Sunday, August 27, 2006

uwa tak faham dengan orang..............mmmm

hello ha..sekarang saya dekat cc,,,huhuh kat cc..apakah yang ko buat mariam azwa kat sana??huhuh..xpelah..buleh ilang tensi sikit..hahha

sekarang saya sangat confius dengan diri saya,,,saya sangat jahat kah??? saya bersalah kah?? nape ada orang sanggup kata saya macam tuh...amat2 sedey2..tapi disbbkan uwa ni cool..takpelah.. daku redho je..

saya dapat msg dari kawan saya mnggunakan hp kawan saya jugak..dapat msg """gatal""" what it suppose 2 mean??? hello..what is ur problem??mau cari gaduh kah?? saya ni orang cool kak, tak menla nak gado2...aicheh..pandai jer...padahal tak berani pun nak ckp pape..hahhaha...that is MAriaM azwa..Cakap Belakang sangat berani..hahhahahah
oklah..nanti sambung semula..


~~~ini adalah pada keesokan harinya dimana saya berada di opis,,,balik lewat sikitlah..ade keje sikit nak buat ni..huhuhu!!!~~~~

oklah..malas nak cita pasal semalam..sbb harini saya dah ok...bila nak di pikir2kan.."""gua TAK salah beb""...lantak r...lagipun dalam msg tuh tak state kan GATAL ape..can be gatal tangan... gatal kepala...huhuhu...but MARIAM AZWA dun feel any gatal pun rite now..so, tak payah lah nak bersusah ati dengan MSG tuh...hahhahahha... kepada yang terlibat about that..sorrylah eh...BUt msg tuh really make me sedey..:(..but what 2 do life must go on..uhuhuhuh~~~and that msg also tell me how dangeres a women can be...sanggup..kata macam tuh to kawan sendiri,,,huhuhuhu,,,dah2,,,mariam azwa..coo..Cool...Cooll....hahhahah

so, for today story,,harini saya telah dibasuh...direndam..di tenyeh..di sembur...oleh my boSS..huhuh...alamak,,dah 2 minggu ada meeting..tetiba hari ada pulak..huhuh caiq taik telinga cek ni ha..hukhukhuk...macam2 yang di perkatakan oleh boss ku itu..apelah yang akan terjadi kepada diriku...ape2pun..i to be prepared.huhuhu..wang dalam bank mesti cukup nak bayar my car at least 4 month,,,..if lagi lama dari tu,,,terpaksalah menjual pelaburan ASB ku..huhuhu..lelong...lelong..hahhaha

tadi boss saya mengakan bahawa dia worried pasal saya kerana nothing to do..no project coming...so,,"""" u dunt give tis company any impact!"""hahhahah..i just smiling jelah...huhuhuh..well what 2 do...as a boss dia sure risau dengan anak buahnya yang cute ini kan..hhuhuhuh..but..but..but.... masa lunch dia belanja makan di nasi briani gum..hhahaha...entahlah rajin sangat dia belan ja orang hhuhuhuhuh...

oklah..ni ada gambar masa saya pergi ke ONSA traing,,dimana saya seorang saja yg berjaya melepasi kolam itu!!!yepie!!!..huhuhuhu...


aik..uwa ambil gambo dengan cina seksi??hahahahahha



oklah..sekianlah unutk harini..hope esok is better than today..to semua my frend..mmmm..nothing 2 say lah..hahahha...eh,eh,...sayang korang semua..huhuhuh

Tuesday, August 22, 2006

uwa seksi ke opis???

wahahaha..macam ner buleh luper nak pakai camisole(xtau eja..huhuh[singlet])???wahahahha...nasib bek tudung cover..dah le kale ijau..huhuhuh..lawak2..

Sunday, August 20, 2006

u.w.a. kunvo...


hish...nilah baru ada masa nak upload gambo masa saya kunvo,,,

ni gambar masa baru keluar dewan..MY BIG FamiLY semua ada!!(Xcept kak yang)..amacam..ramai x??


<<<-- ni time kat dalam dewan..berdebar2..ahahhah

ni lak masa tak hengat dok amik gmabo jer!

ni pun masa gumbira bergambar..hahhahaha

oklah...saya dah sangat mengantok nih..tak larat nak upload banyak pic lagi..nantilah masa saya kat opis nanti..laju sikit kot nak meng upload..to all my frewnz..TERIMA KASIH banyak2 atas sokongan anda masa saya belajar ni..korang mmg banyak membantu...time saya nagis..time gelak,,korang semuabagi full support..THANKS>>ape2pun..gudlucklah to all

p/s; dah tak larat nak tulis..nantikan..cerita kunvo diepisode yang lain..huhuhuh..


Monday, August 14, 2006

its uwa's konvo???

hehehhe..harini saya konvo..pada jam 1330 tadi masuk dewan..kiranyer oklah..semuanyer berjalan dengan baik..walaupun saya yang tak dapat jalan dengan baik sbb sakit kaki..kasutku tinggi sangat..memerlukan koordinasi badan yang sangat tinggi..hihiihihih..siap melecet-lecet lagi kakiku..padahal dah pakai sock(ehsan kak idah ku) plaster..tapi tersilap tampal lak.so, melecet gak la..after that terus pakai seliper je..~~~ahahahahha...~~

OKLAH..bermula dari awal nak p konvo ni..saya telah pn membeli make-up!!"""weYYllLLaaa...uwa beli make-up..""..abis gak lah beratus beli menda yg akan di pakai hanya sekali itu..huhuhu..tapi beli pun yg asas2 je..eyeliner+maskara+eyeshadow+foundation jer...huhuhu...cukuplah tu..lagi pun tak pakai makeup uwa dah cun..NATURAL BEUTY tu penTing beb!!!hhhahhaah...pagi tadi dengan bergayanyer saya pun memakeupkan diriku sendiri...hasil nasihat dari pakar2 makeup handalan family saya..~~~kak itah+kak idah+mY belOved mum..huhuhu..hasilnyer..*****uwa menjadi seorang hantu****..hahahahhaha...but what 2 do..still cun beb..ahahhahaha...

sampai ukm..saya pun parking kereta kat masjid..apada itu pak gad..suh pking jauh lak...padahal depan dewan pun banyak kosong!!!huhuhuhuh...jalan kaki from masjid wit my kasut tak stabilnyer..huhuhuh..### cant imaginelah orang yang selalu pake ksut tinggi ni### salute kat dorng lah...seksa wey!!!nak tau cuba try!!!huhuhuhu....

then..masuk dewan..parent and student ikot pintu lain la..huhuhuh....so i pun Q dekat2 wit my fren...+++kef+kumuni+aida+cyan..ehheheh,,,but that time risau about my parentsla..couse semua parents da masuk dewan..but..my parents dah FULL OF EXPERIENCEs beb..dah 9 kali g kUNvo ni...hhahahaha...masuk dewan dok sbelah kef+ ku..then nampak my parents...rite at the right side of the DECTAR..hehheh..oklah...comel lak baju mak and abah!!toklh..sape yang pilih!huhuhuhuh****

after amil scoll semua..kua dewan cari mak abah and then..jumpa aLLL OF mY FAMILY..xcePT kakyang yang demam kat kampung..huhuh((( thaks gak kat kak yang Yang semapt siapkan my baju kUNvo yNg MantaP ni.....heheheh.. upah nanti kira ye...))hehhehe..family semua ada!! terHARU saya..Thanks ALL!!

senarai family saya:
1. yeop+kak long**lope+angah+merol+afifcomey
2.kak uda+abg uda**ciah+nabil+luqman
3.abang nawir****
4.kak are+zaly ***shahmi
5.kak itah
6. kak idah
wHAT A BIG fAMILy i HAD!!! so HAPPY ABOUT it..Syukur dilahiRkaN DAlam Family ni..ehhehehehehhe
lepastu abis gambo wit semuala...hehehe ..tapi xdapat up load la..sbb tak bawa cable..huhuhu..next time la...ada gambo guna hp..tapi laptop opy xda infraredlah.pulak....wey su..ko send kat mail mms tuh...boleh ??huhuhuhuh
oklah,,,saya pun dah ngantok sangat ni..sekarang tdo kat bilik opy jamie...tapi dorng tak de..opy kuar wit his bf..huhuhuh...xperlah..esok balik seremban!!! kerjakerjkerjakerjakerja,,,huhuhu

Friday, August 11, 2006

uwa pergi alson kelana 4 training?hu~~~~

heheh...sudah lama rasenyer tak memblogkan diri..huhuhhu...ni pun sebb orang xda kat lab ni...dorang p morning break dengan lamanyer..almaklumlah..harinikan hari jumaat...semua pun berkobar2 nak membuang masa tunggu wak tu nak balik je...hehehhe..

oklah..nak cita ni..masa selasa haritu saya MC lagi..bantai pening kepala pulak hari tu...hhuhu~~tapi tak ada lah teruk sangat..but..sbb kat opiskan..duduk jer...sape tahan..
i pun cabotkan dirilah..huhuhuh

ok..rabu+kamis p alson kelana...ada PM training kat sana..huhuhuh..oklah...tak adalah boring sangat!!dok gelak2 jer..tapi p sana keta i kena hon dengan jaya nyer!!hahaah..almaklumlah...jalan seremban yang maha sibok tuh!...cuak sekejap..nasib bek p dengan kawan..adalah juga teman..


harini macam biasalah..buat coding da moding yang henta apa2 ntah!!!sakit kepala woooo..........huhuhhh...hope harini dapat berlalu dengan sepat nyer!!! mlam ni dapat tdo dengan nyenyak uhuhu,,oklah dorang sudah mai..kena pretand banyak keje..huhuhu~~~

Monday, August 07, 2006

uwa demam..eh sakit tekak..

harini..tekak bagaikan ada benda yang menggaru2,,gatal gle...dok batuk3 tak henget punya,,,agakye sampai satu opis pun buleh dengar kot..hahahahaha..dengan peningnya yang tak terhingga sehingga saya pun tak dapat nak kata..pening bangat..dah la masa tu ada abg technician yg nak ajar dengar berkobar2nyer,,namun saya hanya dengar sahaja..padal apapun tak masuk otak ku lansung..walaupun melemparkan senyuman dan muka yang show interes bangat!!

ni nak marah pada diriku ini!!!macamana ubat boleh tinggal kat ukm ni..opY>>ko jagan makan lak ubat tuh..tuh ubat demamku+ ubat gastrik ku..hehehhe

ops..lupa lak..last wiken g ukm amik jubah..pagi jumaat tuh p opis dengan sakit tekaknyer dan sedikit selesema..namun jam 1230 tgh hari saya dah~~~~tak tahan lagi~~~rase macam nak demam jer..mata pun dah rase panas semacam jer..huhuh..dengan jayanya saya mencabut diri,, g klinik IBNU SINAR untuk mendapatkan rawatan..after that balik rumah,,tdo..sampai jam 540...hahahha..
malam tuh p la ukm..lin yang drive sbb spek i tak jumpa...penat cari tapi xjumpa..but b4 p makan kat rumah lin..ada lauk daging salai masak lemak!!!..hape tuh...sekali makan, sedap gler..hahahha..thanks lin..hehehheh..

sampai ukm..lepak kat hotel jamie&opy..huhu best giler..kipas laju banget!!! lin siap selimut dngan telekung lagi..ahhahaha...
then dengan berhingusan saya pun p amik jubah pagi sbtu tuh..jumpa kef+yat and ina pun sampai dari kerjaya golfnyer,,,hahha..we had lunch sesama...

petang tu p jumpa umah sewa jap..then..lepak bilik,,tunggu minah lin+ina yg bermain boling di seremban...ahhahhah..

malam p paso the malam..beli tudung..+makan sambil tgok af4..heheheh..lama gak la kami dok kat kedai kelantan tuh..
balik..~~ZZZZZZzzz,,,,,

esok pagi...p mid veli..lin menunjukkan skilnya jalan ke kl..walaupun kitorg aci redah je...tapi sampai lah ke midvelinya...pusing2 midveli untuk mencari kasut konvo yang xda saiz..namuk akhirnya ada jugak,,,..ehheheh...after that p anto ina ke sg buluh..ber exploraace lagi kami...aci redah jer...
lepastuh sampai rumah dalam pukul 10 mlam...

~~~TAMAt~~~
p/s: kesalahan ejaan dalam penulisan ini adalah tidak di sengajakan...hahahahha

Thursday, August 03, 2006

uwa tak pulang lagi?

em..........mm...m....harini, macam biasalah..ok..ke tak ok? i pun tak tau lah..hehhehe..tapi kesihatanku sungguh terganggu!! hahahha..denagn sakit tekaknyer...selesema yang baru nak serang....mati dah berair..ehehheh..tapi ku gagahi juga nk pegi ke opis esok.,,ewah..

oklah..hari ni nothing much 2 say..everytin is okey,,, xcept myself yang....mmmmmmmmmm........hentahlah!!..hape nak jadi hentah..huhuuhu...

oklah ni dah nak pulang ke rumah ni,,,dah le lapo bangat ni!! nak makan ape ek?? eh..yeppie..malam tadi dah beli beras!!!hahhhhshhsshhshahhahah

Tuesday, August 01, 2006

uwa terperangkap???

hahha...the lawakest thing just happen now...""sekarang ok"""...i was trap in the AMT lab..hahhah...tis room ada access kat untuk masuk la..so, who yang autorised je lah yang boleh masuk,,,,as u all know..im the autorised person lah kan to masuk tis room...bila masuk end nak letak laptop.and nak nak kuar,,pintu xleh buka!!!hahhaha,,,call la security,,ni sedang tunggu dia realesed the door lah...huhuh~~~

rite now dah after lunch da..lu nak habaq...last wiken saya balik kampung!!!sonot tak terhingga..walaupun bersusah payah naik bus jam 10malam di pudu...dah le sorang2 lak tuh..kalau ada bf sure bleh suh dia temankan..hahahah..(in ur dreams la uwa oi)..huhuhuhuhu....
sampai teluk intan yang indah lagi permai..pukul 12 malam..alhamdullillah...sampai gak..huhuhuhuh..

bagun pagi soknyer...kak itah menjerit..""""uwa...dapat hadiah!!!""" yepie!!!hadiah dr su dah sampai!!!heheheh...dengan berdebar2..saya membuka..dapat wallet baru!!!!..+key chain from korea!!!..wallet pink karer lagi u..wahhahahah...abislah ke "rock"an ku...hhehehehhe...beso lak tuh..xmuat poket seluarku yang dah semakin ketat ni..ahaks....

aper2 pun...
tHANK YOU SO much to Mr su...huhuh
nanti gua balas ek..hahahha
hehehe..lepas tuh my belovod mum kata..awatlah dia tak bagi sekali dengan handbag ke...hahhaha,,kalau boleh kasilah yang beso sikit yang muat telekong...boleh mak pinjam...hahahahha...lawak lah my mum tu kan...heheheheh..rindu ah nak dok umah lagi!!! nak cuti lama2!!!
then..p rumah orang bertunang..my fren siti maimunah telah pun bertunang..huhuhu...selamat dah sorang kawan ku...huhuh..congratelah...cun minah tu pakai hari siap sanggul2 lagi...hehehhe...
oklah..saya dah nak kena masuk line semula...huhuhuh