahahah....ade orang paggil doktor2 lagi...hahha...jadilah..sbb xdapat nak jadi doktor sebenar..hahha

sbnrynye ada banyak gambo..tp belum transfer lagi..mext time la ya...saya nak rekemen kan..game ni sangat best but painful..hohoho

Friday, November 24, 2006

sabtu is coming

sebenarnya banyak nak tulis tapi macam malas + xdapat berfikir time ni..just hope kat luar tak hujan..
btw,esok i p menembak!!

Wednesday, November 22, 2006

tomorrow is coming

alamak.. matilah saya!!! esok saya perlu menunjukkan menda yang masih tak sipa lagi.. the die position..saya kena buat supaya dapat baca die punya position and boleh detect kalau dia tersalah letak ....matilah.. ni ingat nak buat kerja ni kat rumah pasal, kalau kat opis ada tenet..hahaha tenet saya akn mengadap tenet!! hahahha...oleh sbb itu saya perlukan doa dari kawan2 dan family saya supaya dapat menyiapkan die position ini dengan berjaya..ni baru jer 50% daripada die position tu yang saya kena buat..dan kalau nak tahu,,,ia adalah 2% daripada PBI!!! maksudnya PBI adalah satu projek yang sangat beso..huhuhu~~~
oklah saya sedang nak balik ni..hope dapat mencari ketenangan dirumah..huauauauhaha~~~~~~~~~~~

Tuesday, November 21, 2006

today is today

What is da day of today?? today is tuesday.. tomorrow is wednesday,,,...haahhah~~~harini my supervisor xde..so keadaan menjadi tak terkawal..hahha..on suft da internet je kejenye!! nasib baik kerja macam ade gak lah yang jalan...walaupun hanya sedikit je..apenak jadi with mariam azwa?? kawan2 i need ur support..hahhahah...~~~

sekarang dah bulan 11,,jap je lagi dah nak bulan 12, heboh betul sekrang ni pasal orang kawen ek,, even my housemate pun dah nak kawen 10/12 ni kat tanjung karang..nak pegi ke tak ek?? xtau lagi lah nak p ke x..n then i heard jugak kawan saya nak betunang this disember...alamak...then heard heard lagi my frend nak kawen tahun depan...ayoyoyo..saya dikelilingi oleh orang2 yang nak berkah win la pulak...huahuahuahuahua...

xpe2, hidup mesti terus walau ape pun terjadi...hehhehe~~~

Friday, November 17, 2006

Friday's story

today is friday..so that's mean tomorrow should be saturday!! yeah2 holiday!! boleh pulun tdo + basuh kain yang meninbun,,

tadi my report was accepted by my boss..sbb mmg petang ni dia ade meeting dengan GM, so..xde pilihan lain lar..dia kena gak present report tu!!hahahha..lantak p lah the result of the meeting..sbb that meeting adalah my penentu!! maksud my boss akan present apa yg kitaorng dah buat..so, its depends on how GM la.. dia nak ke xnak kat kitaorng ni..huhuhuh~~~ but saya xkesah lah sangat.. sama ada i get this job or not..biarlah takdir menentukan segalanya aicheh...the important thing that, i've tried!!kan..walaupun xberapa nak bersungguh2,,hahhaha~~

eh,, tetiba saya terfikir,,,how long saya akan kerja kat sini?? sampai bila saya perlu kerja?? jauh dari family ku sayang..rumah ku yang terchenta..sampai bila ek?? sampai bila duit nak jadi banyak sampai tahap kita dah tak perlu kerjA??? for me ape yang di katakan asset adalah apabila kita mencapai tahap dimana kita boleh survive idup walaupun kita xkerja...maksud money keep on coming to our pocket walupun tak kerja.. that is ASSET!!ok kengkawan!!!...bukan lah kalau org kata ade rumah beso is ASSET!! that was totally wrong bebeh!!!kalau macam tu nak orang kaya that is rite!! orang kaya that full with hutang..hahhaha...but kalau dia beli rumah tu without hutang..then, not orang kata yang full of hutang la...hahhaha..

so kawan-kawan...start to plan and think about our Asset..ok!!.hhehheeh~~macamne pulak la mariam azwa boleh terfikir sampai tahap tu?? hahahha...

Tuesday, November 14, 2006

selasa's story


selasa's story ke?? xkot.. hahhaha...saje je xde pe yang di ditulis..

This is my new anak sedara..nama belum tahu lagi..but, yeop+kak long kata should be mohd akmal..penat saya bagi cadangan mohd anfal, tapi tak jadi kot..xpe2 i will name it for my son nanti..aicheh...ye lah tu~~~~..total up, my anak sedara sudah 13 da..tu xmasuk lagi if my bujang2 sis nyer anak lagi..and plus my anak2 lagi..huahuahauhauhauh...mau dekat 20++huahauhuahua...xpe2 MERIAh-meriah...


ini adalah tangan saya yang kebiru-biru kerana tersepit di pintu kereta kak idah..bagaikan nak putus jariku di saat itu..huhuhu~~~sakitnye tuhan saja yg tau..sampai harini still lebam..semalam bengkak..hahahha..


ni pic sampingan saja..sbnarnye time ni nak baca msg dari kawanku,namun tersilap tekan..terambil gambo pulak..btw, kat kilang ni ada locker untuk simpan kasut as show la..siap ade mangga ade pasword lagi..huhuh

Sunday, November 12, 2006

di rumah kak uda

harini saya p umah kak uda.sbb mak mai sini..mak betolak dari teluk intan jam 10 pg..saya yang kompiden kasi tau mak akan bertolak pada jam 1130..so kunun2 akan sampai pada waktu yang sama lah..tapi saya ni perelit-lit..bangun dah awal gak..basuh kain yg banyak..then kemas2 sikit..tup2 dah pukul 12.. pukul 1230 baru bertolak..mak pun dah sampi sh alam masa tu..hahaha..apelah uwa ini..

petang tu saya p ke umah ayah andak,wit ramai2 lagi kaum keluarga. total up 16 orng. p tgok my kazen yang ade kenser..kesian nye tgok. dia kecil2 lagi dah sakit teruk..tu lah ALLAH maha kuasa lagi esa.tapi nampak macam dah ok sikitlah dari dulu..sbb masa tgok dlu dia kat hospital..SYABAS juga lah pada my lil kazen ni.tabah betul budaknya!!
marilah kita doakan semoga dia cepat sembuh..
~~AMin~~

Thursday, November 09, 2006

final day for PBI

adalah saya ini mmg mudah lupa?? hahah~~ nak story ni..
tadikan saya telah membelanja VIKEY+LAWNEY+HB LOO makan di BIG GREEN LEAF!!..xpasal2 je i have to belanja dia org(=_=)...come on lah..manade kuli belanja boss..tuh dah nampak sangat merasuah nyer kan..huhu~~tapi kan conflik gile masa nak pilih tempat nak makan..sbb my sv ty vegetarian..boleh pulak vegi masa lunch je n then masa kat opis je..huahuahuahau...lawak2...ape2 jelah org3 zaman sekarang..

so, dorang suggest kan makan kat kedai vegetarian, n the kedai is orang cina punya!! AIYo..teringat kedai vegi tarian yang dekat teluk intan tu..depan kedai barang kak yang..isk3..xsanggup rasenye nak makan kat siru..walaupun dia xde pork or any meat..or even onion n garlic..so.. i just said that im not comfortable if we a going to eat there.. banyak kali dorang ajak gak,,, buat i dunT want...lastly go to big green leaf.. it is a indian restorant..but i penah makan kat situ b4 tis masa kat philips...wit bos2 melayu..
ooohh..then tak pelah..sbb kat kedai tu ade lambang HALAL from JAKIM besar giler..so should not be worry la...hehehhehe..

total up rm30 for belanja dorang..nasib bek murah je..hahhaha..uwa bayar dengan happy...hehhehehe....

Wednesday, November 08, 2006

PBI



POST BOND INSPECTION..THE REPORT THAT I BEEN DOING RITE NOW..XDE PAPe nak tulis..cuma nak bagi tgok je..huhuhuhuh

this is how the prototype looks like..huahuahuahua..

btw, ive got my bisness card!!

Tuesday, November 07, 2006

presentation



hai.. harini.. seawal 735 dah sampai opis.,sebab kena hantar my house mate pergi FAMILY STORE dekat depan rumah tu,,,

dan seawal 745 pagi juga saya dapat email from my boss.. walau!!!pagi2 dah mengganu konsentrasi ku...aicheh... lets see the email first...

btw,, korang nampak ke email tu?? kalau xnampak..nampak2kan lah..hohoho.. boleh pulak dia nak review workbook tu. dah le orang lain anto hari jumaat yang saya hantar hari isnin..INI tak adil!!! aicheh...

setelah prepare ala kadrun,,saya pun p lah opis dia yang 5min walking from my ofis..jauh wo...penat lak..ade naik2 tangga lagi..then sampai kat bilik dia dia tunggu dah.. sbb reach there around 825..ayak!!already late for 10 min...that is bad impression mariam azwa!! never do that again ok!!huhuh~~~

samapi2.."""ok, lets me see your work""huhu~~~ then buka lah pp i yang ada 78 slide..banyak wo.. almost 1 week saya struggle nak buat menda tuh!! dengan stay backnyer..huhu~~but stay back pun ada maksud kuikuikukui,, menghapdete blog ni gak..hahhaha...

da presentation took about 1 hour,,u all think lah 1 hour u know..talk..talk..talk.. my tekak oready kering ma...dah le tekak tengah perit ni..huhu~~my boss pun tanya soalan tak hagak2 nyer.. yang i usually give answer like this ''''im not sure about it"""hu~~~ bijak2 mariam azwa bijak.. not sure konun...

oklah.. i still remember what he had said... u need to know everything u know...because u r the vision expert..walauwey!!!can be xpert ma???,,hhahahha

Monday, November 06, 2006

opis...

haiyo.. saya manyak malas la..saya mau pulang dah.,..penat lah keje ni.. kena buat report for post bond inspection..walhal projek nyer pun xsiap lagi.. ape yg nak ditulis pun xtau la kat dalam repot..huhuh~~~
kini,, hidung dah macam nak berair..+mata dah panas2+ tekak dah pahit...jagan demam sudah lah .. i need to submit this report before thursday..hukhukh

Saturday, November 04, 2006

sabtu

bila hati gelisah tak tenang,
tak tentram
bila hatimu goyah
terluka,
merana
jauhkah hati ini dari tuhan

dari ALLAH
hilangkah dalam hati ini zikirku, imanku

hanya dengan Allah hati jadi tenang
dengan mengingati Allah

hilangkan semua kegelisahan
cukuplah hanya Allah hati bergantung dan berserah diri.

Friday, November 03, 2006

esok sabtu..harini dah sabtu


esok sabtu..namun mariam azwa macam nak p opis buat kerja..kat sini ada tenet yang boleh mengisi masa lapang..hohoho..

sekarang jam 832mlam..mariam azwa masih di opis..buat ape pun xtau..negh3,,lepas update ni nak balik lah saya..heheh

harini xmo banyak tulis.. nak kasi tgok gambo je..macam cerita bergambarlah..hahhaha

rumah saya pasang panjut


ni masa hari raya..xsemua ada..

saya minta maaf dengan mak dan abah

saya kena bagi duit raya


rumah saya tahun ni, cat aras bawah je aras atas mak suruh kak idah kawen cepat..so,dapat cat baru..huhu~~~


tinggal 3 jer anak dara Hj Yazid + Hjah Fatimah...cepat2..semua single n available..hahhah~~~


malam hari raya..abang nawir dah sampai..belagak je nak pasang mercun roket..last2 xjadi pun..apada..hahhahah~~


uwa ambik gambo depan sekolah..windu sekolah kunun~~~


uwa share ngan kak yang belanja KFC untuk bestday adik(fadillah husna)malam raya ke-3


saya p open house iziani...wit convent geng..hohoho..banyak gile cakap masa tuh..hohoho


belanja hija+iziani at chiken king..


dah lewat baru fariha and adik2nya mai..


balik senawang on sunday..mak bekalkan mempelam n telur bawa balik..~~~saya terharu~~uhukhukhukuh..

THe End..

selesai dah hari raya nyer cita..so para org yang dok complain nak tgok gambo raya..no more complain2 ek..hahahahah~~~

Thursday, November 02, 2006

vios bateri kong??

huahuauha...saya ada story besh ni..huhuhuh..oklah alkisah..smalam saya stay back kat opis sampai jam 8 sbb ade kerja yg xsetel2..even harini pun stay back juga,,,then after jam 8 saya pun telefon lah my opismate..sbb nak makan sama kunonyer...then dia kata mai la rumah athikah...sbb 5orng my opis mate ade kat sana..hoohohho..then saya pun chow dari opis..then singgah p kedai mamak tapau roti planta then menuju ke rumah atikah..

sampai sana makan2..then mulalah operasi..kereta kawan TOYOTa vios yang baru dibelinye telah mengalami sindrom bateri kong..bayangkan baru je agak2 dalam 1 bulanbeli bateri dia boleh kong?? apakah toyota sudah tidak bagus???huhuhu~~~ setelah itu semua anak2 dara+ i mak dara di tempat kejadian memikirkan apakah yang patut di lakukan..

but at first mmg xtau pasal bateri+xaspek pun bateri punya problem..huhuh~~ ingatkan pasal key..sbb everytime dia nak start kereta..alarm bunyi then nak kuci kereta pun alarm bunyi..so para engineer ni ingatkan ade problem with the key lay..carilah manual kereta itu..tapi xjumpa solution pun..

semua orng dok piki..kawan2 yang pakai keta toyota..kemudia saya pun teringat abg alang(abg ipar)dia ni makenik,manatau dia tahu..try call xdapat gak..then teringat yg my kawan ade bapak dia pakai altis..cal2..dia pun xdapat membantu kerana he never faced tis problem b4...lawak jer call my pren ni.dah le saya kasi cakap dengan atikah tu..boleh lak dia wat lawak bang- ang..huhuhu...

setelah itu..kami call test engineer dari onsemi..huhu latip namanyer..dia kata kot2 bateri, then dia kuar my beteri my mr red saya!!nasib bek tau pasang balik..after that dia p beli batri kat mesra..silap lak tu..kepalanya xsama..huhuh~~~terkecil dari saiz asal..maybe vios has special bateri kot...then terpaksalah buat contact untuk bateri tersebut..mintak wire dari rumah depan then belit2 kat connector tu..then boleh cas the bateri..huhuhuh~~

alamak.panjangnyer dah tulis..oklah baibai..nagntok lah..huyoo..keje banyak wooo

Wednesday, November 01, 2006

gelang si paku gelang

Gelang si paku gelang,
Gelang si rama-rama,
Pulang... marilah pulang,
Marilah pulang bersama-sama
Pulang... marilah pulang,
Marilah pulang bersama-sama
Kalau ada sumur di ladang,
Bolehlah menumpang mandi,
Kalau ada umur panjang,
Boleh kita berjumpa lagi.

dunno why la today keep on singing this song....ada ape2 maksud kah??