Friday, September 29, 2006

uwa ade hadiah di bulan ramadhan

huk3...buat pengetahuan semua.. malam tadi saya telah mengalami kemalangan dengan air panas..hukhukh..ketika sedang ingin memasukkan air panas ke dalam termos..saya telah mengalami kecuian..dan telah tersiram dia air panas tersebut dia tangan saya..
sangat lah pedih tuhan saje yang tahu..
hukhukhukhuk..
berbagai kaedah yang disuruh untuk mengubatinya

1. kak rina = letak tangan dalam peti ais
2. kak rina = tuam dengan ais
3. kak mas = letak minyak rambut (belcream<<..mana nak cari)
4. kak mas = latak minyak gamat
5. lin = padan muka katanya
6. dati = letak kicap
7. kawan2 lain = ubat gigi, p kilinik..
dan ber bagai lagi..hohohoho

okalah..harini dah macam ok sket..walaupun gak pedih..huhuhu
ni lah keadaan sebenar..hukhkhuk

Wednesday, September 27, 2006

uwa dibulan puasa

harini hari kedua berpusa di senawang..hurmm...so far okeylah..tapi kerjani pernat sikitlah..

harini..my boss datang lab..dia beri berita yg entah nak kata best ke tak ek..but for me it is really a pressure..hahhahha...

harini..boss nak i+vikey buat postbond inspection project and come out wit prototaip tis mid october..alamak..dielah~~matilah saya...

harini...mmmmm...xde moodlah..huhuh~~~
saya harap saya dapat jadi macam katunla..bestnyer...boleh buat ape jer..p/s: gamba adalah crita yang best..hahhah

Monday, September 25, 2006

uwa dekat rumah~~

uuuwwwwwwaaaaaaaaaa...dekat rumah!!! yepie..seronoknyer!!! macam xnak baik semula ke seremban esok..huhuh dah le naik bus lak 2,,penat2..

semalam p pekan wit kak itah+kak idah+emak..g kedai patel..membeli SET KERUSI,,huh~~~ade 8 tu,,sbb family saya semakin beso..so, terpaksalah beli yg ade banyak kosi..sat g xmuat lak..hahha...lepas tu saya telah meng PAU mak saya carpet..hahhaha..comel carpet tu...ade nombor lgi..huhuh~~

oklah,,saya sangat ngantok..tunggu YM pun xde orang yang sedang online..oklah, tdo dulu..eh..jangan lupa niat pose ek..huhuh~~

Friday, September 22, 2006

i was scolded

apakah malang nasibku?? di scolded..ye ker?? bukan di beri lecture oleh my senior..hahahha..tapi mmg saya tak tahu apa yang ditanya olehnya..hahaha

oleh itu,, saya ingin menyatkan bahawa..saya mau berenti kerja!! wahahha,, penat otak ni~~

oklah.. SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA WARGA MUSLIM.. SEMOGO RAMADHAN KALI INI LEBIH BAIK DARI SEBELUM NYA...

>>>sebenarnya nak cari lirik lagu yang..ku mengharapkan ramadhan kali ini lebih makna,,,agar dapat ku tempuhi dengan sempurna.....tapi xjumpa lak..sape ade??huhuhuh

Wednesday, September 20, 2006

uwa PANdai!!

MINESWEEPEr!!,,,yeah..yeah..uwa dah pandai main menda ni...hhahah...walaupun sebelum ni hanya klick2 jer..tanpa arah tujuan..tapi sekrang dah tau tujuan dia...thaks Vikness...huhuh~~~dia yang ajar,,walaupun sebelum ni suhaib ada ajer macam ne..tapi xdapat tangkap..hahhahah...kiirenyer kalau bosan2 boleh lah main ni..hahhahha~~~

harini boss xde!HB loo pun xde..<<--org yang mengajar saya.so senang atilah sikit.tapi tak tahulah esok dia pulang akan marah saya yang malas ni..hohooho~~~ sekarang uwa kekeliruan..aicheh,ayat xtahan punya...nak balik kampung macam ne ni? nak taruk my mr kelisa kat mana??uish..susah ni..nak drive ibunda ku tak bagi pula..oyoyoyo.. manyak penin kapla la dey..

tak pelah..pepandai lah nanti..hehheh..oklah..dah xtau nak tulis apa dah..penatlah membaca manual ni..huhuhu

Wednesday, September 13, 2006

my new beg..bowling..pizza..


hMMmmm...to many thing just happen lah...xde pape pun lah..pic di atas adalah my new beg,masa tgok kat kedai macam cun.,tapi bile bawa balik rumah macam "orang tua" pula..hhahah...xkesahlah..pakai jelah p opis..lagi pun rege dia rm 27 je..kire untuk lanyak je lah..huhuh~~~

pic ni was taken masa bermain bowling bersama all AEP for equipment engineer..best gak lah, tapi penat gilo..huhuhu~~~
cuba teke ni gambo untuk apa lak?? ni adalah gambo yang akan ditatapi oleh oleh my GM and all the manager + semua yang terlibatlah dalam bowling tu...i m one of the organizerlah..lenguh gak angkat pizza untuk tetamu..hahah..lawak2..
nanti i will upload more la..heheh

Monday, September 11, 2006

cuaca yg tak menentu

sekarang ni selalu hujan kan masa petang..dengan kl banjir nya..dengan shah alam tenggelamnyer..sistem peparitan yang ntah pape ke yang salah..or orang yang buang sampah sampai parit tuh sumbat yg salah??entahlah..
harini mood ok je p opis..namun uwa lupa nak membawa speknyer yg beso macam doktor tu..huhuh~~~ dah le beso,,kembang lak tuh,,tunduk je jatuh!!hahhah,,xperlah nanti saya tuka lain.hehehehe....
hatiku terasa gumbira kerana mendapat kredi rm90 free dari maxis!cayaaang maxis!! walaupun dia tipu..dia kata dapat rm120..tapi still dapat free kan..uwa adalah antara yang bertuah!!yepiiee...
last wiken p umah kak uda..MASYAALLH..jem nyer jalan..almost 1 hour gak la trsangkut kat sana!!!from xit sewang 2 exit seremban pun lama giler!!perjalanan 1 jam jadi 2 jam!! tensi jer...
oklah..saya pun dah xtau nak tulis apa..esok i tulis pasal org kawen la..huhuh..

Thursday, September 07, 2006

uwa punya labtop boleh IR..hehehe:)

yeppie..laptop saya sudah boleh mengIR..huhuh..
so dapatlah nak transfer gambar from my hp..hehhhehe..uwa gumbira tak terkata..wahahahha...
after tis uwanya ringtone sure mantap lagi bergaya lah...huhuhu...

alamak..sudah nak balik lah..esok..i sambung lagi..gumbira..gumbira,,,

Tuesday, September 05, 2006

uwa pulang traing then p opis..huhuhuh~~~

ni baru pulang dari training di seremban..kemuadian pergi ke kilang konun nak buat kerja yang tak siap2..akhirnya siap juga..tapi tak berapa nak complete..xperlah..esok buat lagi...

ni saya sungguh malu kerana tersilap anto email kepada bos saya..saya silap eja weekly report kepada wekly report..then my boss pun reply kepada saya """ thank you for your wekly report..""siap underline lagi dekat wekly tu..ayoyoyo..malunya saya,,..hehheheh..

oklah,..dah malas nak buat kerja setelah mendapat email tersebut..hukhukhukhuk...
doakan saya tidak difire pada esok hari..ok..

ape2 pun saya sedey..!!!

Friday, September 01, 2006

everthing pun ntah pape la...

isk3...semua benda pun tak menjadi ni,,,apakah yang nak terjadi kepada diriku ini??huhhuu~~~..
bye the way ada email from my fren yang saya sendiri pun tak pasti motif sebenarnye..huhuhu..kompius gak pikirkan..huhuh...dah berapa hari dah dapat email tuh,,,tapi still wondering apakah dia nya maksud..

my friend wrote: lama xdengar khabar..ok ke..xnk msg njmh ke..ke takde krdt...yela kan..hari2 nk kena lapor diri kat pakwe...k la..good luck dalam apa jua dceburi


uwa reply : huhuh...uwa sihat jer...namun begitu tak berapa nak baiklah sbb kerja macam hampeh!!!huhuh sungguh penatlah kerjani...tensi jer...aarrggghhh.... najmah pekabo? eleh, kata org...dia pun tak msg kita,,,huhuhuhuh~~~~
pakwe??manade..ni sedang mencari2 ni..penat tawaf 1 opis tak de pun yang ensem lagi bergaya..huhuhuh~~~yelah gud luck gak la kat najmah...blaja elok2..aicheh..macam dah beso plak..huhuhuh~~do keep in touch eh...


my friend reply : ooh..eh..ingat suhb tu pakwe uwa..yela ..tiap2 ari lapor diri jek kat dia..haha..good luck a


uwa reply: wahahah..lah, kitorang ni kawan jer lah.najmah ni syak yang bukan-bukan jer...awat najmah jeles ker??huhuhu~~~..takdelah melawak jer...hehhehehe...>> oklah.selamat ber archi week..huhuhu~~~


my friend reply :jeles cuma ...... sikit! ye a..sumer benda buat pun nak kena bagitau.. k a tu..kalau da couple trus trg je a nanti k..suhb pun baik orgnyer


uwa reply : ......tak ingat lah..sori...



itulah email dari kawan yang tidak saya tahu motifnya..but uwa ok jer..."""uwa tak kesah~~~""hehehhehe~~ape2 pun saya minta maaf..saya try to elakkan perkara in terjadi lagi..huhuhu...xsanggup terjebak dalam CHENTA 8 segi ni...bahaya..huhuhuh~~~~
harini dah ade task untuk buat ni..kena buat software untuk control light intensity..hahha..how to control la dey???..huhuhuh...isk3,,poning pale ni ha..tolung kepada sesiapa yang pandai tu bantulah saya..hukhukhuk...
ops...tak lupa juga,,,,,SELAMAT HARI MERDEKA kepada MY bELOVED country...MALAYSIA>>>>merdeka...merdeka..merdeka..!!!!!!~~~~~~.........namun diriku belum merdeka...huhuhu~~~