Tuesday, October 31, 2006

smua tak bes

haiyo..sikalang saya manyak susah ati lo...wa punya contract sulah mau habis lo..mau sambung ka tidak lo...wey cepatlah dapat kerja lain yang better then tis..aicehe..macamlah mariam azwa ni pawe sangat,,

btw..pagi tadi saya telah melanggar kereta org depan rumah saya!! syyy..syyyyyyy..sss...jagan cakap kuat2..saya terus blah aje tadi..hahhaha..ketika merebes kereta saya tadi..saya tidak perasan pun yang pakcik tuh park kereta dia kat luaq rumah..tapi macam xde papepun...saya pun malas nak turun kereta tgok..tadi tgok pun..xde pape...hahhaha..so korang jgan kecoh2 ek...

sekarang ni waktu break..namun saya xpergi break..sbb berat saya dah naik semula..so.. kena control...nanti ade orang panggil saya..wey gemok.. watpo??hahahahha...so,, if i slim shady..xdelah orang pangil gumuk...wahahhahah...

oklah..mau ke surau.. tdo.. da~~~

Monday, October 23, 2006

SELAMAT HARI RAya..

ASSALAMMUALAIKUM..
di kesempatan yang tak beberapa nak sempat ni. saya ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRTRI
maaf zahir dan batin
kepada semua..
ampun maaf dipinta diatas segala kesilapan+kesalahan yang di senajakan atau yang tak disengajakan.
semoga aidilfitri this yer lebih bermakna from last2222 yer...
kepada semua kengkawan,jemput datang rumah... saya bercuti sampai ahad ni sahaja..hukhukhuhuhk

Friday, October 20, 2006

last day

harini.. last day keje b4 pulang ke kampung BERHARI RAYA..huhu~~~b4 pulang ke teluk intan mesti ada list yang kena buat..so lets check my list..ahhaha

1. kueh raya - almond lundon
- mariah carey
- iskerim
- sarang semut
- seroja
- almond apenteh
2. kereta - pam tayar
- minyak hitam
- air bateri
- air coolen
3. bajet - duit raye mak abah
- duit raye my anak sedara
- touch n go nye top up
- minyak full tank

wahahha..banyaknyer list ku ini!!! hope xde yg terlupa..tak sabarnyer nak balik packing barang..walaupun xde baju raya..hahhaha..xcited mmg wajib!! hahahahha...

oklah, dikesempatan ini saya nak ucapkan

selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahhir dan batin kepada semua yang kenal saya..mmg banyak salah dan silap saya kepada anda semua..huhuhuhuh~~~ kire 0-0 lah ek...

Thursday, October 19, 2006

penat!

harini adalah hari saya termiSS sahor..B4 tis xpernah miss pun..hahhaha..ini adalah disebab kan oleh kepenatan saya menawaf pasar di ampangan malam tadi.. dan ditambah juga dengan kawan2 saya yang selalunye akan mengejutkan bersahur tidak mengejutkan saya..adakah bermakna DORANG pun TERMISS sahor seperti saya??hahhahahah....

oklah..semalam went to bank.. ingat nak p tuka duit lah kan sbb RAYA is coming!!lagi 5 hARI jer wey!!! so,time break tulah i p bank.. first p bank BSN xde duit baru!! yang ade duit lama..isk3..xbeslahkan kalau nak bagi dak2 duit raye dengan keadaan duitnye macam duit apek+nyonya di paso!!siap bau2 ikan lagi..hakahakahakahak....~~~kalau boleh nak kasi yg keras2 ade bau duit lagi...hohooh.. then p la memecut ke BCB pula..punyalah lama tggu turn!risau gak kot nanti xsempat nak balik opis..kat situ pun xde duit tuka yang baru.. yang ada untuk rm 1 jer..hukhkuhukhkuh.. syahdunye rase diriku...ahahah..xper3 usaha tangga kejayaan.. after opis hour, p la balik kat bsn.. then cucuk rm 40 sbb nak tgok dapt duit baru ke x..YEAyyyy...duit baru!!ingat nak kuar banyak2 kalilah kan,,sbb nak duit barunyer pasal.namun apekan daya,,mariam azwa berhati lembut ni xjadi pulak sbb org Q kat belakang punyalah ramai..kesian lak kat dorang..hahhaha...xpelah today p la kuaq lagi duit..hehehhehe...disbbkan semalam keluar waktu break.saya pun pulang ke rumah pada jam 530 ptg..heheheheheh

isk3.. tak sabarnye nak balik kampung tis sabtu..tapi nak kena p.....boss datang!!!

huahauhuah..ni baru dapat sambung ni,,,hohoh,,namun keadaan sudah tidak seperti pagi tadi..someone let my moral down 4 2day!!hukhukhuk.. rase macam nak berenti kerja jer!!! tiddaakk..
alah, just wait jerlah the termination nyer surat dari my boss..hahhaha..
tadi ade mamat ni datang tanya..

what r u doin mariam??
a: sedang try coding ni
so, still leraning la
a:can say like that la.. becouse,still waiting for the real image..
ok2..how long u being working here??
a:about 4 month+++ lar
u should go to the line and help them..not just sitting here,,,
alamak.. cannot write panjang lagi,,sbb waktu break dah tamat,,,hahhahaha,,,tapi rase nak tulis panjang-panjang..hahahha...oklah.. selamat hari raya

Tuesday, October 17, 2006

~~~macam macam~~~

aloha...buat pengetahuan semua last weekend banyak yang terjadi pada diriku..ok2..pada petang jumaat itu saya telah ke UKM unutk berbuka puasa with kef n opy.. sayang sekali jamee tiada disisi..di berbuka wit bf nye kot.. xperlah..JAMIE>>daku windu kamu..huhuhuh~~
dalam 5ptg dah cabot dari opis.. then p amik spek kat MENARA optometris.then pecut p UKM aicheh..mariam azwa pecut?? lawaks jer..hahhahah...sampai uKM jumpa OPy + kef..kami pun berbuka puasa di KEnny ROges MInes..opy yang oderkan sbb uwa xtau oder!! thanks opy.. then cita2+ ngadu+ ngumpat2+gelak2..macam-macam ada!!..sonot bangat!hhahahah...

kemudian setelah... bersukaria n then jalan2 kat mines yang dah lama tak p tuh..huhuh~~windu tempat lepak tu..hhahahha..
then pulang ke UKM lepak di bilik LIDA my fren masa sekolah convent dulu.lama tak lepak dengan dia ni..huhuhuh...n that malam jugak skit2 ati with my fren yang jauh di mata..aicheh...
oklah..everytin under control...then esok nyer p jalan 2 kat mid veli..ingat ada banyak barang le nak soping.. padahal..xde ape pun!!hohohohh,,,beli beg letak telekung je..hahhaha..then p pasa malam bangi!! beli tudung kalae puteh!my faveret color tu!!hahhaha.. then balik ukm tdo,,, then bangun sahor,,,<<>>hahhahahahha

lepas tu petang ahad p PKNS konun nak cari beng yang haritu ade bekenan kat sana..seklai dah xde jual pulak..keciwa sangat saya ni!!hihihihih.. then masa nak balik senawang, jumpa kawan lama juga..then dia nak ikot pulak balik senawang..katanye nak tgok kilang saya yang tersergam indah..hahahhaha.. then dia followlah sampai ke sanawang n then buka sama2..after buka sama-sama dia pun balik shah alam semula...

tamat lah kisah saya berhujung minggu di ukm yang dah lama tak pergi..windu rasenyer kat sana...huhuh~~masa malam tu nampak dak2 jalan kaki p masjid semayang traweh.. teringat saya and my roomate yang pitam2 masa sembahyang teraweh dulu..hahhaah... opy ko mmg buat lawak lah masatu!!hahahhah...pitam sbb penat jalan laju.. sebab orang dah azan time tu..hahahaha.. lawak3,,,

Friday, October 13, 2006

uwa practice karate..huhuh


huiyo...uwa tepok sekali je terus lalat tu mati!! mmg ade darah pahalawan karate lah kata kan..hahhahha...hentah macam ne lah boleh ade lalat dalam kilang yang fully air cond ni???dah le siap kena ade super duper clean room lagi...isk3..makhluk tuhan ni kat mana2 pun boleh idup..huhu..

so, harini macam biasalah..still wat menda yang sama dengan semalam...hahha..bohsan pun ada..penat kire koordiate2!huhuhuhu..

btw, disbbkan banyak orang compius dengan post saya semalam.~~~~(<<---ini opynyer pasal lah ni...kakandaku semua dah jadi kompius..awhahahhahahahha))).~~~~jadi..harini saya nak buat declaration lah...saya xde sangkut paut dengan kisah INa MAwi tu...dalam kes ni pun xde mawi mahupun diana mahupun marsha mahupun zamarul,,hahhahahaha,,yang ada cuma INA naim,,,yang berwajah manis..namun gile glamer....hak3...ape yang mariam azwa merepek ni..eh..tapi tamat lah sudah kesah ina mawi disini~~~kuikuikuikuikuikui...,...jangan lupa dapatkan buku luahan rase hati ina naim di pasaran..ngeh23,,,,

to kak itah n kak idah..thaks sebab memberi moral sapot..aicheh..xterforget gak untuk opy(cis..glamer lagi ko dalam blog i ni)..hahhahahah,,ape kah yang cuba mariam azwa katakan ini??hahhaha..merepek2 jer...
dah le cukup takat ni ek..

Thursday, October 12, 2006

uwa tak terkata

guest what.. semalam i just deleted my most most best frend punya fon number dalam my HP..for me if i deleted someonenye number means that i am the so the angry lah..hahhaha...but korang tau x, after i delete tetiba when msg dia sampai... nama dia still appear kat hp!!wahahaha..macam cerita the Phone eh..yang ade dak korea comel yg jerit tu~~~AAAAAaaaaaaa''''''''''''''''''..... jeng jeng jeng... sebab nyer no dia still ada dalam sim card..thats y lah..hahha,,,nampak na xbuleh delete nama dia..aicheh...sdapkan ati sendiri!..hahaahhaha...

alkisah sbb ape saya sangat angry wit tis frend kan sebab.. ada seorang minah yang opy cakap macam

~~~~~INA MAWI~~~~~
tu opy yg suh tulis...tapi biler di pikir2 semula macam ade kesahihannya..huhu~~~~so, uwa siapa? diana RAfar???ngehngehngehngeh....apeda opy... minah ni kind da tanya soalan yg agak sensitip lah kan..tapi sbb uwa yang cool ni...jawab selambe badak je...janji i tell da truth!!! kan....
dah lah bulan2 pose ni x bek la nak kata2 belakang kan.. so.. buka semalam kami buka diluar kat man tOM YAM sedap bangat tom yamnyer... so, sesaper yg nak mai seromban boleh la i bawak u all p sana..tak tipunyer sedap!!!!....
<<<--ni lah gambo buka di man tom yam..sengeh giler tapi hati dalam sape yg tahu..hukhukhku

Wednesday, October 11, 2006

mariam, u have 2 learn it fast..

alo ha...huhuhuh~~~ harini kerja macam biasa...tapi my supervisor nak i blaja cepat sikit..maybe my progress is to slow kot...hahaha..but what to do...my leg is tak cukup panjang ma..like org lain..wahhahahha...if i lari pun sama dengan org lain yang berjalan 0.9 km/j...hahhah..MAsyaALLAH,,ape yg ko merepek di bulan ramadhan yang mulia ni???

weyla..today dah hari ke 17 ek kita puasa...AlhamdulilLah...so far ok lah..xpenah miss sahor lagi..Cayalah mariam azwa!!! siap jadi tukang kejut seluruh rumah lagi...hahhaha Terima kasih lah kepada mereke2 yang ghajin call2 masa sahor 2 eh...BEESOOO pahala korang..hehhehehe...

and then, sekarang ni ERE rentak music terkini dah setat pasang lagu raya..pergi kerja lagu raya..balik kerja lagu raya,,ayoyoyoyo...Saya MAu balik My kampung lo...but lagu raya sekarang ni still xdapat celen lagu raya doooluu..doooluu....maybe lagu yang kita suka tu keluar even masa kita belum lahir lagi...untill now..still ever da green gitu...huhuhuhuh~~~~

isk3..raya lagi 2 minggu..baju raya satu xder,,,jeans pun xder,,,isk3,,,hello mariam azwa..ko nak raya ke x ni??hahhahha~~~ yok yok oo~~ jer macam nak sopin2 raya dengan jayanyer..but tinggal lagi seminggu jer..ingat nak p cari kain lah satu...kale aper ek?? any suggesstion??...biru chelsea??merah?? kuning?? tis yer ingat nak cari kaler hijau lah...xpun biru..tapikan biru macam baju konvo..kuninglah..ke pink...aaayyoookk...mariam azwa compius!!ahhahahaha

btw, today ada orang ajak bebuka puasa kat luar..tapi xmention kat mana...kirenyer ni macam persatuan engineer muda di ONSEMI ni kot yang nak organize buka pose..lagi pun baru tadi dapat emailnyer...kena pergi..mana tau ade mamat ensem ker..boleh gak mencucikan mata mata..hahahha..ISK2 mariam azwa, bawak3 berinsaflah anda di bulan yang mulia ini...

eh,,panjangnyer saya dah taip..macam xhengat pulak..ahhaha..saya ni memeg suka menaip..walaupun selalu salah eja..hahahah...xkesahlah..janji saya dapat tulis gak,,

p/s: oh..kat setting rupanya nak letak Anonymous untuk post COmment..chait..patutla..huhuh~~oit, opy, lagi apakah kelebihan blogger ini?? ahhaha

Monday, October 09, 2006

uwa bersalin? hehhehe

jeng..jeng..jeng.. uwa bersalin!! hahahha...tangan saya terkena air panas dulu telah pun bersalin kulit..geli saya melihatnyer..walaupun saya juga yg suka kopek2 and tarik2 the kulit..
pagi tadi my boss yg sangralah concern telah bertanyakan ttg tngan saya. itu...dia kata dia nak gajikan i maid lah..hahahahha

sementelah itu..saya punya hidung pula telah ditumbuhi oleh satu jerawat yg amat beso...telah menyebabkan saya kelihatan seperti uwa da clown..hukhukhku.. and ada kawan saya yg amat berminat nak tgok jerawat saya ini.. dengan iklas hati saya pun uploadkan gambar ini..hanya unutk mu sahabatku...wahahahhaha...btw, my boss jg tegur pasal my jerawat ni...dia pun risau kalau2 masa raya xilang lagi..hahhaha...


kesian kat saya kan..hukhukhku..doakan kesihatan saya disini...amin~~~

Thursday, October 05, 2006

uwa.. hmmm

asslammualaikum...hehhehe..semalam xsempat nak update ni blog..kunun2 sibok lah kan..hohohoho...so, today,, nothing happen,my boss just come in to my place and have chit chat wit me and my superviser..hahhah...i dunt think that can tahan tis kind of tension la...even saya hanya gelak2 and sengih2 sahaja,,, ketika saya mendengar ceritanya tdi..

rite now.. this lab is emptyla..because semua org pegi break..and me can not go 4 break..sbb kalau p break..xbuleh balik awal..hahhahah..jadual ketika bulan puasa di onsemi ini..

IF working in break time
THEN
can go back at 445
Else go back at 530
End if
begitulah seadanye jadualnyer,,,so.. saya pun stay lah lak lab ni..boleh jer kalau nak tdo..but..layan tenet lah jap..hhohohohohoh..
btw, lupa nak story about my friend yatee,, smalam saya call dia.dia kata dia dah berenti keje dah..yalah degree Holder buat ke marketing..like jual2 dari rumah2 tu,,,basic pun takde..keje ikut kehendak hati...huhuh~~ xperlah yatee`` tu pengalaman hidup..manatau after tis ko keje jadi manager kilang Nestle ke..hahahhaha...
kelihatan uwa sedang melepek lepek kan kepalanya di atas meja besi..~~BEST WOO~~ kena pp sejuk je rase...hahahha

Tuesday, October 03, 2006

uwa keseorangan


hehehehehe,,harini saya seorang diri di advance manufacturing technology lab..my sifoo MC pulak to day..tapi semalam dia dah pesan suruh sambung belajer HALCOM7.1..he said 'if u got any issue..u write it down, and ask me,, dont keep by yourself ' hahahha,,nampak sangat saya ni tak cakp bnyak dengan dia kan..hhahhaha..bajet semua paham lah..padahal..sepatah haram pun tak tahu,,,just follow the example je,,,huhuhhuh~~~

semen telah saya solo da molo kat dalam lab ni kan..sayapun telah mengambil gambar using yang cinonit hp namun ia perkasa..hahhaha,,,,so..tgoklah my work environment yang ntah pape..

ni keadaan AMT...khas unutuk orang yang advance...tapi i ni advance kebelakang..bukan ke depan..hahhaha....gelakkan...


eh..gadis comel mana pulak tu..berbaju kuning tu...hhahhaha..ni lah tempat saya di lab ini..tapi ade cubicle dekat opis..but,, xrajin dok sana..sbb..etah..xde sebab!hahahha

minah control muka marah sedang buat kerja(sambil idong nyer kembang..awatnya??)..hahhaha....ni baru jer lepas dimotivasikan oleh my office mate...alamak...sakit tekak ku..huhuhuhuh...

Monday, October 02, 2006

tangan uwa tembam??



isk3..ade ke orang kata tangan saya ni tembam?? kiut gle cam tu dia kata tembam..silap tgok kot dia tuh,, tu time kena air panas lah..tangan pun mengembang!! hahahhaha....aper2 saya xkesah..yang penting tanganku+ kuku ku kiut..hahahaha..

<<-- pic di ambil setelah tanganku dah ok..tapi Kesan MERAHnyer masih ade!!wey,,xkan dia xilang kot?? habislah HARga HANtaraNku Pasti kuranng..wahahhaahhaha....
p/s : penat tahan napas nak amik gambo
tangan ni..sbb xnak kasi tembam lagi!!~~huhu~~~~~