Friday, December 29, 2006

yeay!


fuhhhhhhhhhhhh.....lama gak tak hapdet blog ni..lama ke??hahhaa..tapi rase macam tak lama pun..hahhaha...kat onsemi ni network dia slow bangat sebb earthquake kat taiwan tu.. n also ade problem kat hongkong punya server..so,kena main tukar2 pulak dia punya proxy...huhuh~~~so..ni tuka barulah dapat online dengan agak laju...

oklah..this week agak penat gak sbb
this week menjadi organiser untuk 2 occassion yang agak kecil tapi memerlukan komitmen yang tinggi aichey..hahahha...macam je seorang yang best..

oklah..1st (27/12) untuk Sign-On Second Phase function..majlis ni untuk EAP yang dah sain contact for 2 years..so,,all the EAP yg dah sain..moved to second phase la.kununnye.
huhuh~~so ada bagi yellow tshirt la pada kami2 ini..so im the one yg uruskan menda ni.email kan kat bossesnya..tapi go pun ada jugak lah tolung2..:)



tgoklah..im the only malay gurl kat situ..auuuuuuuu....

then masa 28/12 pulak kena buat dinner at WINDmiLL...huiyooooooooo~~nak kena kutip duitnya..kompemkan menu2nya..hahhahah but mariam azwa cool je..bill kitorg ritu 607 tau,,huhu~~ kutip duit 400++ je...boss baya balancenye.. sbb dia yang nak belaja tukey,,first time makan tukey...rasenye macam aYAm je..huhu~~~


oklah dah selesai menghapdate..walaupun banyak gak yang ank tulis tapi masa xsempat lah..huhu nak balik ni..nak p tgok rumah baru..hahha..

oklah ONSEMI akan shutdowm selama seminggu!!! uwa balik kampung esok pagi..yeah2...

cuti lama..

Friday, December 22, 2006

today is today

again..today xde SV..ntah pape la jadi kepada diriku ini..huhh~~~mmg sohih tak buat keje...hhaha..semalam saya telah membeli brooch baru...beli 2 set..satu nak bagi kat kak yang..hehhee..saya punya yang warna pink..kakyang nye yang warna hijau,,yang kale biru tu lama punya..saje je nak bagi nampak banyak sikit koleksi..hahhaha~~~



harini nak p ke umah kak uda sebab esok dia ada kenduri..mak pun turun dari teluk intan.,,kenduri kesyukuran sbb dia dah pass specialistnye exam..Dr maslina sekarang seorang pakar??tidak...kakak ku seorang pakar?? macam tak caya je..tgok gaya dia yang selebet..ke paso memakai sluar merah..hahahah..ape2pun tahniah la ye to my sis MASLINA bt YAZID...sure lepas ni selalu masuk sukabo..hahhaha..xpe2 adiknya tumpang glamer..huhuhuhuuh~~~~

tup tap tup tap...tetiba je dah bulan 12 ek...nak kata sekejap xdelah..n nak kata lama xde lak jugak...kirenya oklah..lagipun dah 6 bulan mariam azwa survive kat sini..:)..bila dah ujung2 thun ni teringat lak zaman dulu+++ kawan+++..hhaha...masa seklolah..matrik.. n uni...kawan2 saya xramai pun yang still contact sampai sekrang.. list of my fren yang still keep in touch smp sekrang:

1. kawan tadika = iziani.ayu
2.sek.ren = dah tak ingat...eh,asma..masa sek agama petang
3.sek men = ija, pae,iziani,lida,ct,kak r,awin,fdaus...
4.matrik = yatee,fiza,
5.uni = opy,kef,jamee,mrsu,ina,lin.jlo
hahahha...sikitnyenye kawan saya!!!..hukhukhukhku...saya sangat seday..hukhukhukuhkuh..
oklah,,,dah malas nak tulis sbb ngantok..malam tadi tdo lewat sebab ada cita lawak bangat!!ahahahha...

Wednesday, December 20, 2006

uwa bosan?

hello..agak dah lama jugak tak hapdet eh..tapi xdelah lama sangat..kepada sesiapa yang visit my page ni sori la ek..sbb saya tgok page being viewed to meningkat jugak..huhuh~~~thanks alot la..huhuhu~~~

oklah..ape ek cita??xde pape lah..cuma rase bosan rite now xde orang dalam lab ni..my sv on leave!!! yeay!!hahahha..kang esok dia datang mula nak tumpo rasenye..tetiba je dia kata yang nak itu lah..nak ini lah..hahah..but today..very2 da heppy la..hahhaha

sekarang ni musim hujan ,,dengar cita kat johor yang tak pernah2 banjir pun dah start to banjir..n then tadi kat era kata..kat kelantan kena berjaga2..sebab kalau hujan berterusan kompem boleh banjir.. even kat senawang ni..ujan mmg x berenti dari kemarin lagi..sejuk giler!!!per opis pun pakai sweater putih yang ala2 nak tuka kaler menjadi kuning...hahahah...ramai giler orang puji this swater..katanya lawa sangat...hohoho..siap tanya beli kat mana lagi..hahahha..manalah saya nak jawab..sbb kawan saya yang bagi ni..hohoho...katanya beli di london..but mmg nice lah sweater ni..tambah2 di pakai oleh cik YAm kita ni,,kompem lagi naik serinya..hahhaha


ni lah sweaternyer..huhuhu..muke cam blur jer..sbb waktu pagi..face saya mmg susah nak berubah.kalau pagi2 kompem muka bangun tdo dia tak ilang2..dalam pukul 10 cam tu baru lah bertukar..manjadi seorang yang energatic..hahhaha..tu siap ziped sampai atas tu bajet sejuk sangat la..hahha..tapi mmg sejuk pun..tangan ni dah ank krem2 ni..huhuh

alamak, baru teringat.. saya ada beli jam baru...huhu~~ enatah mengapa beli pun xtau ..xde motif..jam lama masih berfugsi..siap ada 3 lagi lak tu..hahhaha..pembaziran betul..tapi xpelah..dah beli pun,,pakai je lah ek..sebenarnye saya mencari jam yang ala2 ladies sikit..tapi bila tgok je..xde yang berkenan..hahahha.tgok orang pakai jam kecik3 macam cun je..tapi bila try macam buruk je kat tangan ni..hohohoh~~ maybe sebb tangan saya yang tembam kot!!tu, mr su yang ckp!!..n i will never forget!!..aiceheh...tak kesahlah..

Monday, December 11, 2006

Lin-gkup kawen


harini ade 2 post pulak..over betullah..wahhaha

hmmm..this time is writing this post masa kat rumah.walaupun kat rumah xde tenet..esok just copy paste je lah kat my blog..:)hahhaha..sambil tgok konsert Jom Heboh!!hahhaha



  • Lupa nak story haritu..saya dah tgok filem CINTA..masa habis tranning hari rabu.this story biasalah..tapi kisah cinta rashidi ishak tu agak sedey gaklah..my fren nagis kot dekat satu part tu..dengar dia soksek2..tapi saya xbrani nak tgok dia nagis ke x..huhuh~~~tapi mariam azwa is always da cool..tgok je lah..dalam cita tu rasidi ishak tu pandai lukis,so dia bagi banyak lukisan2 yang sweet2 n comel2 kat wife dia(rita)..how sweet!!tapi rita tu kejam!!kejam!! huhuh~~xnak jadi macam dia..huahuahuahuah...hope dapat man sweet yg mcm tu la..hahahaha..then pasal cinta rahim razali pada pandangn saya cinta seorng kawan kdp kawan la..nanu n que pasal adik beradik..syarifah amani+peiree tu biasa2 aja..verall oklah..cita dia boleh layan gak la...


    oklah,,10/12/2006 lalu my house mate kawen..kat tanjung karang..kitaorng beramai2 bertanggak di sungai buluh.di rumah dati..rumah dia cantik..SEMIDI,cantik lak 2..besonya..orang kaya rayala kiranye..kagum saya tgok..org melayu dapat berjaya macam tu..hope MARIAM AZWa PUn AKAN Berjaya~~~mariam azwa boLeh!!!huhuhu~~~

    rumah my fren tu dekat kampungnye area lah,,,dekat dengan sawah padi..cantik pemandangan dia..dia punya rumah pun tenhag2 sawah..segar betull..
    alamak..nantok sangat.. tdo dulu.. mari tgok gambo//:)
    ni masa selepas di makeup oleh kak rina,.hahah first time in my life ade orang makeup kan..biasa2 aja lah tapi

  • rombongan kami ke rumah lin-gkup..semua my house mate~~~


    bestnye lin-gkup dah kawen

    ikat mati

    hmmm..how to start ek.. tis morning..bangun lambat..kunci jam pukul 620,then kjt my fren subuh then saya tdo semula.ingat nak bangun jam 7.and dah pun set alarm jam 7,tapi boleh lak telajak pukul 706 pag..xpelah..bagun2.amik kemeja kunin my fav, ingat nak iron dulu..aleh2,perutlak macam sakit nak berrrrr..so, pla mandi dulu n berrr dengan tenang..huhuhuh~~~

    agak lewat jugak p opis pagi tadi dah 741 baru kluar rumah..hahhaha...sampai je kat parking turun kereta n terkedek2 flash badge..p locker..then..unlock the mangga..then...........jeng jeng jeng.......mariam azwa tak bawa kasut..wahahahhahaahha...dah le p opis harini pakai selipar je..isk3..kalau nak pakai sarung plastik kompem gatal2!!!..dah pernah try dah..pakai 5min pun da gatal2..hahhaha....

    ni la kasut yang saya lupa bawa..hhohohoho..then flash out, n balik rumah to amik da kasut,lagipun kunci kak mas di ttinggal dalam keta saya.so,,,anto sekali la..lepastu jam dah pukul 7.58..wahahhah..sampai opis dalam 806 kot..lebey kurang la..

    dah le lewat sampai, then terkedek2 bawa laptop..jalan laju2 dari locker ke my seat..jumpa pulak vikey tgah jalan!!kantoi gler...wahhahha..xpelah bukan selalu saya lambat pun..hahhaha~~~dia kata '''lepas ni pergi meeting ya"""...

    so,masa meeting,my boss like merajuk2 la yang i xdecide lagi nak sign or not the contract,,no more pujuk2..wahahha...lawak la my boss..wahhaha... Go pun macam nak gelak2 je..wahhahahah....xpelah..layankan aje..

    lepas hbis meeting dalam jam 9pg.i rush to my seat to get the contract..baru tehegeh3 nak sain..ahhaha,,pen pulak xnak kuar dakwat..terpaksa pinjam pen kat amoi cun..wong.hahhaha~~then dah sain..

    kring....kring...kring....

    my boss calling...wahhaha...dia kata dah sain blum??if dah datang la bilik dia anto..wahhaha..mmg xsabar2 my boss ni..n then i pun p lah bilik dia dengan wong..and passed the contract to him..then ade majlis tangkap gambo pulak,,after that p break pagi..wahahhahah~~~

    ::::::::::::::::oklah,moral of da story:::::::::::

    mariam azwa telah di bond 2 tahun di ONsemi n xboleh lari.

    my gaji also naik..++bonus2 yang lumayan...$$$$$$$$..wahahha

    at least i have a secure jobs for 2 years...to need to think about jobstreet anymore..

    hope everytin is okey for tis coming 2 years..harap2..doakan kesihatan n perjalanan idup mariam azwa selamat dan dilimpahi rahamat-NYA...amin~~~

    to my family members...raya hajini,,balik la kampung,,uwa belanja pizza!!!!!!!!!!!!!!!!!!auuuuuuuuuu...cepat2..kalau lambat tak dapat..hahahhahha

    Friday, December 08, 2006

    onsemi

    idup..mesti terus..
    idup..mesti makan..
    idup...mesti minum..
    idup..mesti ada duit..
    ..syukur kepada ALLAh im still here..

    ada duit baru boleh hidup??or kita hidup untuk duit...or my boss said money can buy anything including the happiness..is it true??hentahlah..for me...both should be balance la..but rite now ill try my best to plan my financial correctly..like my boss said..we must learn how to be rich.hohhhoho..so, janganlah membazir..isk3,,apelah mariam azwa merepek ni..

    agak lama juga saya xupdate ni kan..ye lah last mon-wed saya p training kat alson..then thurs half day sbb ada review dengan GM pasal ONSEMi's plan for 2007..ada free lunch kat adelphi pulak..hohoh..so 4 hari makan di hotel.,,hohohoho..

    sebenarnya ada banyak yang nak story,,tapi lupa dah..btw,hari tu saya masuk ON's magazine..tapi dia latak nama saya MARIAMA AZWA BINTI YAZID..apada..macam keling lak jadi nye..kalau korang nak access xtau la boleh ke x..sbb dia intranet..

    http://serviton2.onsemi.com/sbnportal/images/HR_Communication/Pancaran/Year%202006/4th_Edition_Nov/newbies.htm

    cubalah.. i f xboleh..kenalah datang ON ni..hehehhehe..:)

    btw, saya bersyukur sebb dapat sambung contract here..but i did not sign the contact yet,,hahha..entah ape yang nak difikir...oklah,,inSYAALLAH saya akan sain sebb

    1.i have no other job offer
    2. working here is quite ok
    3. although i xsuka sangat with this job..but i think i can control it
    4. like kak uda said 15k xdelah banyak sangat compared to what we will get..
    5. bukan senang nak cari kerja sekrang ni kan??
    6. mak kata sambung je lah..rejeki tu
    7. gaji dan bonus yang ditawarkan adalah amat lumayan..dak IT xde dapat de macam ni kata vikey
    8.cost living kat sini oklah..xdelah tinggi sangat
    i think that is enough to tell me that i need to sign this contract,,just after sign xboleh lari for 2 years,,,if nak lari bayar 15k..hahhaha...so..saya tidak dapat kawen dalam masa 2 tahun ni...wahhahahahahhahaha......................:)

    Wednesday, November 29, 2006

    someone coming

    semalam..my fren mr su datang melawat me..ade gak orang nak datang melawat saya yang jauh diperantauan ini..huhuh~~~actually, dia dari kl dan on da way pulang ke joho..so, ondaway dia singgah la sini...daku terharu~~~ahahahha...dah le cari jalan sendiri to my ONSEMI kilang ni..huhuhuhuh~~..namun dengan ke- expertan mr su..dia berjaya sampai dengan jayanya...huhuhu~~btw, sorilah sbb tersesat2 eh..

    then kitaorng pun p la makan..that time is around 8++ kot..not too sure la..dah le susah bangat nak decide makan ape..dah le mariam azwa tak fasih kedai makan kat sini,,,huhuahuhauhauh~~~last2..bawa p makan sate..first oder 10aym, 10 daging.makan2..this mr su makan sikit punya banyak,,,tup2 tinggal 2 batang je..then dia malu2 da kucing want to order more..hahhah..then order lagi 10ayam and 10 daging...huhuh~~mmg kuat makan mr su ku ini..habis 32 batang dia makan.. saya hanya 8 batang sahaja...namun begitu..kesian gak kat su ni..mariam azwa paksa dia makan sampai habis,,walhal dia dah tak larat.mmg muka dia pun mencerminkan yang dia tak larat..wahhahhha.....sorilah ek su,,,nak buat camno.malas nak tapau..walaupun begitu..mariam azwa memaksa kan diri untuk makan 8 batang..ni semua atas desakan membe ku ini!! xpernah2 makan sate samuri sampai 8 bantang...max pun 6 je kot..mmg tahap nak muntah2 dah yang last cucuk tu!!!huhuhu~~~~

    oklah..affter makan2 n cit chat ...my mr su pun pulang..huhuh~~~anyway to mr su..thanks for menjenguk diriku disini..and i really have a good time last nite,,:)

    pantun dari mariam azwa to mr su

    after traficligth terus aja
    jangan belok2 sampai yang ke lima
    nak mai sini mmg senang ja
    so, lain kali datang lagi ma..
    huhuh~~~ adios..mau pegi terminal 1 cari tiket ke telk intan..heheheh

    Tuesday, November 28, 2006

    paint ball picture






    hehehe~~harini boleh nak letak gambo paint ball sebb dah upload da..ok just tgok je la gambo tu ya..

    ni gambo my grup..each group ade 1 ppuan je..i 1 grup with my big..big..big..boss..the department manager..hahhaha.. and also vikey and my sv lo..
    it was me yang angkat tangan tu..heheheheh...


    me lagi after manjadi hero...hahahahah

    posing b4 balik...hahhaha..oklah.. malas dah nak upload lagi..

    Monday, November 27, 2006

    pain

    harini isnin..semalam ahad..semalam lagi sabtu..masa hari sabtu p main paint ball dengan equipment grup dari ONSEMI lah..best giler main tapi apakan daya,,, kalau shot mmg lah lebam..siap ade bulat kat tengah lagi..hahhha...nak cita banyak pasal paint ball ni..

    saya telah mencatat rekod paling pantas..0.37 saat untuk my team menang..hahhah...gila glamer time tu..dah le all da bing2 bosses ade..hahahha...semua kata mariam hero..actually bukan hero ek..HEROIN..air gun yg digunkan quite berat wo..sbb dia pakai pressure tank kan..tapi larat jugak lah saya angkat menda tu..

    masa first game.. i kena shot kat lutut..time tu kitaorang menang jugak..tapi agak lama gak la the battle..huhuh..after kuar padang..terus p toilet..sbb nak tgok..darah ke kena shot tu..nasib bek blueblack je....tak de sakit sangat,,just sengal2 je..

    second game saya adalah orang yang membawa bendera ke base!!(kirenye menanglah kan)..dah touch base tu, still ade orang fire..so kena kat peha belakang!! this one really hurt man!!!tapi mariam azwa ni kan lasak orngnyer buat cool je..huhuh~~~~ semua orang kata saya lari laju..hahhaha...nak buat camne mmg keturunan sprinter..tak gitu kakitah??hahahahha...

    3rd game lagi teruk..saya di shot di kepala..hohoh..berdengung otak sekejap..but our team still menang..my sv yang bawa bendera tu..but yang lawak is.. the guy who shot at my head adalah my team sendiri..whahahahahhaha~~~ last2 before balik dia bagitau..sori ek...hahhaha...dia kata..masa dia sedang syiok tembak2..i cross kat depan dia..tuh yang tertembak tu...benjol pale ku ini..hihihihih...

    n masa paint ball ni juga..saya telah menjadi seorang nurse..hahha...ada 3 orang injured lah..sbb bullet tu kuat juga..if xpakai lengan panjang n kena tak skin..INSYAALLAH..terkeluar kulit..so,mmg b4 p sana i was assign by my boss to be the nurse..sbb saya kan ahli PBSM yang berjaya...hohoho~~~walaupun dah lama dah x buat first aid nye menda ni..hihihih~~..kesian mandip,dia punya lengan darah2 lagi.. mariam azwa cuci luka n then balut la..huhu~~macam tak caya je..but i boss sangat terkejut..hahahha..lepas tu dia kata u can be a qualified nurse,,,dia tak tau padahal lesen firstaider i pun dah mati setahun lepas..hahahahah....ade orang paggil doktor2 lagi...hahha...jadilah..sbb xdapat nak jadi doktor sebenar..hahha

    sbnrynye ada banyak gambo..tp belum transfer lagi..mext time la ya...saya nak rekemen kan..game ni sangat best but painful..hohoho

    Friday, November 24, 2006

    sabtu is coming

    sebenarnya banyak nak tulis tapi macam malas + xdapat berfikir time ni..just hope kat luar tak hujan..
    btw,esok i p menembak!!

    Wednesday, November 22, 2006

    tomorrow is coming

    alamak.. matilah saya!!! esok saya perlu menunjukkan menda yang masih tak sipa lagi.. the die position..saya kena buat supaya dapat baca die punya position and boleh detect kalau dia tersalah letak ....matilah.. ni ingat nak buat kerja ni kat rumah pasal, kalau kat opis ada tenet..hahaha tenet saya akn mengadap tenet!! hahahha...oleh sbb itu saya perlukan doa dari kawan2 dan family saya supaya dapat menyiapkan die position ini dengan berjaya..ni baru jer 50% daripada die position tu yang saya kena buat..dan kalau nak tahu,,,ia adalah 2% daripada PBI!!! maksudnya PBI adalah satu projek yang sangat beso..huhuhu~~~
    oklah saya sedang nak balik ni..hope dapat mencari ketenangan dirumah..huauauauhaha~~~~~~~~~~~

    Tuesday, November 21, 2006

    today is today

    What is da day of today?? today is tuesday.. tomorrow is wednesday,,,...haahhah~~~harini my supervisor xde..so keadaan menjadi tak terkawal..hahha..on suft da internet je kejenye!! nasib baik kerja macam ade gak lah yang jalan...walaupun hanya sedikit je..apenak jadi with mariam azwa?? kawan2 i need ur support..hahhahah...~~~

    sekarang dah bulan 11,,jap je lagi dah nak bulan 12, heboh betul sekrang ni pasal orang kawen ek,, even my housemate pun dah nak kawen 10/12 ni kat tanjung karang..nak pegi ke tak ek?? xtau lagi lah nak p ke x..n then i heard jugak kawan saya nak betunang this disember...alamak...then heard heard lagi my frend nak kawen tahun depan...ayoyoyo..saya dikelilingi oleh orang2 yang nak berkah win la pulak...huahuahuahuahua...

    xpe2, hidup mesti terus walau ape pun terjadi...hehhehe~~~

    Friday, November 17, 2006

    Friday's story

    today is friday..so that's mean tomorrow should be saturday!! yeah2 holiday!! boleh pulun tdo + basuh kain yang meninbun,,

    tadi my report was accepted by my boss..sbb mmg petang ni dia ade meeting dengan GM, so..xde pilihan lain lar..dia kena gak present report tu!!hahahha..lantak p lah the result of the meeting..sbb that meeting adalah my penentu!! maksud my boss akan present apa yg kitaorng dah buat..so, its depends on how GM la.. dia nak ke xnak kat kitaorng ni..huhuhuh~~~ but saya xkesah lah sangat.. sama ada i get this job or not..biarlah takdir menentukan segalanya aicheh...the important thing that, i've tried!!kan..walaupun xberapa nak bersungguh2,,hahhaha~~

    eh,, tetiba saya terfikir,,,how long saya akan kerja kat sini?? sampai bila saya perlu kerja?? jauh dari family ku sayang..rumah ku yang terchenta..sampai bila ek?? sampai bila duit nak jadi banyak sampai tahap kita dah tak perlu kerjA??? for me ape yang di katakan asset adalah apabila kita mencapai tahap dimana kita boleh survive idup walaupun kita xkerja...maksud money keep on coming to our pocket walupun tak kerja.. that is ASSET!!ok kengkawan!!!...bukan lah kalau org kata ade rumah beso is ASSET!! that was totally wrong bebeh!!!kalau macam tu nak orang kaya that is rite!! orang kaya that full with hutang..hahhaha...but kalau dia beli rumah tu without hutang..then, not orang kata yang full of hutang la...hahhaha..

    so kawan-kawan...start to plan and think about our Asset..ok!!.hhehheeh~~macamne pulak la mariam azwa boleh terfikir sampai tahap tu?? hahahha...

    Tuesday, November 14, 2006

    selasa's story


    selasa's story ke?? xkot.. hahhaha...saje je xde pe yang di ditulis..

    This is my new anak sedara..nama belum tahu lagi..but, yeop+kak long kata should be mohd akmal..penat saya bagi cadangan mohd anfal, tapi tak jadi kot..xpe2 i will name it for my son nanti..aicheh...ye lah tu~~~~..total up, my anak sedara sudah 13 da..tu xmasuk lagi if my bujang2 sis nyer anak lagi..and plus my anak2 lagi..huahuahauhauhauh...mau dekat 20++huahauhuahua...xpe2 MERIAh-meriah...


    ini adalah tangan saya yang kebiru-biru kerana tersepit di pintu kereta kak idah..bagaikan nak putus jariku di saat itu..huhuhu~~~sakitnye tuhan saja yg tau..sampai harini still lebam..semalam bengkak..hahahha..


    ni pic sampingan saja..sbnarnye time ni nak baca msg dari kawanku,namun tersilap tekan..terambil gambo pulak..btw, kat kilang ni ada locker untuk simpan kasut as show la..siap ade mangga ade pasword lagi..huhuh

    Sunday, November 12, 2006

    di rumah kak uda

    harini saya p umah kak uda.sbb mak mai sini..mak betolak dari teluk intan jam 10 pg..saya yang kompiden kasi tau mak akan bertolak pada jam 1130..so kunun2 akan sampai pada waktu yang sama lah..tapi saya ni perelit-lit..bangun dah awal gak..basuh kain yg banyak..then kemas2 sikit..tup2 dah pukul 12.. pukul 1230 baru bertolak..mak pun dah sampi sh alam masa tu..hahaha..apelah uwa ini..

    petang tu saya p ke umah ayah andak,wit ramai2 lagi kaum keluarga. total up 16 orng. p tgok my kazen yang ade kenser..kesian nye tgok. dia kecil2 lagi dah sakit teruk..tu lah ALLAH maha kuasa lagi esa.tapi nampak macam dah ok sikitlah dari dulu..sbb masa tgok dlu dia kat hospital..SYABAS juga lah pada my lil kazen ni.tabah betul budaknya!!
    marilah kita doakan semoga dia cepat sembuh..
    ~~AMin~~

    Thursday, November 09, 2006

    final day for PBI

    adalah saya ini mmg mudah lupa?? hahah~~ nak story ni..
    tadikan saya telah membelanja VIKEY+LAWNEY+HB LOO makan di BIG GREEN LEAF!!..xpasal2 je i have to belanja dia org(=_=)...come on lah..manade kuli belanja boss..tuh dah nampak sangat merasuah nyer kan..huhu~~tapi kan conflik gile masa nak pilih tempat nak makan..sbb my sv ty vegetarian..boleh pulak vegi masa lunch je n then masa kat opis je..huahuahuahau...lawak2...ape2 jelah org3 zaman sekarang..

    so, dorang suggest kan makan kat kedai vegetarian, n the kedai is orang cina punya!! AIYo..teringat kedai vegi tarian yang dekat teluk intan tu..depan kedai barang kak yang..isk3..xsanggup rasenye nak makan kat siru..walaupun dia xde pork or any meat..or even onion n garlic..so.. i just said that im not comfortable if we a going to eat there.. banyak kali dorang ajak gak,,, buat i dunT want...lastly go to big green leaf.. it is a indian restorant..but i penah makan kat situ b4 tis masa kat philips...wit bos2 melayu..
    ooohh..then tak pelah..sbb kat kedai tu ade lambang HALAL from JAKIM besar giler..so should not be worry la...hehehhehe..

    total up rm30 for belanja dorang..nasib bek murah je..hahhaha..uwa bayar dengan happy...hehhehehe....

    Wednesday, November 08, 2006

    PBI



    POST BOND INSPECTION..THE REPORT THAT I BEEN DOING RITE NOW..XDE PAPe nak tulis..cuma nak bagi tgok je..huhuhuhuh

    this is how the prototype looks like..huahuahuahua..

    btw, ive got my bisness card!!

    Tuesday, November 07, 2006

    presentation



    hai.. harini.. seawal 735 dah sampai opis.,sebab kena hantar my house mate pergi FAMILY STORE dekat depan rumah tu,,,

    dan seawal 745 pagi juga saya dapat email from my boss.. walau!!!pagi2 dah mengganu konsentrasi ku...aicheh... lets see the email first...

    btw,, korang nampak ke email tu?? kalau xnampak..nampak2kan lah..hohoho.. boleh pulak dia nak review workbook tu. dah le orang lain anto hari jumaat yang saya hantar hari isnin..INI tak adil!!! aicheh...

    setelah prepare ala kadrun,,saya pun p lah opis dia yang 5min walking from my ofis..jauh wo...penat lak..ade naik2 tangga lagi..then sampai kat bilik dia dia tunggu dah.. sbb reach there around 825..ayak!!already late for 10 min...that is bad impression mariam azwa!! never do that again ok!!huhuh~~~

    samapi2.."""ok, lets me see your work""huhu~~~ then buka lah pp i yang ada 78 slide..banyak wo.. almost 1 week saya struggle nak buat menda tuh!! dengan stay backnyer..huhu~~but stay back pun ada maksud kuikuikukui,, menghapdete blog ni gak..hahhaha...

    da presentation took about 1 hour,,u all think lah 1 hour u know..talk..talk..talk.. my tekak oready kering ma...dah le tekak tengah perit ni..huhu~~my boss pun tanya soalan tak hagak2 nyer.. yang i usually give answer like this ''''im not sure about it"""hu~~~ bijak2 mariam azwa bijak.. not sure konun...

    oklah.. i still remember what he had said... u need to know everything u know...because u r the vision expert..walauwey!!!can be xpert ma???,,hhahahha

    Monday, November 06, 2006

    opis...

    haiyo.. saya manyak malas la..saya mau pulang dah.,..penat lah keje ni.. kena buat report for post bond inspection..walhal projek nyer pun xsiap lagi.. ape yg nak ditulis pun xtau la kat dalam repot..huhuh~~~
    kini,, hidung dah macam nak berair..+mata dah panas2+ tekak dah pahit...jagan demam sudah lah .. i need to submit this report before thursday..hukhukh

    Saturday, November 04, 2006

    sabtu

    bila hati gelisah tak tenang,
    tak tentram
    bila hatimu goyah
    terluka,
    merana
    jauhkah hati ini dari tuhan

    dari ALLAH
    hilangkah dalam hati ini zikirku, imanku

    hanya dengan Allah hati jadi tenang
    dengan mengingati Allah

    hilangkan semua kegelisahan
    cukuplah hanya Allah hati bergantung dan berserah diri.

    Friday, November 03, 2006

    esok sabtu..harini dah sabtu


    esok sabtu..namun mariam azwa macam nak p opis buat kerja..kat sini ada tenet yang boleh mengisi masa lapang..hohoho..

    sekarang jam 832mlam..mariam azwa masih di opis..buat ape pun xtau..negh3,,lepas update ni nak balik lah saya..heheh

    harini xmo banyak tulis.. nak kasi tgok gambo je..macam cerita bergambarlah..hahhaha

    rumah saya pasang panjut


    ni masa hari raya..xsemua ada..

    saya minta maaf dengan mak dan abah

    saya kena bagi duit raya


    rumah saya tahun ni, cat aras bawah je aras atas mak suruh kak idah kawen cepat..so,dapat cat baru..huhu~~~


    tinggal 3 jer anak dara Hj Yazid + Hjah Fatimah...cepat2..semua single n available..hahhah~~~


    malam hari raya..abang nawir dah sampai..belagak je nak pasang mercun roket..last2 xjadi pun..apada..hahhahah~~


    uwa ambik gambo depan sekolah..windu sekolah kunun~~~


    uwa share ngan kak yang belanja KFC untuk bestday adik(fadillah husna)malam raya ke-3


    saya p open house iziani...wit convent geng..hohoho..banyak gile cakap masa tuh..hohoho


    belanja hija+iziani at chiken king..


    dah lewat baru fariha and adik2nya mai..


    balik senawang on sunday..mak bekalkan mempelam n telur bawa balik..~~~saya terharu~~uhukhukhukuh..

    THe End..

    selesai dah hari raya nyer cita..so para org yang dok complain nak tgok gambo raya..no more complain2 ek..hahahahah~~~

    Thursday, November 02, 2006

    vios bateri kong??

    huahuauha...saya ada story besh ni..huhuhuh..oklah alkisah..smalam saya stay back kat opis sampai jam 8 sbb ade kerja yg xsetel2..even harini pun stay back juga,,,then after jam 8 saya pun telefon lah my opismate..sbb nak makan sama kunonyer...then dia kata mai la rumah athikah...sbb 5orng my opis mate ade kat sana..hoohohho..then saya pun chow dari opis..then singgah p kedai mamak tapau roti planta then menuju ke rumah atikah..

    sampai sana makan2..then mulalah operasi..kereta kawan TOYOTa vios yang baru dibelinye telah mengalami sindrom bateri kong..bayangkan baru je agak2 dalam 1 bulanbeli bateri dia boleh kong?? apakah toyota sudah tidak bagus???huhuhu~~~ setelah itu semua anak2 dara+ i mak dara di tempat kejadian memikirkan apakah yang patut di lakukan..

    but at first mmg xtau pasal bateri+xaspek pun bateri punya problem..huhuh~~ ingatkan pasal key..sbb everytime dia nak start kereta..alarm bunyi then nak kuci kereta pun alarm bunyi..so para engineer ni ingatkan ade problem with the key lay..carilah manual kereta itu..tapi xjumpa solution pun..

    semua orng dok piki..kawan2 yang pakai keta toyota..kemudia saya pun teringat abg alang(abg ipar)dia ni makenik,manatau dia tahu..try call xdapat gak..then teringat yg my kawan ade bapak dia pakai altis..cal2..dia pun xdapat membantu kerana he never faced tis problem b4...lawak jer call my pren ni.dah le saya kasi cakap dengan atikah tu..boleh lak dia wat lawak bang- ang..huhuhu...

    setelah itu..kami call test engineer dari onsemi..huhu latip namanyer..dia kata kot2 bateri, then dia kuar my beteri my mr red saya!!nasib bek tau pasang balik..after that dia p beli batri kat mesra..silap lak tu..kepalanya xsama..huhuh~~~terkecil dari saiz asal..maybe vios has special bateri kot...then terpaksalah buat contact untuk bateri tersebut..mintak wire dari rumah depan then belit2 kat connector tu..then boleh cas the bateri..huhuhuh~~

    alamak.panjangnyer dah tulis..oklah baibai..nagntok lah..huyoo..keje banyak wooo

    Wednesday, November 01, 2006

    gelang si paku gelang

    Gelang si paku gelang,
    Gelang si rama-rama,
    Pulang... marilah pulang,
    Marilah pulang bersama-sama
    Pulang... marilah pulang,
    Marilah pulang bersama-sama
    Kalau ada sumur di ladang,
    Bolehlah menumpang mandi,
    Kalau ada umur panjang,
    Boleh kita berjumpa lagi.

    dunno why la today keep on singing this song....ada ape2 maksud kah??

    Tuesday, October 31, 2006

    smua tak bes

    haiyo..sikalang saya manyak susah ati lo...wa punya contract sulah mau habis lo..mau sambung ka tidak lo...wey cepatlah dapat kerja lain yang better then tis..aicehe..macamlah mariam azwa ni pawe sangat,,

    btw..pagi tadi saya telah melanggar kereta org depan rumah saya!! syyy..syyyyyyy..sss...jagan cakap kuat2..saya terus blah aje tadi..hahhaha..ketika merebes kereta saya tadi..saya tidak perasan pun yang pakcik tuh park kereta dia kat luaq rumah..tapi macam xde papepun...saya pun malas nak turun kereta tgok..tadi tgok pun..xde pape...hahhaha..so korang jgan kecoh2 ek...

    sekarang ni waktu break..namun saya xpergi break..sbb berat saya dah naik semula..so.. kena control...nanti ade orang panggil saya..wey gemok.. watpo??hahahahha...so,, if i slim shady..xdelah orang pangil gumuk...wahahhahah...

    oklah..mau ke surau.. tdo.. da~~~

    Monday, October 23, 2006

    SELAMAT HARI RAya..

    ASSALAMMUALAIKUM..
    di kesempatan yang tak beberapa nak sempat ni. saya ingin mengucapkan

    SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRTRI
    maaf zahir dan batin
    kepada semua..
    ampun maaf dipinta diatas segala kesilapan+kesalahan yang di senajakan atau yang tak disengajakan.
    semoga aidilfitri this yer lebih bermakna from last2222 yer...
    kepada semua kengkawan,jemput datang rumah... saya bercuti sampai ahad ni sahaja..hukhukhuhuhk

    Friday, October 20, 2006

    last day

    harini.. last day keje b4 pulang ke kampung BERHARI RAYA..huhu~~~b4 pulang ke teluk intan mesti ada list yang kena buat..so lets check my list..ahhaha

    1. kueh raya - almond lundon
    - mariah carey
    - iskerim
    - sarang semut
    - seroja
    - almond apenteh
    2. kereta - pam tayar
    - minyak hitam
    - air bateri
    - air coolen
    3. bajet - duit raye mak abah
    - duit raye my anak sedara
    - touch n go nye top up
    - minyak full tank

    wahahha..banyaknyer list ku ini!!! hope xde yg terlupa..tak sabarnyer nak balik packing barang..walaupun xde baju raya..hahhaha..xcited mmg wajib!! hahahahha...

    oklah, dikesempatan ini saya nak ucapkan

    selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahhir dan batin kepada semua yang kenal saya..mmg banyak salah dan silap saya kepada anda semua..huhuhuhuh~~~ kire 0-0 lah ek...

    Thursday, October 19, 2006

    penat!

    harini adalah hari saya termiSS sahor..B4 tis xpernah miss pun..hahhaha..ini adalah disebab kan oleh kepenatan saya menawaf pasar di ampangan malam tadi.. dan ditambah juga dengan kawan2 saya yang selalunye akan mengejutkan bersahur tidak mengejutkan saya..adakah bermakna DORANG pun TERMISS sahor seperti saya??hahhahahah....

    oklah..semalam went to bank.. ingat nak p tuka duit lah kan sbb RAYA is coming!!lagi 5 hARI jer wey!!! so,time break tulah i p bank.. first p bank BSN xde duit baru!! yang ade duit lama..isk3..xbeslahkan kalau nak bagi dak2 duit raye dengan keadaan duitnye macam duit apek+nyonya di paso!!siap bau2 ikan lagi..hakahakahakahak....~~~kalau boleh nak kasi yg keras2 ade bau duit lagi...hohooh.. then p la memecut ke BCB pula..punyalah lama tggu turn!risau gak kot nanti xsempat nak balik opis..kat situ pun xde duit tuka yang baru.. yang ada untuk rm 1 jer..hukhkuhukhkuh.. syahdunye rase diriku...ahahah..xper3 usaha tangga kejayaan.. after opis hour, p la balik kat bsn.. then cucuk rm 40 sbb nak tgok dapt duit baru ke x..YEAyyyy...duit baru!!ingat nak kuar banyak2 kalilah kan,,sbb nak duit barunyer pasal.namun apekan daya,,mariam azwa berhati lembut ni xjadi pulak sbb org Q kat belakang punyalah ramai..kesian lak kat dorang..hahhaha...xpelah today p la kuaq lagi duit..hehehhehe...disbbkan semalam keluar waktu break.saya pun pulang ke rumah pada jam 530 ptg..heheheheheh

    isk3.. tak sabarnye nak balik kampung tis sabtu..tapi nak kena p.....boss datang!!!

    huahauhuah..ni baru dapat sambung ni,,,hohoh,,namun keadaan sudah tidak seperti pagi tadi..someone let my moral down 4 2day!!hukhukhuk.. rase macam nak berenti kerja jer!!! tiddaakk..
    alah, just wait jerlah the termination nyer surat dari my boss..hahhaha..
    tadi ade mamat ni datang tanya..

    what r u doin mariam??
    a: sedang try coding ni
    so, still leraning la
    a:can say like that la.. becouse,still waiting for the real image..
    ok2..how long u being working here??
    a:about 4 month+++ lar
    u should go to the line and help them..not just sitting here,,,
    alamak.. cannot write panjang lagi,,sbb waktu break dah tamat,,,hahhahaha,,,tapi rase nak tulis panjang-panjang..hahahha...oklah.. selamat hari raya

    Tuesday, October 17, 2006

    ~~~macam macam~~~

    aloha...buat pengetahuan semua last weekend banyak yang terjadi pada diriku..ok2..pada petang jumaat itu saya telah ke UKM unutk berbuka puasa with kef n opy.. sayang sekali jamee tiada disisi..di berbuka wit bf nye kot.. xperlah..JAMIE>>daku windu kamu..huhuhuh~~
    dalam 5ptg dah cabot dari opis.. then p amik spek kat MENARA optometris.then pecut p UKM aicheh..mariam azwa pecut?? lawaks jer..hahhahah...sampai uKM jumpa OPy + kef..kami pun berbuka puasa di KEnny ROges MInes..opy yang oderkan sbb uwa xtau oder!! thanks opy.. then cita2+ ngadu+ ngumpat2+gelak2..macam-macam ada!!..sonot bangat!hhahahah...

    kemudian setelah... bersukaria n then jalan2 kat mines yang dah lama tak p tuh..huhuh~~windu tempat lepak tu..hhahahha..
    then pulang ke UKM lepak di bilik LIDA my fren masa sekolah convent dulu.lama tak lepak dengan dia ni..huhuhuh...n that malam jugak skit2 ati with my fren yang jauh di mata..aicheh...
    oklah..everytin under control...then esok nyer p jalan 2 kat mid veli..ingat ada banyak barang le nak soping.. padahal..xde ape pun!!hohohohh,,,beli beg letak telekung je..hahhaha..then p pasa malam bangi!! beli tudung kalae puteh!my faveret color tu!!hahhaha.. then balik ukm tdo,,, then bangun sahor,,,<<>>hahhahahahha

    lepas tu petang ahad p PKNS konun nak cari beng yang haritu ade bekenan kat sana..seklai dah xde jual pulak..keciwa sangat saya ni!!hihihihih.. then masa nak balik senawang, jumpa kawan lama juga..then dia nak ikot pulak balik senawang..katanye nak tgok kilang saya yang tersergam indah..hahahhaha.. then dia followlah sampai ke sanawang n then buka sama2..after buka sama-sama dia pun balik shah alam semula...

    tamat lah kisah saya berhujung minggu di ukm yang dah lama tak pergi..windu rasenyer kat sana...huhuh~~masa malam tu nampak dak2 jalan kaki p masjid semayang traweh.. teringat saya and my roomate yang pitam2 masa sembahyang teraweh dulu..hahhaah... opy ko mmg buat lawak lah masatu!!hahahhah...pitam sbb penat jalan laju.. sebab orang dah azan time tu..hahahaha.. lawak3,,,

    Friday, October 13, 2006

    uwa practice karate..huhuh


    huiyo...uwa tepok sekali je terus lalat tu mati!! mmg ade darah pahalawan karate lah kata kan..hahhahha...hentah macam ne lah boleh ade lalat dalam kilang yang fully air cond ni???dah le siap kena ade super duper clean room lagi...isk3..makhluk tuhan ni kat mana2 pun boleh idup..huhu..

    so, harini macam biasalah..still wat menda yang sama dengan semalam...hahha..bohsan pun ada..penat kire koordiate2!huhuhuhu..

    btw, disbbkan banyak orang compius dengan post saya semalam.~~~~(<<---ini opynyer pasal lah ni...kakandaku semua dah jadi kompius..awhahahhahahahha))).~~~~jadi..harini saya nak buat declaration lah...saya xde sangkut paut dengan kisah INa MAwi tu...dalam kes ni pun xde mawi mahupun diana mahupun marsha mahupun zamarul,,hahhahahaha,,yang ada cuma INA naim,,,yang berwajah manis..namun gile glamer....hak3...ape yang mariam azwa merepek ni..eh..tapi tamat lah sudah kesah ina mawi disini~~~kuikuikuikuikuikui...,...jangan lupa dapatkan buku luahan rase hati ina naim di pasaran..ngeh23,,,,

    to kak itah n kak idah..thaks sebab memberi moral sapot..aicheh..xterforget gak untuk opy(cis..glamer lagi ko dalam blog i ni)..hahhahahah,,ape kah yang cuba mariam azwa katakan ini??hahhaha..merepek2 jer...
    dah le cukup takat ni ek..

    Thursday, October 12, 2006

    uwa tak terkata

    guest what.. semalam i just deleted my most most best frend punya fon number dalam my HP..for me if i deleted someonenye number means that i am the so the angry lah..hahhaha...but korang tau x, after i delete tetiba when msg dia sampai... nama dia still appear kat hp!!wahahaha..macam cerita the Phone eh..yang ade dak korea comel yg jerit tu~~~AAAAAaaaaaaa''''''''''''''''''..... jeng jeng jeng... sebab nyer no dia still ada dalam sim card..thats y lah..hahha,,,nampak na xbuleh delete nama dia..aicheh...sdapkan ati sendiri!..hahaahhaha...

    alkisah sbb ape saya sangat angry wit tis frend kan sebab.. ada seorang minah yang opy cakap macam

    ~~~~~INA MAWI~~~~~
    tu opy yg suh tulis...tapi biler di pikir2 semula macam ade kesahihannya..huhu~~~~so, uwa siapa? diana RAfar???ngehngehngehngeh....apeda opy... minah ni kind da tanya soalan yg agak sensitip lah kan..tapi sbb uwa yang cool ni...jawab selambe badak je...janji i tell da truth!!! kan....
    dah lah bulan2 pose ni x bek la nak kata2 belakang kan.. so.. buka semalam kami buka diluar kat man tOM YAM sedap bangat tom yamnyer... so, sesaper yg nak mai seromban boleh la i bawak u all p sana..tak tipunyer sedap!!!!....
    <<<--ni lah gambo buka di man tom yam..sengeh giler tapi hati dalam sape yg tahu..hukhukhku

    Wednesday, October 11, 2006

    mariam, u have 2 learn it fast..

    alo ha...huhuhuh~~~ harini kerja macam biasa...tapi my supervisor nak i blaja cepat sikit..maybe my progress is to slow kot...hahaha..but what to do...my leg is tak cukup panjang ma..like org lain..wahhahahha...if i lari pun sama dengan org lain yang berjalan 0.9 km/j...hahhah..MAsyaALLAH,,ape yg ko merepek di bulan ramadhan yang mulia ni???

    weyla..today dah hari ke 17 ek kita puasa...AlhamdulilLah...so far ok lah..xpenah miss sahor lagi..Cayalah mariam azwa!!! siap jadi tukang kejut seluruh rumah lagi...hahhaha Terima kasih lah kepada mereke2 yang ghajin call2 masa sahor 2 eh...BEESOOO pahala korang..hehhehehe...

    and then, sekarang ni ERE rentak music terkini dah setat pasang lagu raya..pergi kerja lagu raya..balik kerja lagu raya,,ayoyoyoyo...Saya MAu balik My kampung lo...but lagu raya sekarang ni still xdapat celen lagu raya doooluu..doooluu....maybe lagu yang kita suka tu keluar even masa kita belum lahir lagi...untill now..still ever da green gitu...huhuhuhuh~~~~

    isk3..raya lagi 2 minggu..baju raya satu xder,,,jeans pun xder,,,isk3,,,hello mariam azwa..ko nak raya ke x ni??hahhahha~~~ yok yok oo~~ jer macam nak sopin2 raya dengan jayanyer..but tinggal lagi seminggu jer..ingat nak p cari kain lah satu...kale aper ek?? any suggesstion??...biru chelsea??merah?? kuning?? tis yer ingat nak cari kaler hijau lah...xpun biru..tapikan biru macam baju konvo..kuninglah..ke pink...aaayyoookk...mariam azwa compius!!ahhahahaha

    btw, today ada orang ajak bebuka puasa kat luar..tapi xmention kat mana...kirenyer ni macam persatuan engineer muda di ONSEMI ni kot yang nak organize buka pose..lagi pun baru tadi dapat emailnyer...kena pergi..mana tau ade mamat ensem ker..boleh gak mencucikan mata mata..hahahha..ISK2 mariam azwa, bawak3 berinsaflah anda di bulan yang mulia ini...

    eh,,panjangnyer saya dah taip..macam xhengat pulak..ahhaha..saya ni memeg suka menaip..walaupun selalu salah eja..hahahah...xkesahlah..janji saya dapat tulis gak,,

    p/s: oh..kat setting rupanya nak letak Anonymous untuk post COmment..chait..patutla..huhuh~~oit, opy, lagi apakah kelebihan blogger ini?? ahhaha

    Monday, October 09, 2006

    uwa bersalin? hehhehe

    jeng..jeng..jeng.. uwa bersalin!! hahahha...tangan saya terkena air panas dulu telah pun bersalin kulit..geli saya melihatnyer..walaupun saya juga yg suka kopek2 and tarik2 the kulit..
    pagi tadi my boss yg sangralah concern telah bertanyakan ttg tngan saya. itu...dia kata dia nak gajikan i maid lah..hahahahha

    sementelah itu..saya punya hidung pula telah ditumbuhi oleh satu jerawat yg amat beso...telah menyebabkan saya kelihatan seperti uwa da clown..hukhukhku.. and ada kawan saya yg amat berminat nak tgok jerawat saya ini.. dengan iklas hati saya pun uploadkan gambar ini..hanya unutk mu sahabatku...wahahahhaha...btw, my boss jg tegur pasal my jerawat ni...dia pun risau kalau2 masa raya xilang lagi..hahhaha...


    kesian kat saya kan..hukhukhku..doakan kesihatan saya disini...amin~~~

    Thursday, October 05, 2006

    uwa.. hmmm

    asslammualaikum...hehhehe..semalam xsempat nak update ni blog..kunun2 sibok lah kan..hohohoho...so, today,, nothing happen,my boss just come in to my place and have chit chat wit me and my superviser..hahhah...i dunt think that can tahan tis kind of tension la...even saya hanya gelak2 and sengih2 sahaja,,, ketika saya mendengar ceritanya tdi..

    rite now.. this lab is emptyla..because semua org pegi break..and me can not go 4 break..sbb kalau p break..xbuleh balik awal..hahhahah..jadual ketika bulan puasa di onsemi ini..

    IF working in break time
    THEN
    can go back at 445
    Else go back at 530
    End if
    begitulah seadanye jadualnyer,,,so.. saya pun stay lah lak lab ni..boleh jer kalau nak tdo..but..layan tenet lah jap..hhohohohohoh..
    btw, lupa nak story about my friend yatee,, smalam saya call dia.dia kata dia dah berenti keje dah..yalah degree Holder buat ke marketing..like jual2 dari rumah2 tu,,,basic pun takde..keje ikut kehendak hati...huhuh~~ xperlah yatee`` tu pengalaman hidup..manatau after tis ko keje jadi manager kilang Nestle ke..hahahhaha...
    kelihatan uwa sedang melepek lepek kan kepalanya di atas meja besi..~~BEST WOO~~ kena pp sejuk je rase...hahahha

    Tuesday, October 03, 2006

    uwa keseorangan


    hehehehehe,,harini saya seorang diri di advance manufacturing technology lab..my sifoo MC pulak to day..tapi semalam dia dah pesan suruh sambung belajer HALCOM7.1..he said 'if u got any issue..u write it down, and ask me,, dont keep by yourself ' hahahha,,nampak sangat saya ni tak cakp bnyak dengan dia kan..hhahhaha..bajet semua paham lah..padahal..sepatah haram pun tak tahu,,,just follow the example je,,,huhuhhuh~~~

    semen telah saya solo da molo kat dalam lab ni kan..sayapun telah mengambil gambar using yang cinonit hp namun ia perkasa..hahhaha,,,,so..tgoklah my work environment yang ntah pape..

    ni keadaan AMT...khas unutuk orang yang advance...tapi i ni advance kebelakang..bukan ke depan..hahhaha....gelakkan...


    eh..gadis comel mana pulak tu..berbaju kuning tu...hhahhaha..ni lah tempat saya di lab ini..tapi ade cubicle dekat opis..but,, xrajin dok sana..sbb..etah..xde sebab!hahahha

    minah control muka marah sedang buat kerja(sambil idong nyer kembang..awatnya??)..hahhaha....ni baru jer lepas dimotivasikan oleh my office mate...alamak...sakit tekak ku..huhuhuhuh...

    Monday, October 02, 2006

    tangan uwa tembam??



    isk3..ade ke orang kata tangan saya ni tembam?? kiut gle cam tu dia kata tembam..silap tgok kot dia tuh,, tu time kena air panas lah..tangan pun mengembang!! hahahhaha....aper2 saya xkesah..yang penting tanganku+ kuku ku kiut..hahahaha..

    <<-- pic di ambil setelah tanganku dah ok..tapi Kesan MERAHnyer masih ade!!wey,,xkan dia xilang kot?? habislah HARga HANtaraNku Pasti kuranng..wahahhaahhaha....
    p/s : penat tahan napas nak amik gambo
    tangan ni..sbb xnak kasi tembam lagi!!~~huhu~~~~~

    Friday, September 29, 2006

    uwa ade hadiah di bulan ramadhan

    huk3...buat pengetahuan semua.. malam tadi saya telah mengalami kemalangan dengan air panas..hukhukh..ketika sedang ingin memasukkan air panas ke dalam termos..saya telah mengalami kecuian..dan telah tersiram dia air panas tersebut dia tangan saya..
    sangat lah pedih tuhan saje yang tahu..
    hukhukhukhuk..
    berbagai kaedah yang disuruh untuk mengubatinya

    1. kak rina = letak tangan dalam peti ais
    2. kak rina = tuam dengan ais
    3. kak mas = letak minyak rambut (belcream<<..mana nak cari)
    4. kak mas = latak minyak gamat
    5. lin = padan muka katanya
    6. dati = letak kicap
    7. kawan2 lain = ubat gigi, p kilinik..
    dan ber bagai lagi..hohohoho

    okalah..harini dah macam ok sket..walaupun gak pedih..huhuhu
    ni lah keadaan sebenar..hukhkhuk

    Wednesday, September 27, 2006

    uwa dibulan puasa

    harini hari kedua berpusa di senawang..hurmm...so far okeylah..tapi kerjani pernat sikitlah..

    harini..my boss datang lab..dia beri berita yg entah nak kata best ke tak ek..but for me it is really a pressure..hahhahha...

    harini..boss nak i+vikey buat postbond inspection project and come out wit prototaip tis mid october..alamak..dielah~~matilah saya...

    harini...mmmmm...xde moodlah..huhuh~~~
    saya harap saya dapat jadi macam katunla..bestnyer...boleh buat ape jer..p/s: gamba adalah crita yang best..hahhah

    Monday, September 25, 2006

    uwa dekat rumah~~

    uuuwwwwwwaaaaaaaaaa...dekat rumah!!! yepie..seronoknyer!!! macam xnak baik semula ke seremban esok..huhuh dah le naik bus lak 2,,penat2..

    semalam p pekan wit kak itah+kak idah+emak..g kedai patel..membeli SET KERUSI,,huh~~~ade 8 tu,,sbb family saya semakin beso..so, terpaksalah beli yg ade banyak kosi..sat g xmuat lak..hahha...lepas tu saya telah meng PAU mak saya carpet..hahhaha..comel carpet tu...ade nombor lgi..huhuh~~

    oklah,,saya sangat ngantok..tunggu YM pun xde orang yang sedang online..oklah, tdo dulu..eh..jangan lupa niat pose ek..huhuh~~

    Friday, September 22, 2006

    i was scolded

    apakah malang nasibku?? di scolded..ye ker?? bukan di beri lecture oleh my senior..hahahha..tapi mmg saya tak tahu apa yang ditanya olehnya..hahaha

    oleh itu,, saya ingin menyatkan bahawa..saya mau berenti kerja!! wahahha,, penat otak ni~~

    oklah.. SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA WARGA MUSLIM.. SEMOGO RAMADHAN KALI INI LEBIH BAIK DARI SEBELUM NYA...

    >>>sebenarnya nak cari lirik lagu yang..ku mengharapkan ramadhan kali ini lebih makna,,,agar dapat ku tempuhi dengan sempurna.....tapi xjumpa lak..sape ade??huhuhuh

    Wednesday, September 20, 2006

    uwa PANdai!!

    MINESWEEPEr!!,,,yeah..yeah..uwa dah pandai main menda ni...hhahah...walaupun sebelum ni hanya klick2 jer..tanpa arah tujuan..tapi sekrang dah tau tujuan dia...thaks Vikness...huhuh~~~dia yang ajar,,walaupun sebelum ni suhaib ada ajer macam ne..tapi xdapat tangkap..hahhahah...kiirenyer kalau bosan2 boleh lah main ni..hahhahha~~~

    harini boss xde!HB loo pun xde..<<--org yang mengajar saya.so senang atilah sikit.tapi tak tahulah esok dia pulang akan marah saya yang malas ni..hohooho~~~ sekarang uwa kekeliruan..aicheh,ayat xtahan punya...nak balik kampung macam ne ni? nak taruk my mr kelisa kat mana??uish..susah ni..nak drive ibunda ku tak bagi pula..oyoyoyo.. manyak penin kapla la dey..

    tak pelah..pepandai lah nanti..hehheh..oklah..dah xtau nak tulis apa dah..penatlah membaca manual ni..huhuhu