Monday, July 31, 2006

uwa kena marah wit boss!

haiyo...ayo...ayo,,,ayoyo....hehhehehe...saya yang sedang..sedang ape eh...aku sedang ingin berchenta karena...bla..bala..bla...mariam azwa telah sewel..weng..weng...setelah difire oleh bosnyer..lalalalal...abcdefghijklmnopqrstu vwxyz....hahahhaha...hentah lah...ape nak jadi wit me ni???
hukhukhuk..until now i can still remember what my boss just said.even the meeting was at 830 tadi..hahha...

""""if u dont think that tis company dont serve u well, u can try to find another job"""'..hahahha..but i dont want to lose u..hahaha..tuh ayat pengcover muka ke boss???hahahha..dah fire2 last boleh kata..if i lost u, u broke my heart..ahahahahha...lawak lah my boss tuh...(((at da meeting ada 3 orang la..so actually xtau ditujukan apa yg dia cakap tuh kat sapa?? but, sape yang terasa tuh tautau jelah..hahahahah...like me!!!)))but ape2 pun i really need to find another jobs...incase of kena terminate ke...ahahhaha....mana naka tau.. kan.my bos tuh unexpected sikit. anda lgi dia kata..
""""i build the toilet first b4 i got stamochage(xtau eja)...hahha oklah..nak pegi makan lunch..

eh..xpelah sambung sikit lagi..nanti xda peluang nak tulis kat sini lagi..huhuhuhu...
ape2 pun saya kena bersedia untuk di buang kerja maybe after 5 or 6 months...hahhaha..so..kawan2..xdapat belanja korang sebb kena saving banyak untuk masa hadapan ku yang kian kelam...ahahhaahhahaha.(!_!)....

Thursday, July 27, 2006

uwa xda mood!

entah...tak tau lah..tapi mmg xde mood lansung!!walaupun semalam dah dapat gaji!!hahhaha...
syukur AlhamDulillah..dapat gak gaji bulan ni...nak beli ape ek???hahha..dapat pun xseberapa,lagi mau bali macam2..harini nak kena belanja akak kat rumah tuh pizza...piza cubit2..ahhahah..xperlahkan sekali sekali..""tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima""ewah...bernasid pulak saya..huhuuhuh

isk3...tetiba teringat life kat opis yang membosankan!!ayak!!many things to learn!!!toooooooooo..MmmmmmmmmmmmmmmAAAAAAAAAAAA
NNNNNNNNNyyyyyyyyyyy...
sebenarnyer..all depands on sendiri..saya ni dah le suka depands dengan orang!!! susah lah mau ubah my attitide..hahha..eh..yeke..saya depands dgn org lain??? naH........where got??..i always on my way kan...xde depands...aper2 think Positif ek...hahahahha...tapi susah nak think positif jer,,,..ahhaha..alamak..what evelah...

harini puasa lagi..yeppie!!!!dah 3 hari...tak lama lagi body i mmg slim sahdy lah..huhuhu...sama-sama kita nantikan...ops..alamak..macamne boleh lupa nak masukkan kain dalam keta ni!!isk2...mariam azwa what happen 2 u?? asik lupa jer...kang kalau tetinggal kat kain tu..sendiri yang xkunvo!!!hahhahaa

oklah...orang dah mula kecoh2 ni...eh..macamana nak dapatkan payslip ek???orang lain dapat jer..tapi saya??xperlah...janji gaji massshhuuukkk...hhhhahahhhahha

Wednesday, July 26, 2006

uwa should smile????

should i smile??hahahah..to day my boss cuti!!!hahhah..tapi saya xdelah cuti pulak..dah anual leave pun ada 6 hari..kang silap pakai kang susah pulak..huhu..boss saya cuti sampai hari jumaat ni...gumbiranyer rase hatiku ini..cuti dapat free motivation setiap hari..hahahhaah...

alhamdullillah..semalam selamat dah puasa saya...harinni puasa lagi..ni yang ada masa nak update blog ni..kalau x, jangan harap lah..huhuhu...ni saya sedang tensen ni..buat menda ni dah banyak kali!! tapi error dia still 20!!ayak..apanak jadi mariam azwa??huhuh...

go buat okey jer..hahhah...xperlah sat lagi saya buat semula..orang kata buat banyak kali baru beraya kan..huhuh..mula2 buat ada 85 error..sekrang dah 20..kire oklah tu kan..hhuhuh

oklah nak kena blah ni..jap lagi orang dah abis breakni..hhaha..so kena blakonmacam bnayak kejer..ops...perut i bebunyik la pulak..nasib xde orang dengar..ahhahahh

Tuesday, July 25, 2006

uwa di hon?

hahaha..lawak je.. pagi tadi masa saya dah siap2 nak p opis...dah siap pakai tudung dan perfume yang wangi..tetiba saya sakit perut..NAK BER!!!tak tahan lagi..huhuhuh....hahhha...namun begitu, cik dati(my ousmate) sedang bermandi manda dalam toilet lak tuh..isk3..nasib bek sempat..hahhahaha

setelah itu saya pun siap-siap semula untuk ke opis sayalah...brOOm...BROooOOOwm....kereta kecil ku berbunyi keluar dari rumah..huhuh..sampai kat simpang FAMILY STORE,depan rumah i yang begitu sibok dengan kereta2 dan bus2 yang sedang menghala ke kilang SAMSUNG,PHILIPS, dan sebagainya..

"tit...tin..."
kedengaran bunyi hon dibelakang saya..alamak bang releks r!!!nak terber gak ker???huhuhhu..saya baru nak blaja memandu ni..hahhaha...slow2 la..huhuh.,,xperlah..saya sedar sape diri saya...hahhahah,,xperlah malas nak cita pasal kete i kena hon ni,,nanti saya dah terel..abislah ku hon semua orang..(^0^)wahahahhah
harini puasa..entahlah saya pun dah lupa saya dah abis ganti puasa ke x lagi...macam dah abiskan masa pose 6 dulu..konfiden jer..hahahhaah..tapi,xperlah puasa jelahkan...biar lebey jagan kurang..lagipun my ousmate lin pun puasa jugak,,yepppIE!!!petang ni ada paso the malam..nak beli untuk berbuka petang ni..nak makan ape ek??
anyone ade idea??huhuhuhuhu

Saturday, July 22, 2006

uwa and opy di sogo?




hahhahha..harini ade cerita yang """cantik..menarik..tertarik..ko memang de BOOM!"""..hahahhah..lawak jer...

alkisahnyer seperti ni..tadi setelah bangun dari tidur + makan nasi lemak kak siah yang best! saya telah pun keluar bersama-sama kak idah nak p beli kain,,,di jalan TAR..huhuh..setelah itu kami singgah di SOGUS dahulu..ade SAle..SAle..Sale....namun, apakan daya..duit gaji xmasuk lagi..so setakat tgok2 jer lah tadi..hukhukhukhuk....saya ade minat kat satu wallet ni,,cun wo!!!siap zip keliling lagi..ahahhaha..xper2 nanti saya beli!!! xsabar lak rasenyer...

setelah itu,,saya pun ketingkat atas..setelah memebeli sehelai jeans yang berharga RM79.70..tapi tu belum less r..kalau dah less...mmmm..malas la nak bagi tau,,,hahhahahahah!! (^o^)..
dan kemudian kami kebahagian kasutlah pulak,,untuk membeli kasut KONVO kunun2nyer,,sedang try2,,namapk sorang minah ni macam kenal jer...hahhahah...
saya pun berteriak
''''''''''OPY!! '''''''''''''
tapi xde respon!!saya pun p lah tegur dia...wahahha..bergegar kejap SOGUS tu!!kalian semua tahu jer lah apa yang terjadi setelah ''UWA+ OPY" berjumpakan..hahhaha...rindu giler saya kat ex roomate saya yang senget tuh!!!hahhaha..macam banyak cita jer nak cita..tapi ..xtau nak cita apa..ahhahah..lagipun kejap jer jumpa dia...
so,opy pun sempatlah memilihkan saya beberapa pesen kasut..namun yang sedeynyer!!!
saiz xder!!!!!!!!!!!!!! tensi betollah saya!!!
saiz 4 pun kaki saya xmuat!!!tidakkk!!!...
dengan sedey ati saya pun xbelilah kasut...dan opy pun balik..hukhukhuk
eheheheh,,,tapi saya sempat gak lah membeli kain unutk mak saya terchenta kat kampung..hehehhe..hope mak berkenan lah dengan kale baju warna biru yang cantik
bak kata kawan saya..biru celsi,,,hahahhaha


Friday, July 21, 2006

uwa nyer life seminggu yang x update?

dalam seminggu ni life saya ya aMAT..AMAt...Amat...aMAt..sibok!!!!!!!xsempat nak update ni..saya telah berjaya membawa kereta kecil warna merah ke opis saya untuk seminggu ini..
saya punya bos pulak menajadi semakin suka torture(kak idah yang ajo eja ni) saya!!
semakin banyak yanng dia suh buat..
1. learning c++
2. belajo visual basic
3. do the handler for finaltest machine(nt16)
4. do the laser for cs10
matilah saya!!!
ni kasut saya!!sakit wo tumit kaki ni..banyangkan xde span lansung kat dalam kasut ni..kena berdiri sikit punya lah lama..hukhukhuk ape nak buat dah kena keje macam tuh kan..hukhukhuk..keje saya dok tgok orang lain buat keje?apakah nama kerja itu??'''sape dapat jawab angkat tangan!!!!hehehehhehe''''
kereta kecil warna merah..boleh ku bawa ke opis..ponPonPonPOn....bunyi hon keretaku yang xpenah ku bunyikan..hahahahhaha..ni lah kete kecilku,,'''wahai opy..nantikan kehadiran kami berdua di UKM''..hahahahhahahhah..alamak.lupa lah no plat no kete i..apelah..tapi stat dengan W lah..sebab beli kete scon hand jer..huhuhuhuhuhuhuh..ape2pun A tetep di hati!hidup PERAK!!

Friday, July 14, 2006

my beloved friday!!!

hehehe..today is friday!!!seronoknyer tak terhingga sampai macam nak demam rase..hahahha..
ni saya sedang sakit kepala entah lah..tak naper..maybe power spek ni dah kurang kot..kalau xpakai mmg lagi sakit pale..isk3..sedeynyer..biler lah nak dapat gaji ni..boleh buat cermin mata yang cun sikit..walaupun saya kalau pakai ape2 pun memang nampak cun kan..heheheh (^_^)..
harini macam biasalh p opis dah belajar,,ade seniot ni kata nak bagi tutorial tapi xbagi2 pun maybe dia pun sedang sibuk dengan dianyer kerja,,well vision engineer yang paling hebat kat on semi ni..~~~huhuhuh~~~...
rite now still doing da interface..bukan ape iterface pun xtau nak buat macam ne nak buat function nyer..ahhahaha..
dah lah cik mariam azwa..kurang kan ketawa anda..sat lagi anda menangis..hukhuhkuhkuh :(..
oklah saya ada 2 hari cuti..petang ni nak p shah alam pulak...naik bus kot..ingat kan nak suruh kawan amik kan kat stesen,,tapi dia sibok lah pulak...huhuhuh..
xperlah naik teksi pun ok wat..\\(*0*)//,,hehehhehe

Thursday, July 13, 2006

uwa..uwa..uwa..

nama saya : mariam azwa yazid,,,
saya sekarang sedang berkerja di onsemiconductors Seremban..one of da us company..SEREMBAN is da largest factory of onsemi..our product majorly is transistor and diods...
i am da vision equipment engineer here..hope to be da best..ahahhahah
today..everytin goes fine..tapi tadi i just called by my boss..hahhahah..ade vision team meeting..huhuhu..so ape lagi..i kena basuh lah in that meeting..hahhah,,,ops (!_!) still can laugh eh???...(^0^)..hehhe
so, today is thursday..tomorror is friday..lepas tuh cuti..hahahha...seronoknyer rase hatiku..xsabar..
harini pakai baju da kurung..my boss yang request..hahahha..dah le malu sebab dia ingat lak baju tu baju yang saya pakai masa firstday datang kerja,,huhuhuh..malunyer saya,,,hukhukhukhuk
tadi kak itah+kak idah call..haahha tanya pasal kerja+kehadiran my kelisa merah..huhuhu..
buat pengetahuan semua..."""saya ok jer"""kalau x ok...saya balik kampung..ahahahahha
so,to all my sis xpayah risau lah eh..everytin ok je.thaks 4 ur concern..cewah..jangan repot kat mak eh..
(*_^)//

Wednesday, July 12, 2006

uwa makan gaji buta??

Is that my face look like rite now??haiyooo..so compius lah...hukhukhukhuk...what am i trying to do actually?? pegi opis and belajar..ingatkan after dah abis belaja boleh kerja dengan senang lenang??? tapi kena blaja jugak!!!haiyoyoyoyo...kelas ni dah le xbuleh ponteng pulak tuh,..oh nasibku yang malang...

ni dah nak kena blajo VB pulak,,matilah nasib bek interface dia macam tau2 lah jugak tapi nak create function dia matilah,,saya bukannya pandai..hukhukhukhukhk..sangat sedey...

oklah dah xtau ak tulis ape lagi..oh ya, semalam my boss belanja makan di restoran western..ape nama dia pun saya telah lupa...tapi cantik lah,,,makanan pun sedap+ mahal..hhahah tapi dia yang belanja kan..bantai jer lah..ahhahahah...my boss belanja me with go,,huhuhu

oklah dah xlarat mau tulis lagipun orang dah start pandang2..what am i doin..hahahah..selamber jer nih..ahahhahahoklah...dadadaddididididuduuduududu


Tuesday, July 11, 2006

uwa, ape nak jadi??


hahhaha..my mind is full with qustion marks,,,hukhukhukhuk,,,why i need to face all this eh???hhahahha..relax mariam azwa..cool...andakan seorang yang cool..huhuhuhu..
rite now my kerja is to make my basic c++ strong..hahhah..strong???macamner tuh..sebelum ni dok blaja kat univ 3 tahun pun xstrong pun lagi nak catchup 1 month..hahhaha..matilah saya..
isk2..sedeynyer rase..tu la pasal, masa blajo xnak blaja sampai pandai..ni dah keje..hampeh jer..hukhukhukhukhuk..dah dekat 3 hari dok membaca buku c++ yang memeningkan kepala...end of belaja ni mesti dapat hasilkan
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''satu VISON SYSTEM yang akan dapat detact reject'''''''''''''
mampukah saya menghasilksn nya???..sama2lah kita nantikan..hhahah
sekali lagi saya rase ramai yang xsuka saya disini...bos2 semua pandang slek jer,,apakah salahku kepada mereka???isk3.hope dapat bertahan kat sini sampai 6 bulan...doa sangat2..huhuhuhu...~~amin~~
semalam my boss mr lawney kata nak ajak p mkan piza with go.aik,,,pelik betullah..kenapa dia nak ajak kitaorang berdua..huhuhu...kerana saya belajar teramat lambatkan,,,adakah ia satu rasuah??ahhahaha..entah lah..saya pun xtau..tapi harini dia buat dek jer..rasenyer dia terlupa kot..baguslah..kalau x risau gak saya ni..apalah yang nak dibelanja kan..huhuhuhuhu...
oklah...ops lupa..wahai opy..bukan xnak bagitau ko kita mai ukm..tapi ko xdafta lagi kan sabtu tu??huhuh lain kali kita jumpa eh..kem salam kat jamielatul rahimah..hahahhaha
~~~~doakan saya berjaya~~~

Monday, July 10, 2006

uwa buat aper?

hahhahaha...harini seperti biasa p opis macam selalu ade driver i yang ensem hantar,,huhuhuh...harini dia tak lewat dah...last week asik lewat jer!!!tensen saya ni..hope esok oklah xde dia nak lewat2 lagi..
bosan sungguh hari ni,mengadap menda c++ yang entah ape pun saya xtau ni,,bos nak semuanyer cepat.."u have to learn faster mariam!""...u need to learn 360 degree..u have to make ur self visible to everyone...wahwahawahawhhawh..banyaknyer input yang saya dapat dari boss saya...semuanya nak saya gerak cepat..yang sakit ati..i see that u r slow lah mariam...ahhhaa..dah mmg xreti nak buat nak buat camno!!!isk3,,,
lepas tuh kasi keje banyak lah tuh!yang nak blajo c++ ni pun xsudah dah..nak suruh belajo menda lain pulak...siap suruh i blajo dual way pulak tu..isk3...tensennyer saya ni...dia boleh kata, i just want to make u be a good system engineer..hahhah..blah r..dah nama pun dak it,,huhuh lagi mau kata nak jdi engineer,,,huhuhuhu..
isk3,,bosannyer kerja ni,,,saya mau kawin!!!dok umah...tgok tv...huhuh..tapi kenalah cari bakal hasben yang bermasa depan ek..kalau takat i yang tanggung dia nak buat aper ek...hukhukhukhukhukhukhuk...
isk3,,panjang pulak saya menaip ni..padahal boss ade kat depan mata..tapi dia kat dalam bilik dia r..huhuhu..
i really hope esok adalah hari yang lagi best dari harini..yaALLAh makbulkan doa hambamu..amin~~~

Friday, July 07, 2006

uwa rase tak best untuk keje!!

Ya ALLAH,, bantulah hambamu ini!!!
saya telah diarahkan untuk membuat programin disini..masyaALLAh..sesungguhnya saya tidaklah menyangka akan kerja seperti ini....
hukhukhukhukhuk....saya mau nangis!!!tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kalau nak tau saya sepatutnya berada di SOSM department tapi entah mengapa saya berada di PPD department...everybody is asking me what r u doin here??dont ur dept have any place 4 u???hahahhah,,lawak2,,,dah ler bos saya ni ntah pape..sukati dia je nak buat ape..tapi,,namadia pun bos mmg sukati dia lah kan...huhuhuhuhuhu

so rite now i have a laptop..bos yang kasi..and at my table also ada desktop..hahhha...so..everyoe is jeles la wit me...hahhah..but xbuleh nak buat ape pun xde lan cabel yang mencukupi...

tapi saya dengar ade bos2 yang tidak suka akan saya..hukhukhuk...maybe dorang sebenarnyer tersilap amik orang kot..huhuhuhu...saper suruh amik dak IT untuk engineer nyer post..saper yang susah???xpelah aper2 pun try lah my best..

tapi kerja mmg xbest..blajo lagi best!!ade kawan2 yang sewel2,,,huhuhuh...alamak saya sangat sedey..oklah...saya mau lepak surau...dadadad


Tuesday, July 04, 2006

uwa nyer life sobsobsob


My life harini masa kerja…susah nak describelah…pagi tadi tensi nak mati!!!apasal pun saya xtau lar..huhuhu

Rasa macam malas nak keje.nak dok umah..huuhuhu,,entahlah “what is happening 2 me??”””entahlah I also da penning one!!! Nasib bek ade kawan untuk di msg2kan,,kalau x..lagi r tensi nyer!!hukhukhukhukhuk

Maybe sbb kena blajo coding yang mmg I suka!!!i hate programming!!!huhuhu…

Oklah bukan dapat update lama2 kat sini..nanti orang ingat taip aperlah..hukhukhuk sekarang almost 433..cepat lah saya mau pulang!!!hukhukhukhuk…